Sajandivahetusel hakati tanutamist asendama nö.pruudipärja mahamängimisega, kus pulmakülaliste seast leiti ringmängulaulu lauldes uus noorpaar ja siis pannakse uuele pruudile pähe kaunis lillepärg ja uuele peigmehele kaabu.

Tänapäeval näeb see kombetalitus siis selline välja, et pulmakülalised kogunevad peosaali keskele ringmänguks ringi, mille keskmesse jääb noorpaar. Liigutakse ringis ning lauldakse"pruudipärja laulu".Kui jõuab kätte laulu viimane salmiosa, siis pruut paneb uuele vallalisele neiule pähe pruudipärja ja peigmees paneb vallalisele noormehele pähe kaabu.Nii ongi leitud uus noorpaar, kelle osaks langes pulmatraditsioonide jätkuvuse hoidmine, et ka järgmisel aastal toimuks pulmapidu !

Siin on sageli noorpaarid ise väljakujundanud oma traditsiooni, kus mahamängitav pruudiloor ja kaabu on läinud ringlusesse sedapidi, et kaabu sisse kirjutatakse pruudi ja peigmehe nimi ja abiellumise kuupäev ning kui see mängitakse maha järgmisele noorpaarile, kes abielluvad, siis lisanduvad kaabu sisse juba järgmised noorpaari nimed. Ja nii olen nänud kaabut, kus on sissekirjutatud kaheksa noorpaari nimed. See on ilusa algatusega traditsioon, mis kannab seeläbi toredat järjepidevust.
Pruudipärjalaul
Me pruudipärga punume,


seks toome kokku lilli.


Sull' palju õnne soovime


ja pulma kena pilli.


Ilus, haljas,


ilus, haljas pruudi pärg!


Ilus, haljas,


ilus, haljas pruudi pärg!

Viimastel aastatel on järgitud välismaa kombeid, kus vallalised neiud seisavad ringis ja pruut viskab oma kimbu üle selja vallaliste neidude sekka. Rõõmsa elevuse saatel saab siis üks neiu kimbu omanikuks, mis võib olla märgiks, et ka tema ellu saabub lähiajal rõõmus sündmus!

Kui noorpaari soov on säilitada peigmehe kingitud ilusat pruudikimpu oma pruudile, mis on kaunistanud pruuti terve pika päeva ning kuhu on salvestunud kõik positiivsed energiad ja elamused, siis kasutatakse sellist moodust uue noorpaari leidmiseks, kus pruut viskab vallaliste neidude sekka n.ö.viskekimbu, mis võib olla tehtud näiteks valgest krüsanteemist ja peigmees viskab vallaliste noormeeste sekka pruudilt elegantselt võetud sukapaela.

Kui vallalisi noori neide on palju ja pruutpaaril on soov pulmapidu rõõmsate seikadega elavdada, siis oleme teinud ka nii, et pruudi käes on suuremat sorti viskekimp, mis õhus aga lendab näiteks 3-5-ks erinevalt köidetud kimbuks ja seeläbi saavad õnnelikuks uue kimbu omanikuks tervelt 3-5 vallalist neidu.

Pulmapidu ja selle segmendid on kõik noorpaari enda nägu ja kuna tänane pulmapidu on täiesti valikutevaba, siis iga noorpaar saab kujundada just sellise peo, nagu nende soov või stiil seda ette näeb.

Olge julged oma pööraseid unistusi elu viima!