1. Karmikäeline kasvatus

Nagu ütlevad psühholoogid, pärinevad kõik probleemid lapsepõlvest. Kui meid kasvatati karmikäeliselt, hirmutati soovimatu raseduse ning haigustega või häbenesid vanemad üldse nendel teemadel rääkida, siis mehele minnes ning lapsi muretsedes tunneme end voodis jätkuvalt ebamugavalt.

Kui olete meestega suhtlemisel häbelik, pärast tormilist ööd aga küsite endalt ehmatusega, ega te end liiga siivutult üleval ei pidanud, siis võib kahtlustada karmi kasvatust.

Meenutage oma minevikku. Millised sõnad teid lapsepõlves mõjutasid? Ega teie eelmisel seksuaalsel kogemusel polnud negatiivseid tagajärgi?… Sageli piisab probleemi tekitanud allika teadvustamisest, et lahti saada oma kahjulikest emotsionaalsetest harjumustest. Diskuteerige iseendaga, koostage nimekiri argumentidest, mis lükkavad ümber vanemate antud juhised. Määratlege oma isiklik suhe intiimsesse lähedusse ning asuge seda järgima.

2. Harv juhus

„Olen märganud kindlat seaduspärasust: mida vähem ma seksin, seda rohkem mõtlen orgasmile ning seda harvemini ma seda saan,” kurdab noor daam. „Lähen närvi, kuigi võiks ju arvata, et pikaajaline hoidumine suurendab orgasmi saamise võimalust.”

Seksuoloogid on lausa vastupidisel arvamusel. Ebaregulaarne seks tekitab tavaliselt kergekujulise neuroosi. Rahuldamata naisel on raske vabaneda pealetükkivaist mõtteist igatsetud lähedusest, ja kui siis seks lõpuks toimub, ei lase tormiline psühholoogiline reaktsioon naisel lõdvestuda. Ta tahaks saada kõike ja korraga, ning kokkuvõttes tunneb ta väiksemat rahuldust, kui võiks.

Kui seks on regulaarne ja mitmekesine, tekib meil normaalne, terve suhtumine füüsilisse lähedusse ning me võime täiuslikult nautida protsessi. See on aga õige tee orgasmini.

3. Liiga vara või hilja

Positiivne meelestatus ning avatus on juba pool teed. Kuidas on aga õige hetke valikuga? Teie partner põleb varahommikust saadik erutusest, teie aga unistate vaid ühest — et ta kiiremini teid oma kirglikest kallistustest vabastaks ning laseks rahulikult duši alla minna? Või on mees kell kolm öösel muinasjutuliselt hell, teie ei suuda aga unisusega võidelda.

Orgasmi puudumine sellistes olukordades on täiesti seaduspärane, kuna organism pole lihtsalt häälestunud aktiivsele tegevusele. Seetõttu pole mõtet meelt heita.Taolised probleemid on tüüpilised äsja teineteist leidnud paaridele, kuigi ka abikaasade bioloogilised rütmid võivad aja jooksul muutuda.

Püüdke välja selgitada, millisel ajal te olete aktiivsemad kui tavaliselt, millal aga pole üldsegi seksile häälestatud, ning leidke koos sobivad ajad. Ometi ei tähenda see sugugi, et seksima peaks vaid rangelt plaani järgi — igal reeglil on võimalikud vägagi meeldivad erandid.

4. Hoidume… orgasmist?

Rasestumisvastaste tablettide instruktsioonides leiduva kõrvalmõjude nimistu seas seisab ka libiido langus. Kas tasub selle üle muret tunda? Esimestel tablettide kasutuselevõtu nädalatel muutub naise hormonaalne foon, sobitudes uutele tingimustele.

Suguorganite tundlikkuse alanemine, ebameeldivad aistinud rindades ning isegi peavalud on sel ajal täiesti tavalised nähtused ega tohiks hirmutada. Kõik need sümptomid mööduvad umbes kuu aja pärast. Kui aga ka siis on veel probleeme seksuaalsusega, pöörduge arsti poole. Võimalik, et tabletid ei sobi teile ning arst asendab need.

5. Tikk-kontsad ja kitsad püksid

Mitte asjata ei keelanud emad-vanaemad meid käia liiga kõrgetel kontsadel ning tirida jalga numbreid väiksemaid teksaseid. Vereringehäired vaagna piirkonnas on üsna sage põhjus, miks naine ei saa rahuldust. Orgasmi füsioloogiline olemus seisneb just suure hulga vere juurdevoolul suguorganitesse ning sealt äravoolul. Kui häbememokkade, kliitori ja tupe juurde ei jõua piisaval hulgal verd, alaneb närvilõpmete tundlikkus. Selle tulemusel jäävad aistingud kasinateks ning te ei suuda piisavalt erutuda.

