Seksiterapeut Sara Sloan toob välja, et kui suhtes on olemas üksmeelsus, turvatunne ja entusiasm, sobib kõik, sest paar peaks seksima vastavalt oma vajadustele. Sellest hoolimata ei tee meie närvisüsteem vahet seksuaalsel kirel ja armastusel. Nii et kui paarid seksivad vähem kui kord kuus, võib see puudulik füüsiline intiimsus mõjuda kui partnerist eemaldumine, mida paljud kogevad ka armumistunde kadumisega.

“Kui mõlemad partnerid on avatud ja soovivad suhet parandada, annan ma nõu, kuidas paar saab seksuaalse intiimsuse abil 48 tunniga omavahelist sidet parandada,” sõnab Sloan.

48-tunnine seksi väljakutse

Oluline on aru saada, et seksuaalne intiimsus iga 48 tunni järel ei tähenda tingimata klassikalist seksuaalakti. “Tähtis on, et paarid laiendaksid oma arusaama intiimsusest. Lisaks seksile kuuluvad siia alla ka näiteks sensuaalne puudutus, massaaž, stimulatsioon ja ka alasti kallistamine. On palju erinevaid seksuaalseid puudutusi, mis on füüsiliselt väga nauditavad ja aitavad paaril säilitada lähedustunnet,” selgitab terapeut.

Kuidas väljakutse siis käib? “Kui paaril vähegi tahtmist on, soovitan ma alati pöörata selle mänguks. Kui üks partner soovib seksuaalset intiimsust, on teise partneri ülesanne nõustuda ja öelda, millist tegevust ta eelistaks ja millal see võiks juhtuda. Kuid see peaks toimuma 24 tunni jooksul alates küsimisest.

Mängu eesmärk on tunda ennast mugavalt partnerile “jah” öeldes ja muuta seks suhtes olulisemaks. “Soovitan ka pidada logiraamatut, kuhu saab järgmise korra tarvis üles kirjutada, mida seekord nautisid,” sõnab Sloan. Lisaks füüsilisele kontaktile on oluline suurendada ka emotsionaalset intiimsust, mille jaoks võib partneriga vestlemiseks kasutada erinevaid sügavamõttelisi küsimusi.

Regulaarse seksi kasutegurid

Kui võtta väljakutset sõna-sõnalt, võib ilmneda, et seksimine iga 48 tunni tagant on üpris ambitsioonikas. Ent ometi on see kasulik. 2017. aastal ajakirjas Psychological Science avaldatud uuringust selgus, et rahuldustunne, mis tekib paaridel pärast seksi kestab ligikaudu 48 tundi ja seda nii värskete suhete kui ka pikaaegsete abielude puhul.

Tegemist on ajukemikaalide kombinatsiooniga, mis mängivad olulist rolli paari omavahelises suhtluses. Seksiõpetaja Ginger Hart sõnab, et mida rohkem koged naudinguid, seda paremas tujus oled. Tema soovitab seda väljakutset nii paaridele kui ka vallalistele. “Kui ma töötan vallaliste naistega, siis esimene asi, mida ma neile õpetan on see, et mida rohkem naudinguid endale pakud, seda õnnelikum oled,” räägib ta.

Kui regulaarne seks ei aita

Kui teie suhtes on seksi ja intiimsust puudutava võimu ja sagedusega probleemid, siis võib selline väljakutse asjad hoopis hullemaks teha. Enne iseseisvat katsetamist tasub konsulteerida terapeudiga.

Allikas: Mind Body Green