Tavaliselt on pulmalaud kas U-kujuline või siis viimasel ajal on väga moes ümarad lauad. 
Näiteks U-kujuline laud on ikka ajast aega olnud tuntud peolaua stiil ja teame väga hästi rahvasuus kasutatavat väljendit, et varsti saab pika laua taga pidu pidada.
Ümarad lauad, kuhu mahub istuma korraga 8-12 inimest, on viimase aja suurem moetrend ja see peosaali kujundus annab külalistele kergemini liikumisvabadust ning on valgete linade ja laua taha asetatud valgete katetega toolidega juba ise peosaali dekoorielemendiks.

Nüüd aga veidi külaliste paigutamisest laudadesse. Alati võib jätta külalistele vaba valiku, kuidas keegi kellegi seltsi istumise leiab, aga see on ikkagi peosaalis kerge segadus, mis võib võtta päris palju aega, kuniks külalised leiavad endale sobiva istumiskoha. Et peo alguses seda tekkivat segadust ära hoida, siis on tark juba eelnevalt külalised laudadesse ja vastavatele kohtadele ära jaotada. Kuidas pulmakülaline leiab endale kergelt koha lauas?
Aga selleks on noorpaaril juba varem tellitud kunstnikult saaliplaan, kus on täpne istekohtade jaotus ning see plaan on kenasti kujundatud pulmavärvides ja seisab peosaali ees molbertil, kus see on kergesti nähtav. Laudadele võib panna ka nimekaardid, aga siis tuleb kaartidel kirja suurusega selliselt arvestada, et vanematel inimestel ei pruugi olla kaasas lugemiseprille.

Kui noorpaar pakub oma külalistele ka majutust, siis on hea, kui saabunud külaline näeb peomajja saabudes majutusplaanist, kus on tema tuba, kuhu ta saab oma asjad koheselt panna, end veidi värskendada ja pärast pidu ka ööbida. Majutusplaan ja lauaplaan võivad seista peomaja sissekäigu juures kõrvuti.

Kui peokohas pakutavad road on mitmekäigulised, siis on vahva, kui iga külalise taldriku kõrval või laua keskmes on pakutavate roogade menüükaart. Menüükaart on kujundatud samuti pulmavärvides ja annab täiusliku ülevaate pakutavatest roogadest ja nende nimedest.

Viimasel ajal on tore komme oma kutsutud pulmakülalisi tänada ja selleks on igale taldrikule asetatud kas väike kenasti pakitud komm koos noorpaari nimede ja pulmakuupäevaga või on see noorpaari enda kätega just nende pulmapäevaks valmistatud trühvel nende endi koostatud retspeti järgi. Selle saab külaline meenena kas koju kaasa võtta või siis koha peal ühel ajahetkel ära süüa.
Kes on viimasel ajal pulmades käinud, on näinud, et viina- ja veinipudelitel on noorpaari pilt koos pulmakuupäevaga ja mõne vahva nendele iseloomuliku humoorika ütlemisega. Selliselt kujundatud viina-ja veinipudelid on just selle pulmapeo justkui erijoogid.

Ühtse joone saab kujundada ka pulmakülaliste ametimärkidele, mida on pulmades väga eri variante, alates kadaka medaljonidesse põletatud ametinimedest kuni erikujundusega rosettideni välja.

Pulmavärvides ja stiilis ühtselt kujundatud laua-ja majutusplaanid, nimekaardid, ametimärgid, viinapudelisildid, külalistele meened annavad aimdust hästi läbi mõeldud peost!