Misasja? Armsaks nagu see kummaline meesolevus raamatust "Viiskümmend halli varjundit"? Äkki ta ootab, et mina tooksin nüüd kuskilt kapi salasahtlist piitsa välja?

Olen selle raamatusarja sisuga põgusalt kursis, sest sellest on meedias lihtsalt nii palju räägitud. Lugesin isegi Naistekast lugu "Meestele: 30 võtet, kuidas olla oma naise Christian Grey!". See oli lihtsalt naljakas, hiljem oli hea sõpradega õlleklaasi taga muiata ja rääkida, et ainult väga rumal naine tahaks sellist meest. Ja soovolinik oleks meie üle uhke, arutasime sedagi, et vähemasti Eestis pole nii lollid naised, kes mehe alandamisele ja tujudele nii orjalikult alluks.

Naine: sa oled möku!

Nüüd pean vist hapult nentima, et mu enda nainegi on raamatu vaimustusega kaasa läinud. Ta ostis eestikeelse raamatu endale eelmisel nädalavahetusel, sõbrannad olid loovutanud. Mind jättis see külmaks, las loeb, pärast saame arutada, kui mõttetu see on. Luges ja luges, läbi sai vist esmaspäevaks. Teisipäeval olid tal laual juba kaks järgmist osa, kuna neid veel eesti keeles pole, siis inglisekeelsed. See ajas mind juba vihale: raharaiskamine. Samal päeval tuli ka see lips. Viisin otsad kokku, raamatus oli ju sel noorel nolgil ka taoline lips, mida ta siis hiljem ka sidumismängudeks kasutas. Pool õhtut seletas ta mulle, kui äge see raamat on ja tal on kahju, et ta juba varem seda ei lugenud. Ma ütlesin talle, et see on mingi koduperenaiste porno, mis lihtsalt juhtme kokku ajab. Ta ei teinud seda kuulmagi, vaid soovitas ka mul selle läbi lugeda. "Võib-olla sa siis poleks selline möku," nähvas naine mulle. Kuidas palun? Me oleme mõlemad 30ndate alguses tallinlased, mõlemad oleme tööalaselt heal järjel ja siis ühtäkki nimetab ta mind mökuks. Kas ma peaks kodus ülbitsema ja tujutsema? Või on mul ühtäkki liiga vähe raha? Teisipäeva õhtul me eriti rohkem ei rääkinudki, mõlemad olid pahurad. Magama jäi ta muidugi raamatu ehk teise osa saatel. Kolmapäeval-neljapäeval läks asi veel hullemaks, ta muudkui turtsus, et mina ei tea, mis on õige armastus ja ma ei oska olla õige mees. Mul oli tunne justkui räägiks teismelisega.

Christian Grey trügib meie magamistuppa

Neljapäeval käisime temaga ka ühel sünnipäeval. Ta käskis mul muidugi selle totra lipsu ette panna. Et suuremaid tülisid vältida, panin. Sünnipäeval oli palju teisi mehi ja ma olin ainuke, kel hõbehall lips. Parem ongi, kui kõik naised endale sellised kinnisideed võtaks, hakkaks juba hirm. Naine jõi üritusel palju veini ja oli õhtu lõpuks päris vintis. Mitte halvas mõttes, aga väga lõbus küll. Läksime koju ja mina tahtsin magama minna, kuid tema hakkas rääkima, et võiks ikka seksida ka. Ja siis! Kes veidigi raamatust teab, see ilmselt aimab. Ta hakkas rääkima, et meie sekselu võiks vaheldusrikkam olla ja võiks kõiksugu asju teha. Mul läks ära igasugune isu sel õhtul seksida. Õnneks ta vajus peagi magama.

Hommikul ta seda ei maininud, aga kardan, et sama trall läheb edasi. Tahaks, et ta leiaks juba mõne uue kinnisidee. Lugegu näiteks Muumitrolle ja läheme Muumimaale. See oleks palju rahulikum variant.