Alljärgnev on lühike nimekiri toitudest, millel arvatakse olevat seksuaalsust stimuleerivaid omadusi, kuigi enamusel juhtudel ei ole seda mõju tõestatud. Seega olgu juba ette öeldud, et nimekiri on kahtemata vaieldav.

Austrid

Oo jaa, vanad head austrid, mis on peaaegu klišeeks muutunud. Austreid on pikka aega peetud seksuaaliha tekitavateks, kuid nende seda omadust on vähe uuritud.

Seda müüti toetab tõsiasi, et austrites on palju tsinki. Tsink aga kontrollib seksuaalsusele positiivset mõju avaldavat progesterooni taset organismis. Tsingipuudus võib põhjustada meestel impotentsust ja seepärast on tsingirikas toit afrodisiaakum.

Paljud usuvad, et austreid hakati vanasti pidama armuroaks nende kuju pärast, sest lähemal uurimisel meenutavad nad tõepoolest naise suguorganeid. Just seepärast võisid antiikaja inimesed seostada molluskeid seksuaalsusega. Saab ju seksuaalne isu alguse tegelikult peast, mitte kehast ja austrid võisid libiidot psühholoogiliselt mõjutada.

Järgmist tüüpi afrodisiakumid on... seksuaalselt kõnekad toidud

Mitmeid toite peetakse afrrodisiaakumiks nende seksuaalsusele ja erootikale viitava olemuse pärast. Munad ja kalamari meenutavad meile paljunemist, asparaagus, banaanid, sibulad, porgandid ja eelnimetatud austrid suguorganeid.

Neist mitte ühegi toidu seksuaalsust tõstvaid omadusi pole teaduslikult tõestatud, aga kui nad tekitavad meis suguhimu, siis ilmselt on nad oma funktsiooni täitnud. Paljude meeste seksuaalne libiido hakkab kaduma, kui nad on olnud sama partneriga kaua aega, nii et seksuaalselt kõnekas toit võib aidata suhetele veidi vürtsi lisada.

Need pähklid!

Paljusid erinevaid pähklisorte seostatakse armujanu tõstvate omadustega ning neid on kasutatud armujookides ja seerumites tuhandeid aastaid. Roomas kasutati viljakuse tõstmiseks kreeka pähklit, Vahemere ääres ja idamaades kasutati samal eesmärgil männikäbide seemneid. Madagaskaril peetakse afrodisiaakumiks koolapähkleid, selle põhjuseks on arvatavasti nende suur kofeiinisisaldus.

Mõned usuvad, et teatud pähklite lõhn erutab naisi. Näiteks kasutatakse mandleid kosmeetikatööstuses nende väidetavate lõhnaomaduste pärast. Mõned pähklid on tsingirikkad nagu austridki ning aitavad ravida tsingipuudusest tekitatud impotentsust.

Hiina taimemeditsiinis kasutatakse ginkgo pähkleid muuhulgas ka erootiliste ihade stimuleerimiseks. Ginko pähklid on ka mõjuvõimas aktioksüdant, mis stimuleerib vereringet ning ergutab väsinud keha.

Võibolla kohvi? Kohvi peetakse afrodisiakumiks paljudes kultuurides, aga selle aine tegelikku mõju seksuaalsusele ei ole tõestatud. Kohv - nii nagu mistahes kofeiinirikas toit - stimuleerib keha, mida aetakse sageli segi seksuaalse erutuvusega.

Shokolaad

Nagu mitmed küsitlused on näidanud, eelistavad paljud naised seksile šokolaadi. Šokolaadi on alati seostatud romantika ja kirega, aga kas tal on ikka seksuaalsed omadused? Kindlaid tõendeid selle kohta ei ole...

Arstid on avastanud, et šokolaad sisaldab "heaolu" endorfiine tekitavat kemikaali - fenüületplamiini. Hilisemad uuringud on aga näidanud, et kuigi šokolaadil on see omadus, et mõjuta ta aju kuigi märkimisväärselt. Õnneks sisaldab šokolaad ka kofeiini, mis võib tekitada teis illusiooni, et te olete erutunud, kuna ta äratab teid üles.

Seller

Pikka aega arvati, et selleri afrodisiaakumi omadused on müüt. Tänapäeval me juba teame, et seller sisaldab meeste organismis toodetavat hormooni androsterooni, mis stimuleerib naistes seksuaalset erutuvust. Kas see selleris leiduv hormoon ka tegelikult keha mõjutab, ei ole teada, ning asja uuritakse.

Muud märkimist leidnud toidu- ja maitseained on õunad, viinamarjad, oad, porrulauk, kirsid, datlid, küüslauk, ingver, sibulad, apelsinid, virsikud, pirnid, trühvlid, pipar, sool, tüümian, vanilliin.

Valmis minema voodisse?

Seega saite te teada, et mõned väidetavalt seksuaalsed toidud ei ole seda mitte ja mõne puhul toetavad müüti faktid. Mõned toidud mõjutavad keha ja aju psühholoogiliselt, aga enamus neist ei ole inimese libiidoga nii tihedalt seotud, kui meile meeldiks uskuda. Aga sellegipoolest ei tasu matta maha mõtet, et toit võib olla erutav.

Meenutage filmi "9½ nädalat"! Toit võib olla kaunikesti erutav, kui oskate seda kasutada …