Peokoha valik

Meie kaunil Eestimaal on mitmeid hästirestaureeritud mõisaid, turismitalusid, losse ja muid peokohti, kus oma ainulaadset pulmapidu pidada.

Pulmapeo vundamendi ülesladumine algab esmalt valitud peostiilist, eelarvest ja külaliste arvust ning kas ka ööbimine osutub vajalikuks või tellitakse peo lõppedes külalistele transport, mis viib nad kodudesse.

Teie kulutused peolauale, teenindusele ja ruumide üürile moodustab Teie pulmaeelarvest üle poole. Erinevused hindades ja pakutava teenuse tasemes on aga märkimisväärsed.Seepärast soovitan Teil kohapeal tutvuda kõigi teenuste, toodete ja võimalustega. Peokoha valikul peate arvestama külaliste arvu, peo eelarve ja iseloomuga — kas tavapärane pikk laud või püstijala vastuvõtt, kas tantsuruum on olemas ning kas ruumid vastavad valitud peo stiilile. Suurt populaarsust on kogunud viimatel aastatel paaritunnised püstijala vastuvõtud tikusuupistetega, mis päädivad noorpaari ärasaatmisega pulmareisile.

Peokohas tasub kõik küsimused peensusteni üle küsida, näiteks, kuidas on maksetingimused, kui palju maksavad purunenud nõud, kes hoolitseb koristamise eest, kas saab pidu pidada n,ö.hommikuni, kui see on plaanis ja kas saab tuua oma alkoholi.

Mida rohkem Te küsite ja uurite, seda muretum ja kindlam on pulmapidu.

Tallinna lähistel on sellised toredad peokohad nagu Saku mõis, Saue mõis, silmale ilumeelt pakkuv Sausti mõis, glamuurne Vihterpalu mõis, Maardu mõis.

Äranimetamist väärivad kindlasti ka Tallinnast eemal asuv, aga nagu pulmadeks ja romantikaks justkui loodud Vihula mõis ja uue turule tulijana Kõue mõis, kus on sisekujunduses äärmiselt vahva stiilitunnetus, Luhtre turismitalu, Palmse mõis, Sagadi mõis, Viimsi peo-ja pulmakeskus ning veel teisigi palju toredaid peokohti.

Paljud peokohad pakuvad täna võimalikult palju lisateenuseid, et klient ei peaks muretsema cateringi, dekoori, peojuhi või ansambli pärast.

Kes soovib ehtsat maapidu, siis äärmiselt tore paik selleks on Oxforelli Peo-ja puhkekeskus, mis iseenesest asub Tallinnale parajalt lähedal ja on maitsvate toitudega ning ööbimisvõimalustega looduskaunis koht.


Toitlustus

Mida teha aga siis, kui on olemas ruum või koht, mis väga meeldib, aga toitlustusvõimalus puudub? Alati on võimalus ka oma jõududega hakkama saada, aga soovitame siiski tellida toitlustamine kogenud catering-firmast, kes võib tulla ja katta laua kasvõi üksikule saarele või mere äärde. Sellega :

  • Säästate enda närvikulu

  • Garanteerite 100% õnnestunud ürituse

Kuna catering-firmasid on palju, siis tekivad noorpaaridel kindlasti küsimused — kellelt küsida pakkumisi, kellega sõlmida leping teenuse osutamiseks?

Kui on olemas varasemaid positiivseid kogemusi, siis on tõenäoliselt otsustamine kerge. Kui aga kogemus puudub või tahetakse kogeda koostööd mõne uue teenusepakkujaga, siis soovitame erinevatelt catering-firmadelt küsida pakkumised. Enamuse teenusepakkujate kodulehekülgedel on pakkumise küsimustikud, mis märgatavalt hõlbustavad peokorraldustööd. Kuna igal catering-firmal on oma “käekiri”, siis vahelduseks kogeda midagi uut, on kindlasti ainult tervitatav.

Catering-firma väärtus on köök ja inimesed — nii kokad kui teenindajad.

Seetõttu, kui vähegi võimalik, organiseerige külaskäik kööki. Köök annab Teile parima ettekujutuse firmast, kellega olete või tahate olla koostööpartner.

Pakkumistest valige esialgu mõned nii sisult kui hinnalt sobivad. Kindlasti tasub ka kohtuda pakkumise teinud firmade projektijuhitidega peoürituse toimumiskohas, sest see annab hea ülevaate, kas arusaamad on ühed nii kliendil, kui teenindajal ning paljudel kohtumistel tekivad uued mõtted ja plaanid, mis mõnikord võivad olla vastupidised algsetele.

Peale kohtumist teeb catering lõpliku pakkumise, mis võiks olla valiku aluseks. Suuremate tellimuste korral võib tellida degustatsioonilaua. Kõik see ei ole hädavajalik, kuid sellised toimingud hõlbustavad partneri valikut ürituste toitlustuse korraldamisel.

Peale pakkumise aktsepteerimist ja lepingu sõlmimist võtab cateringfirma täie vastutuse, et Teie üritus õnnestuks toitlustamise osas 100% !

Toreda suhtumise ja koostöövalmiduse leiab sellistest cateringidest nagu Carmen catering, Catering Service, Westgroup catering, Event Catering ja paljudest teistestki.

Pulmavana valimine

Kui on suurem pulmapidu, siis on kindlalt vaja pulmavanemat, kes võtaks ohjad enda kätte, et pidu vaid jooma-ja söömapeoks ära ei vajuks. Siinkohal soovitan korraldada kohtumisi mitmete pulmavanematega, sest kõigil on erinevad käekirjad ja lähenemise viisid ning inimlikus plaanis peab jälgima ka omavahelist sobivust. Kui Teil kohtudes pulmavanemaga tekib see n.ö.kõhtunne või äratundmiserõõm, siis tema ongi see õige.

Hinnad on alati läbirääkimiste küsimus, aga mingid piirhinnad on alati paigas. Kui keegi pakub turuhinnast tuntavalt madalamat hinda, siis kliendile peaks see olema ohutuleks, sest mingis osas maksab sel juhul pakutava teeninduse kvaliteet lõivu.

Alati saab pidu korraldada ka oma pere jõududega, aga olen pulmakorraldajana näinud, et suure peo toitlustamise ja korraldamise ning dekoreerimiseks lisaaja leidmisega oma töö ja elu kõrvalt on olnud üsna vaevarikkad ning lähedastele inimestele muutub pidu painajalikuks sebimiseks, mitte peo nautimiseks, mis eesmärki kannab tegelikult peredes harvaesinev pulmapidu.

Armsad noorpaarid, palun pidage meeles, et kui planeerite oma pulma, siis tehke see just selline nagu Te ise soovite. See on eelkõige teie endi pidu ja vanemate ning muude mõjukate isikute arvamusest on seekord tähtsamad teie endi soovid ja võimalused!