Kui värskel noorpaaril on õhinapõhised esimesed emotsioonid möödas seoses kihlumisega, siis tuleb ette võtta järgmine etapp. Teise etapina on vaja omavahel läbi arutada, et missugune saab olema tseremooniakorralduslik pool ja mis stiiliga on järgnev pulmapidu.

Ülesehituselt ja meeleolult võib pulm olla näiteks klasskaline, romantiline, modernne või hoopis midagi originaalset. Pulmapeo stiili määrab suuresti Teie peokoha valik-kas see on lihtne maalähedases stiilis pidu turismitalus,romantiline pidu mereääres, uhke stiiliga mõisapulm või lühike vastuvõtt peale abielu pidulikku tseremooniat/laulatust või hoopiski midagi eriti originaalset.

Maalähedases stiilis pulmapidu saab väga vahvasti teha Nõmme Kõrtsis Rapla lähistel, Mustjõe kõrtsitalus, Haanjamehe Talus, Piibelehe talus, Leigo talus, Luhtre turismitalus, Oxforelli puhkemajas jpt. Ja veel on keset Tallinnat üks selline vahva koht, kus on ühendatud linn ja maa omavahel. Nimelt on keset linna Von Stackelberg Hotelli hoovi peal Kaval-Antsu talu, kus saab teostada maalähedase hõnguga pidu, aga samas olla mugavalt keset linna, kuhu on külalistel mugav saabuda ja sealt lahkuda taksoga.

Kui noorpaaril on soov oma pulmapäeval minna tagasi esivanemate aega ning kasutada vanade eestlaste traditsioone ja kombeid, siis on maalähedane stiil selleks kõige sobivam. Samas saab rahvusliku pulma raames teostada selliseid ideid nagu laulatus maakirikus, kuhu saabub noorpaar hobukaarikus, sepikoja külastamine, rahvariietes teenindav personal, vanad pulmakombed (tanutamine ja põlletamine), külaliste majutamine lakka.

Näide elust: Mõned aastad tagasi korraldasin Leigo talus üht rahvuslikus stiilis pulma, kus pulmakutsel oli noorpaari palvel kõigi külaliste riietumisstiiliks kas rahvariided või rahvusliku detailiga kaunistatud riided. Külalisi tervitas pulmamaja ees ansambel, mille koosseisus olid sellised rahvapillid nagu jauram, lõõtspill, hiiu kannel ja torupill.

Noorpaar ise oli kaunites Halliste rahvariietes ning nad saabusid laulatusteremooniale kaunistatud parvega, mida juhtis parvepoiss.Samal ajal kuulutasid järve mõlemas otsas laulatuse algust karjasepasunad ehk piibarid. Laulatusekoht oli dekoreeritud paljude värskete kaskedega ja rahvakirjavöödega. Kõik see läbimõeldud ühtne stiil moodustas niivõrd toreda terviku, et pulmarahvas oli vaimustuses peo erinevatest detailidest.

Romantilist pulma mere ääres saab teha näiteks Eisma külalistemajas, kus ilusa liivaga mererand ja männimetsaga peokoht on supervõimalus teostada oma romantilise pulma ideed!

Samuti on vahva koht Viinistu konverentsikeskus, mis asub samuti otse mere ääres ja kus saab teostada abielu tseremooniat mereäärses kabelis või kunstimuuseumis ning hilisemat pidu samas asuvas restoranis.Kui pulma teha mere ääres, siis saab kasutada selliseid peodetaile nagu: tseremoonia rannaliival, muulil või laulatus mereäärses kirikus, sõrmused tuuakse teokarpides, pulmaöö luxkaatris merel, veepealne ilutulestik, toiduks kalaroad jne.

