Klassikaline soovitus on, et pulmi peaks hakkama organiseerima ca 6 kuud ette. Kui võtta eeskuju aga välismaalastest, kes kõigis oma toimingutes teevad arvestusi pika perioodi peale, siis võiks pidu hakata planeerima isegi aasta ette. Põhjus väga proosaline: suurem osa inimesi korraldab pulmad suvel ja ka suurem osa inimesi puhkab suvel. Siit tulebki väikene vastuolu, mida kannataks ära hoida organiseerimise varasema alustamisega.

Täiesti põhjendatud on küsimus, et kas aasta jagu ette teatatud pulmapidu ei kipu ununema!? Maailmapraktikas kasutatakse kahe kutse saatmise põhimõtet. Kohe peale kuupäeva fikseerimist saadetakse kõikidele külalistele laiali eelkutse.

Eelkutse meenutab nii kujunduselt kui mõõtudelt rohkem postkaarti ja tema sisu on umbes järgmine:

Palun reserveerige üks ilus päev, et saaksite võtta osa Meie abielu registreerimisest ja sellele järgnevast pulmapeost 27 juulil 2002.a. Haapsalus

Kati ja Karl

Eelkutse kõige olulisemateks eesmärkideks on:
• jätaksite külalistele võimalise oma suve ise planeerida ja ei seaks neid lihtsalt fakti ette
• tõstaks reaalselt võimalust, et pulma saabuvad kõik kutsutud külalised

Põhikutse saadaksite umbes 3 kuud enne pulmapidu ja see oleks juba konkreetsem ning sisaldaks täpset informatsiooni registreerimise alguse ja kõigi muude pulmapidu puudutavate nüansside kohta.

Varakult planeeritud pulmapeo eelisteks on ka see, et saate valida täpselt selle peopaiga, mida hing ihaldab ja selle esineja, keda olete alati oma pulma mängima soovinud.

Kõige raskem on kindlasti peopaigaga, kui Teil mõlgub meeles mõni konkreetne mõis või muu peenem koht. Julgen oma kogemustest väita, et tänaseks on kõik kuulsamad mõisad vähemalt poole oma nädalalõppudest järgmisel suvel välja müünud. Suvel on ju kahjuks ainult 12 nädalalõppu.