Loe, mis on need asjad, mis sa võiksid oma äsja lahutatud sõbrannale (või ka lihtsalt tema kuuldes) ütlemata jätta.

1. “Jama, et teil veel lapsed ka on — nende kaudu jääte ikka eluks ajaks seotuks.”

Seda on lahutatud naisel väga valus kuulda — lapsed on tihti ainus põhjus, miks ta üldse mingil perioodil voodist tõusta suudab. Lahutusejärgsel perioodil on just lapsed need, kelle kaudu naine üldse armastust tunneb ja kujutada ette, mis oleks, kui lapsi ei oleks, on iga ema jaoks kohutav mõte, rääkimata just mehest ilma jäänud naisest.

2. Kui mees parajasti komandeeringus on: “Mul on see nädal TÄIELIK ükskikema tunne!“ 

Üksikema tundest on asi kaugel! Äsja lahutanud ja lastega üksi jäänud naisel on sellised tunded nagu hirmud, viha ja kurbus, millega ta peab 24/7 hakkama saama. Nii et on väga nõme enda elu sellega võrrelda, kui juba paari päeva pärast mees tagasi tuleb ja sinu tavalise ja praeguse hetke elu ainuke erinevus on see, et sa pead üksi süüa tegema ja mõlemad lapsed ise trenni viima.

3. “Ma natuke nagu isegi kadestan sinu võimalust üksiolekut nautida.”

Täiesti jõhker on sellist asja öelda naisele, kes ei ole üksi omal vabal valikul, vaid hirmsa sündmuse tagajärjel.

4. “Sa ei saa enne uuesti õnnelikuks, kui sa talle andestad.”

Kui mees on naist petnud (eriti veel juhul, kui see on kestnud naise selja taga pikka aega), hävitab see naise mingiks ajaks emotsionaalselt, vaimselt ja füüsiliselt. Kuidas ta saab andestada mehele, kes kõike seda talle teadlikult tegi? Ja veel hullem — öelda, et see naine ei saa uuesti õnnelikuks, kui ta ei andesta?! Kas tõesti naine peab oma mehe pattude pärast lõpmatult kannatama?

5. “Ma arvasin, et see juhtub…”

Isegi kui sa tõesti seda arvasid, ära kunagi ütle seda lahutatud naisele. Nagunii tunneb naine pärast lahutust end läbikukkujana — selline kommentaar on nagu sool värskele haavale.

6. “Mina ei oleks sellist asja iialgi üle elanud.”

Mida see lahutatud naine nüüd siis tundma peab — uhkust või? Selline lause võib hoopis vastupidise efekti tekitada.

7. “Sa oled nii vapper!”

See peaks kõlama nagu tunnustus, aga kõlab nagu haletsus.

Allikas: The Mix