Näide elust: Varakevadise pulma külalised kogunesid Viinistu Kunstimuuseumi, kus sealne juhataja andis külalistele täisülevaate erinevates saalides asuvatest maalidest. See oli külalistel ilus retk ehtsa klaverimuusika saatel kunstiajalukku. Pärast maalinäitust pakuti külalistele kerget alkoholiga jooki. Siis kõlasid klaveril suuremad avaakordid ja saali saabus noorpaar ning kaunis abielutseremoonia võis alata. Sellel üritusel haarati külalised kohe tegevusse ja maalikoguga tutvumine oli ühtlasi ka harivat ja elamuslikku laadi. Tavaliselt on enne tseremooniat selline kohmetu olemine, mille maandamine erinevate kohapealsete tegevustega aitab kohe tekitada vajalikku meeleolu ja üritusse sukelduda.

Mõisapulm on viimastel aastatel vast kõige populaarsem pulmastiil üldse ja ilmselt ka seepärast, et meil on päris palju ilusasti renoveeritud mõisaid. Tallinna lähistel on sellised toredad peokohad nagu Saku mõis, Saue mõis, silmale ilumeelt pakkuv Sausti mõis, glamuurne Vihterpalu mõis, Maardu mõis.

Nimetamist väärivad kindlasti ka Tallinnast eemal asuv, aga nagu pulmadeks ja romantikaks justkui loodud Vihula mõis ja uue turule tulijana Kõue mõis, kus on sisekujunduses äärmiselt vahva stiilitunnetus, Palmse mõis, Sagadi mõis jpt.

Mõisa saali saab laudu paigutada mitte ainult U-kujuliselt, vaid külalistele istumise kujundada ümaratest laudadest, mis jätab liikumiseks ruumi. Saal saab seeläbi kohe õhurikkam, stiilsem ja pidulikum koos valgete laudlinade, servjettide ja toolidega, mida katavad valged katted.

Mõisas saab noorpaar kordki elus tunda end printsessi ja printsina, sest see päev on ka seda väärt!

Vastuvõtupulm aga on selline üritus, kus peale abielutseremoonia või laulatuse lõppu kutsutakse külalised 3-4 tunniks väikesele vastuvõtule, kus pakutakse kergeid suupisteid ja jooke. Vastuvõtt võib päädida ka suure pulmatordiga, peale mida saadetakse noorpaar mesinädalatele kas Eestimaa kaunitesse kohtadessse või siis lennujaama, kust noorpaar stardib oma unelmate reisile ning seda siis juba ainult kahekesi.

Originaalne pulm on sellise stiiliga, mis on noorpaarile endile hingelähedane ja just vaid neile ainuomaste segmentidega.Siinkohal võib piiriks olla tõesti vaid taevas, aga peab arvestama ka väikese Eesti piiratud võimalustega. Kuigi ka siin on noorpaarid leidnud võimalusi tulla tseremooniale helikopteriga ja minna tseremoonialt ära suure kuumaõhupalli korvis. Mere ääres toiminud abielutseremoonial on sõrmused vee alt toonud tuuker ja tuuker on sukeldunud veekogu põhja koos pruudi neiupõlvenimega, et see oleks kindlalt uputatud.

Näide elust: kaks vahvat noort arhitekti kutsusid oma külalised Haapsalu raudteejaama, kus jaama saalis toimuski pulmapidu. Arhitektidest pruutpaar olid aga ise riietatud krokodill Genaks ja Potsatajaks. Kõik selle pulma segmendid töötasid suurepäraselt, sest kandsid endas ühe ajastu vaimu, mis jäi 80.-ndatesse.

Pulmakorraldaja tähelepanek: kui hakkate oma pulma varakult korraldama, siis jõuate kõik väga hästi läbi mõelda, eri teenuste pakkujatega nõu pidada ning enda jaoks parima välja selekteerida. Kasutage julgelt pulmakorraldaja kogemusi enda soovide teostamiseks, sest teie soovidel võivad olla varjatud küljed,mida Tei ei oska uneski ette näha, aga korraldaja maandab riskid oma võimsa teadmistepagasiga!