Normaalset vereringet aitavad taastada füüsilised harjutused: jalgrattasõit, jooga, kõhutants ning isegi hüppenööriga hüppamine. Samas ärge unustage selga tõmbamast vaba spordiriietust, mis kusagilt ei pitsita.

6. Ei mingeid kõrvalisi mõtteid…

Kas olete märganud, et õige hingelise häälestatuse puhul õnnestub orgasmi saamine otsekui „iseenesest”? Kõigepealt ei tohi te mõelda sellele, et homme tuleb vara tõusta, et te unustasite hambaid pesta või et lapsed võivad kuulda. Püüdke see kõik peast välja visata. Välistage juba varakult võimalikud häirivad faktorid — diivani kriuksumine, telefonihelin… Õppige keskenduma oma aistingutele ning ärge mõelge mitte millelegi muule kui ainult seksile.

Mitte kunagi ei tasu voodisse minna mõttega, et just nimelt sel korral peate te orgasmi saama. Nii võivad esimesed minutid kuluda erutuse ootusele ning ülejäänud aeg püütakse jagu saada pettumusest, et taas kord jäi orgasm tulemata.

7. Lihalikud rõõmud — targalt

Ei tasu võtta reegliks, et hüppate voodisse kohe pärast korralikku söömaaega. Täiskõht tõmbab enda poole kallihinnalist verevarustust. Ka alkoholiga tuleb ettevaatlik olla. Võiks eksperimenteerida — mõnede jaoks on heaks afrodisiaagiks pokaal veini, teisi aitab häälestuda šampus või liköör.

8. Stressi tekitavad faktorid

Häirivaks teguriks võib olla ebameeldiv muusika, ere valgus, kriiskavates värvitoonides voodipesu, palavus või kella tiksumine…

9. Tavaline asi

Pole välistatud ka variant, et te ei suuda saavutada orgasmi, kuna olete liialt teineteisega harjunud. See probleem tuleb lahendada partneriga koos. Rääkige talle oma tunnetest ning sellest, et vajate pooside, emotsioonide, koha või aja vaheldust. Vaadake koos erootilisi filme, käige sagedamini jalutuskäikudel ning viibige lõbusas seltskonnas. Ärge peljake jagada kallimaga oma seksuaalseid fantaasiaid — ta hindab seda kindlasti.

Veel 16 „väikest” põhjust orgasmist ilma jääda

Et rahuldusest ilma jääda, piisab vähesest:

1. külmetusest;
2. märjaks saanud jalgadest;
3. liigsest suitsetamisest;
4. ebameeldiva filmi vaatamisest;
5. ülemusega riidu minemisest;
6. vihma tõttu melanhooliasse sattumisest;
7. või, vastupidi, lõõskava kuumuse tõttu kõikide tahtmiste unustamisest
8. terve päeva stringides viibimisest;
9. sellest, et sattusite partneriga voodisse, kus oli ka teie lemmikmänguasi (plüüsist karukese koht ei ole voodis);
10. teie koduste lemmikute (kassi või koera) valvsa pilgu all viibimisest;
11. enda võrdlemisest oma abikaasa ekskallimaga;
12. oma mineviku meenutamisest;
13. sõna „armastus” asendamisest sõnaga „seks”;
14. tunnetamisest, et olete õnnetu;
15. hea poosi vahetamisest halvema vastu;
16. sugulisel teel edasiantavate haiguste peale mõtlemisest.

Täiendavad boonused

Naise orgasm — see on:

  • suurepärane aeroobne koormus, mis normaliseerib vererõhku, pulssi ja hingamist;
  • parim lõõgastus — taolist efekti, mis lõdvestab kõik lihased terveks päevaks, ei anna ükski ravim;
  • naise isiklik terapeut, mis soodustab organismi üldist taastumist ja tervenemist, kaotab seljavalud, vabastab väsimusest ja stressist;
  • kõige kindlam profülaktiline abivahend vere seiskumise puhul vaagna ja suguelundite piirkonnas;
  • perepsühholoog: erootiline rahuldus aitab taastada avameelsust ja usaldust partnerite vahel.