1. Pane paika kutsete ülesehitus

Tavaliselt koosnevad pulmakutsed kolmest osast: infopaberist, kutsest endast ja RSVP-kaardist. Otsusta, kas soovid kõiki osasid kasutada ning kui sarnaselt sa need kujundada soovid.

Infopaber sisaldab endas teatamist kihlusest ja abiellumisest, teie kahe nimesid ning pulma kuupäeva. Sellele ei ole tarvis kirjutada toimumise kohta või mingeid muid detaile.

Pulmakutse tuleks saata välja vähemalt kuus nädalat enne toimumiskuupäeva. Seal peaks olema juba kirjas ka toimumiskoht ning täpne aeg. Lisaks elementaarsele infole võid lisada ka soovipäraseid ja toredaid märkuseid.

RSVP-kaart on pisike kaardike, mis saadetakse kutsega koos. See on küll valikuline, kuid pruutpaarile kasulik — nii saab pidada arvet selle kohta, kes peole tulemas on.

2. Tee külaliste nimekiri

Enne kui hakkad päriselt kutseid valmistama, on oluline paika saada lõplik külaliste nimekiri. Tõhusa nimekirja tegemiseks pane lisaks nimedele kirja ka külaliste kontaktandmed.

3. Tee näidis

Et mitte kallist ja ilusat paberit rikkuda, tee oma pulmakutse iga osa kohta näidis. Nii saad joonistamisel ja kirjutamisel sellest lähtuda. Otsusta, kas kasutad ametlikku kirjutamisviisi või valid sõbraliku tooni. Olgugi, et tegemist on mustandiga, väldi igasugu vigu — olgu need grammatilised või kujunduslikud. Kui pead pulmi kõrvalises kohas, siis lisa kindlasti ka juhised.

4. Kutsete kujundamine

Esmalt vali kindel värviskeem — limiteeri oma valik maksimaalselt kolmele erinevale toonile ja kasuta vähemalt üht neutraalset värvi. Taust ja kirjutise tekst olgu omavahel kontrastis, sest see lihtsustab lugemist. Kutse kõik osad olgu samade värvitoonidega.

Alusta tausta kujundamisest. Kas kasutad ühte kindlat värvi, hajutustehnikat või segad kaks värvi omavahel kokku? Kas taustale tulevad ka mingid kujutised?

Teksti stiil ning värv on sama olulised kui taust. Kui kirjutad viisaka ja ametliku tooniga, siis vali sellele ka vastav stiil. Sõbralikul toonil kirjutatud kutse tekst võiks meenutada käsikirja.

Tänapäeva kutsed sisaldavad ka stiilseid pisidetaile — mõtle, kas soovid midagi veel lisada. Kindlasti tasub piiri pidada! Leia ka kutsega kooskõlas olev ümbrik.

Täpselt sama oluline kui kutse kujundamine ja väljanägemine on ka paber, millele sa selle prindid. Selle koha pealt oskab sind kindlasti aidata trükikoda, kus sa oma kutsed printida lased.

Kui kutse kokku pandud ja valmis, siis pane see kiiremas korras teele!

Allikas: WikiHow