Dekoortööd on sageli kokkuhoiukohad, aga miks?

Tavapraktika Eestis ongi selline, et noorpaar jõuab floristini alles siis, kui suurem osa eelarvest on ära kulutatud ja siis selle tillukese ülejääva osaga tuleb korda saata imesid. Targalt kulutades saame ka siin õla alla panna, aga seda siis seadeid rentides või tehes paar rabavat suuremahulist dekooriaktsenti paljude pisipudinatest seadete asemel, mis ei jää kuidagi silma ega tekita ka vajalikku peomeeleolu. Dekoreerimisfirmad on tulnud noorpaarile sammu võrra vastu ja üsnagi leidlikult ning uudselt lahendanud pulmakülaliste kingitud lilledeprobleemi. Külaliste kingitud lilled surutakse tihtipeale ajapuuduses suurtesse vaasidesse ja nii kipuvad lilled kiirelt närbuma, aga kui õppinud meisterflorist teeb kingitud lilledest lauaseaded, arvestades iga lille omapära ja värvide kooskõlastatust, siis saame mitu kasutegurit:

1.Külalised näevad oma südamest kingitud lilli hoolitsetuna ja silmailu pakkuvatena kogu peo jooksul.

2.Pruutpaaril on lihtne pärast peo lõppu lilled oma koju viia — lilled vajavad vaid ainult kastmist, kuid eraldi vaase pole neile vaja leida.

3.Pruutpaaril pole elavate lillede peale vaja kulutada, et peosaali kaunistada!

Palgake floristid või peomajas kindlad inimesed, kes lilledega tegelevad, sest külalised jälgivad väga täpselt, mis nende kingitud ja suure hoolega valitud lilledest edasi saab.

Kasulik nipp: Tark on tseremooniakohas olevad seaded ära kasutada uuesti peokohas. Seadete teistkordne kasutus aitab eelarvet säästa ja samas on tseremoonia läbiteinud lilli, kangaid, küünlaid noorpaaril väga tore ka pulmamajas veel õhtul vaadata.

Paljud dekoreerimisfirmad kasutavad kaunistamisel nii elavaid hooajalisi lilli, kui ka loomuliku välimusega kunstlilli, õhupallikaunistusi, paberkaunistusi, erineva värvi ja suurusega küünlaid ning kangadekoore. Nendega annab lausa sadu võimalusi erinevate pidulike meelelolude tekitamiseks. Siis on pulmapäeva tore meenutada ka fotosid ja videot vaadates! 

Kirikukaunistustena sobivad pühalikku ja pidulikku meelelolu tekitama nii lihtne ja õhuline kangadekoor, millele lisatud sobivas suuruses ja värvis küünlaid, kui ka elavlilleseaded altari juurde ning dekoorielemendid pulmakülaliste kirikutoolidele.

Peosaali suured ja õhurikkad pinnad nõuavad suuri töid, sest väikesed jäävad varju ja tähelepanematuks ning noorpaar on esialgu väikese eelarvega töödega rahul, aga kohapeal selgub, et efekt oleks siiski võinud olla suurem. Kaunistuselemente on parimates dekoreerimisfirmades alati saada ja võimalik oma silmaga näha ning neid saab kokkuhoiu mõttes ka rentida.

Pulmapäeval kaunistab peigmeest tema kaunis pruut ja pruuti kaunistab tema kallima kingitud pruudikimp.

Pruudikimp on üks esimesi, kõige tähtsamaid ja nähtavamaid pulmapäeva sümboleid ja seepärast peab kimp olema hästi läbimõeldud.

Pulmapäeval on suurimaks õnnestumiseks see, kui pruudikimbu, peigmehe rinnaseade, auto -ja peoruumide kaunistamisel on kasutatud üht kindlat stiili, elementi või lilleõit. See näitab väga head stiilitunnetust ja aitab kõigiti kaasa selle tähtsa päeva õnnestumisele.

Mõtle enne kimbu tellimist läbi järgmised punktid:

  • Pruudi lemmiklill

  • Pruudi lemmikvärv

  • Pruudi kleidivärv, kleidil olevad detailid

  • Pruudikleidi stiil (kui kleit on liibuv, sobib ümarkimp, kui kleidiosa on kahar, sobib rippuv kimp, mis ühtlasi vajadusel, salendab pruuti.

  • Lilleõied soengusse või loorile

Pruudikimpu, kuhu on pulmapäeval pandud suur kogus positiivseid emotsioone, saab nüüd edukalt säilitada kauni pildiraami sees pikki aastaid koos peigmehe ülikonnakaunistuse ning noorpaari nimemonogrammi ja pulmakuupäevaga.

Ilus mälestus pulmapäevast aitab hilisemas elu halli argipäeva elustada!