Veatu meik, ilus rüht, väärikalt pidulik hoiak, käes peigmehe kingitud lemmiklilledest pruudikimp — see vaatepilt väärib alati küünlaid ja see on imeilus moment ka peigmehele, kes ootab pruuti altari või tseremoonialaua ees.

Puutpaari ühtne riietus moodustab peostiili, mis aga omakorda kujundatakse välja vastavalt tseremoonia -ja peokohale.

Paljud pruudid teavad juba neiueast saadik, kuidas näeb välja nende pruutkleit.

Riietuse valik algab sellest, millise pulmaga on tegemist. Mõisasse, talupulma, Perekonnaseisuameti registreerimisele, mereranda või kiriklikule laulatusele ei sobi samasugused rõivad! 

Kui pruutpaar on pulmade kavandamisel jõudnud välja mõelda peostiili, kujunduselementide, lillede ja peovärvi, saab nende alusel paika panna kleidiriide materjali, tooni ja lõiked.

Peigmehe riietuse juures on oluline ülikonna värv, mille juurde sobitatakse vest, kaelaside, taskurätt ja nende toone saab omavahel kombineerida.

Missugused kitsaskohad on kõige sagedasemad, mis ilmnevad kleidivalikute tegemise juures?

Kui pruut vaatab neid tuhandeid imeilusaid pruutkleite moeajakirjades, siis ei oska ta alati näha, et nii mõnedki soovitud lõiked ei sobi tema kehale ja tema kahvatu jumega ei kohandu helevalged kleiditoonid jne. Siinkohal soovitan pruutidel usaldada salongi töötajaid, kel on selles osas kogemused, teadmised, terav pilk ja oskus aidata. Parim koostöö kujuneb siis, kui pruut on avatud uutele võimalustele, usaldab kogenud salongitöötajat ning üheskoos saab proovida ja valida mitmeid kleite, mis varjavad iluvigu, sest vähe on neid, kel loodus on andnud veatu keha. Salongis saab aga õigete lõigete ja töövõtetega nii korraldada, et peegelpildis on looduse kaunilt kujundatud veatu kunstiteos! 

Kui suure ajakuluga tuleb arvestada kleidisalongi esmakordselt tulles?

Esimesel kohtumisel saab edukalt hakkama 1-2 tunniga. Kõik sõltub pruutpaari soovidest ja kas plaanis on tellida üksiktoode või tuleb õmmelda lisaks ka pruutpaari vanematele riided. Viimane on muidugi väga hea idee, sest nii saab tekitada väikeste nippidega ühise peostiili ja sageli kõiki riideid eraldi ostes tekib värvigammaline erinevus ning riietus võib ka palju kallimaks minna, kui teha kõik salongis.  Esimene kleidiproov võtab umbes sama kaua aega. 

Kui kiirelt on võimalik peoriietus kätte saada ?

Kunagi pole vara hakata pruutkleiti valima. Parim aeg kleidi valikuks ja soetamiseks ongi 4 — 6 kuud enne pulmi.

Kui kleit on varem valmis soetatud, siis umbes 3-4 nädalat enne pulmapäeva tuleks kleit veelkord selga proovida, et veenduda kleidi õiges suuruses. Võib juhtuda, et pruut närveerib kogu pulmaeelse aja ja kaotab seejuures ka kehakaalu ning siis on vaja kleiti sobivaks kohendada.

Mida peaksid noorpaarid vältima ehk kuidas hoida targalt kokku pulmakorralduseks niigi nappi aega?

Järjest suurenev on trend, et pruudid käivad poodides-salongides kleite proovimas, eesmärgiga otsida endale sobivat lõiget, aga tegelikult teevad tellimuse hoopis internetist. Selline teguviis on mõistetav pruudi seisukohalt, kes saab internetist suures koguses infot ja näeb ilusaid pilte kleitide kohta, kus kõik kleidid on ju imeliselt ilusad, aga samas puudub ettekujutus oma kehale sobivast kleidist

Mitte vähemtähtis asjaolu on kindlasti ka hind, mis võib olla internetis madalam kui poes, samas kaasneb sellega risk, sest salongist ostes saab veenduda kvaliteedis, mõõtudes ja värvitoonides. Internetist ostes võib toode olla halva kvaliteediga ning kehvast materjalist õmmeldud ja parandustöödeks pole abi ega nõu kelleltki küsida. Kõik seesugused riskid maandab aga korralik rätsepasalong koos abivalmi teenindusega.

Samas on mõistetav poodide-salongide pahameel, kuna iga proovimine jätab kleidile oma jälje. Samuti panustab pruutpaari teenindav töötaja aega ja teadmisi ning kogemusi kliendi soovide parimaks täitmiseks. See võib omakorda tähendada, et tegeledes kliendiga, kes tegelikult ei plaanigi poest või salongist toodet osta või laenutada, peab salong ootele jätma kliendi, kes on salongi sisenenud ausa ostusooviga.

Mida veel silmas pidada?

Kui olete kokku leppinud prooviaja salongis rätsepa juures, siis juhul, kui te ei saa õigel ajal kohale tulla või soovite aega muuta, siis palun andke sellest teada, et leida uus parim mõlemale poolele sobiv alternatiivaeg. Kui saabute salongi suure hilinemisega või kokkuleppimata ajal, võib juhtuda, et teil tuleb kaua oodata, kuna salongi töötaja või rätsep on hõives teise kliendiga.

Sageli soovivad pruudid üliliibuvat imekitsast kleiti, aga siin peab silmas pidama ka mugavust — et pruudil oleks kleidis vaba ruumi end liigutada, et saaks pidusööki nautida ja pulmamängudes osaleda. Liiga kitsa kleidi sees võib tekkida õhupuudus, mis võib lõppeda minestamisega.