Pulmatordid
Suurima varieerumisvõimalustega on martsipanitordid, milledele on võimalik teha, kas lihtsamat või kergemat kaunistust. Tegemist on kalli materjaliga, millega töötamine nõuab kõrget meisterlikkust. Hea kondiiter suudab erinevaid suhkrumasse kombineerides saavutada väga luksusliku tulemuse. Seetõttu soovitaks kindlasti konsulteerida konkreetse firma kondiitriga, kes torti tegema hakkab ja küsida ka fotosid, et saada ettekujutust, milleks ollakse võimelised. Tordi ilmet muudab ka ernevate shokolaadi kompositsioonide kasutamine. Eriti kaasaegne võimalus on karamellist kaunistuselemendid.
Nüüd on ka tunduvalt laiemad võimalused saada pulmatordile lisa kaunistuselemente, mis ei pruugi olla söödavad, kuid annavad tordile väljanägemisele palju juurde. Parimates kondiitriärdes peaks olema nende valik rikkaik ( plastmass-pruutpaarid, martsipan-pruutpaarid, karamell-Iuiged, tordiäärepitsid, erinevates tasapindades alused jne.).
Pulmatorti tellides tuleb endale selgeks teha oma soovid ja neid konsulteerida tordimeistriga ning võtta kuulda ka tema poolseid soovitusi. See tagab tavaliselt parima tulemuse.
Tehnoloog Janno Semidor,
Pagaripoisid OÜ
poisid@online.ee