Loomulikult ei tähenda see seda, et pulmapäev suure kõhuga ei heidutaks pruute, eriti kui läheb kleidi ostmiseks.


Me oleme küll jõudnud niikaugele, et rasedad pruudid on ühiskonna poolt igati tunnustatud, kuid suuremate pruutkleidipoodideni pole see sõnum nähtavasti veel jõudnud.


Nimelt ei ole ühelgi neist eraldi kollektsiooni rasedatele ning seetõttu pelgavad paljud tulevased pruudid, et figuuri kaunistav pruutkleit jääbki vaid unistuseks. Siiski rõhutavad paljud poed, kuigi nad seda üleliia ei reklaami, et nende eesmärk on leida igale tulevasele pruudile just tema unelmatekleit.

Londoni juhtiv pulmavarustuse firma Berkertex Brides väidab, et neil tuleb sageli valmistada kleite titeootel pruutidele, kuigi paljud ootavad pulmadega lapse sünnini. Samas on firma hea meel saada hakkama raske ülesandega ning valmistada kleit, mis näitaks titeootel naist kaunina. Sobiva riietuse valimine Nüüd te siis teate, et kleidiotsimisel ei ole ’väike kõhuke’ mingisugune takistus. Teisalt peab iga lapseootel pruut teatud asjadega arvestama. Pulmapäev on väga pikk ja väsitav, eriti raseduse ajal või kohe peale sünnitust. Just seetõttu peab mugavus olema sobiva riietuse valimisel esikohal. Kindlasti ärge üritage endale korsetti selga pigistada, sest minestamine on sel juhul garanteeritud. Väga tähtis on ka olla müüjaga aus ning talle oma rasedusest rääkida, isegi kui te ei soovi, et keegi teine sellest teada saaks. Pruutkleitide juures on oluline ka see, et nende juures oleks raseduse vältel keha pideva muutumise tõttu võimalik ka muudatusi teha. Seepärast tuleks valida endale sobiv firma, mis on paindlik ja nõus tegema muudatusi ka vahetult enne pulmi. Moekunstnik Emma Hunt lisab näiteks hetkel ühe kliendi pruutkleidile varrukaid, sest tulevane pruut sai hiljuti teada, et on rase ning arvas, et varrukateta kleit oleks arvatavasti sobimatu. Ta lisab veel: „Üritage leida moekunstnik, kes teeb kleidi individuaalselt ning kes saab teha vajalikke muudatusi veel vahetult enne pulmi.“ „Rasedad ja rinnaga toitvad pruudid peaksid kindlasti arvestama ka muutuva rinnaümbermõõduga,“ lisab moekunstnik Elisabeth Mirella. Ta rõhutab samuti, et kõik naised peaksid kleidiproovi minema sama rinnahoidjaga, mida nad kavatsevad pulmas kanda.

Millest peaksid rasedad pruudid kindlasti hoiduma? Loomulikult ei tuleks mugavuse pärast unustada igasugune stiilitunne, kuid hetkel ülimoodsad liibuvad pitsist pihikud ei tule enamuse lapseootel pruutide puhul kahjuks kõne alla. Selle asemel võiks esile tuua uusi kauneid kurve ning põhirõhu asetada õlgadele ja rinnale. Rasedale pruudile ideaalne lõige on printsess, redingott või alt avarduv joon. Kõigi nende lõigete puhul läheb kleit allpoolt rinnajoont laiemaks, kuigi redingoti puhul on joon sirgem. Ka võiksite kanda kleidi peal šifoonist jakki või valida keskaegses stiilis pikkade lehvivate varrukatega kleit. Kõhu näitamine Sildi „Ma ei ole paks, ma olen rase“ kasutamine ei ole võib-olla kõigile meelepärane, kuid kui te soovite oma kõhtu esile tuua, tuleks õige stiili leidmiseks arutada seda oma moekunstnikuga. Paljude Ameerika pruutide ja tulevaste emade seas on viimasel ajal väga moes olnud stretšriie. Enam ei ole isegi valge kandmine komistuskiviks. Lynn Whiteley sõnul ei ole see enam tabu. See ei tekitaks aga arvatavasti niikuinii probleemi, sest valged pruutkleidid ei olegi enam moes. Uued trendikad värvid on nüüd kuldne ning merevaigu- ja isegi pastelltoonid.

Paljud naised, kes avastavad alles peale pulmakorralduste algust, et on rasedad, lükkavad pulmad edasi ning ootavad, kuni laps on sündinud. Enamus emasid aga ütlevad, et peale sünnitust on kõige korraldamine tegelikult veelgi raskem, sest väikese lapse eest hoolitsemine on väsitavam kui rasedus. Nii e, mõelge enne tõsiselt järele ning vaadake, et teil oleks vajadusel piisavalt abilisi, kes lapse eest hoolitseda saaksid. Paljud emad ootavad pulmadega, kuni laps on veidi suuremaks kasvanud ega ei saa enam rinnapiima. Samuti tuleks arvestada seda, et kui te ei ole just šikk Spice, siis ei ole teie kõht paar kuud peale sünnitust taas perfektne ning seetõttu tuleks väga liibuvatest kleitidest siiski loobuda. Välja arvatud loomulikult juhul, kui te soovite peale sünnitust iga päev veeta mitmeid tunde jõusaalis. Planeerimine Shampusepudelid võib kindlasti ära unustada. Ekspertide sõnul peaksid lapseootel naised igasugusest alkoholist loobuma ja suurtes kogustes ei tohiks seda tarbida ka rinnaga toitvad emad. Pulmapeo jaoks toidu tellimisel tuleb igal juhul arvestada kõiki arsti poolt tehtud ettekirjutusi, näiteks loobuda pastöriseerimata juustust. Kõige sellega peab arvestama ning piisavalt energiat koguma. Pulmade korraldamine ei ole kunagi kerge, kuid eriti väsitav võib see olla just raseduse alguses ja lõpupoole. Raseduse keskel võite märgata, et teil on üllatavalt palju energiat, mida tuleks kindlasti soodsalt ära kasutada.