Aastaid tagasi kui põhilisteks tortideks olid võikreemitordid, kaunistati pulmadeks need rohkete kreemirooside, besee ja shokolaadiviguritega. Tordid olid kirjud ja sageli ülepaisutatud kaunistuse all. Võikreemitort on taas trendi tulemas, aga kaunistamisvõimalused avaramad. Pulmatordi juures soovitaks sellegipoolest kasutada valget või teisi õmu toone. Arvestama peaks sellega, et kreem peab olema võist mitte margariinist ( margariinikrem ei ole enam moes ).
Pagaripoisid OÜ
Pulmatordiks ei soovita puuviljatorti, kuna seda ei loeta eriti pidulikuks. Kuid kui see on sellegipoolest noorpaari erisoov, siis peaks marjadest eelistama maasikaid või vaarikaid, mis sobivad valge vahukoorekreemiga. Selline ainult punase ja valge kombinatsiooniga tort jätab väga ilusa ja korrektse mulje.

Suurima varieerumisvõimalustega on martsipanitordid, milledele on võimalik teha, kas lihtsamat või kergemat kaunistust. Tegemist on kalli materjaliga, millega töötamine nõuab kõrget meisterlikkust. Hea kondiiter suudab erinevaid suhkrumasse kombineerides saavutada väga luksusliku tulemuse. Seetõttu soovitaks kindlasti konsulteerida konkreetse firma kondiitriga, kes torti tegema hakkab ja küsida ka fotosid, et saada ettekujutust, milleks ollakse võimelised. Tordi ilmet muudab ka ernevate shokolaadi kompositsioonide kasutamine. Eriti kaasaegne võimalus on karamellist kaunistuselemendid.

Nüüd on ka tunduvalt laiemad võimalused saada pulmatordile lisa kaunistuselemente, mis ei pruugi olla söödavad, kuid annavad tordile väljanägemisele palju juurde. Parimates kondiitriärdes peaks olema nende valik rikkaik ( plastmass-pruutpaarid, martsipan-pruutpaarid, karamell-Iuiged, tordiäärepitsid, erinevates tasapindades alused jne.).

Pulmatorti tellides tuleb endale selgeks teha oma soovid ja neid konsulteerida tordimeistriga ning võtta kuulda ka tema poolseid soovitusi. See tagab tavaliselt parima tulemuse.

Tehnoloog Janno Semidor,
Pagaripoisid OÜ
poisid@online.ee