Anaalseks on nauditav pärakus leiduva rikkaliku närvilõpmete põimiku tõttu.Esimesel katsel tuntakse tavaliselt valu, aga see kaob, kui õpitakse lõõgastuma — ning valu teeb teed naudingule. Meeste puhul stimuleerib anaalseks eesnääret.

Paljude jaoks on anaalseks siiamaani tabu ning suur osa ühiskonnast taunib seda ikka. Statistika näitab aga, et ligi 35 protsenti heteroseksuaalsetest ja 50 protsenti homoseksuaalsetest paaridest harrastab anaalseksi — vähemalt aeg-ajalt.

Alustagem sõrmest

Et end anaalseksiks ette valmistada, tuleb kõigepealt õppida lõõgastuma.Selleks sobib kuum vann, erootiline massaaž või isegi korralik trenn. Pidage meeles, et pärakut ümbritsevad lihased ei lase midagi valutult sisse, kui te ei ole lõõgastunud.

Ärge alustage nii suure eseme nagu kuntspeenise või ehtsa peenisega. Alustada võiks kas partneri sõrmest või mõnest väiksemast seksimänguasjast, näiteks niinimetatudarmukorgist. Paljud paarid peavad seda erutavaks lisandiks oma magamistoas. Kui juba partneri näpp tekitab teis ebamugavust, siis alustage just sellest. Põhimõte on see, et tuleb alustada väikesest ja liikuda edasi suurema poole.

Siseneja peaks kasutama niisutajat või tõmbama sõrmele peale niisutajaga kondoomi. Erutage sõrmega päraku pinda, katsetada võiks väikeste ringikujuliste liigutustega. Partnerile tuleb pidevalt tähelepanu pöörata, et näha, kas ta tunneb end mugavalt või mitte.

Siis üritage torgata sõrm aeglaselt pärakusse. Ärge kasutage jõudu — lõpetage kohe, kui partner kurdab, et tal on ebamugav. Kui pärakusse on raske siseneda, siis vajate te arvatavasti rohkem määrdeainet. Esimesel korral võib teine tunda kerget valu.

Proovige, mis meeldib

Anaalseks ei ole kõigi jaoks. Kui te tunnete end ebamugavalt, siis katkestagetegevus ja üritage hiljem uuesti. Suhtuge sellesse kui treeningusse. Ka sõrm suudab pakkuda tugevat stimulatsiooni, kui see pärakusse torgata.

Kui te olete üritanud sõrmega mitmel korral pärakusse tungida, siis võiteüritada millegi suuremaga. Kõigepealt tuleb teil otsustada, millist tüüpianaalne stimulatsioon teile meeldib. Kas teile meeldib sõrme liigutamine,armukorgi tekitatud täituvustunne või sisse-välja liigutus?

Eelistuste kohaselt võite siis jätkata kas partneri peenise või anaalmänguasjaga. Need,kellele meeldib sissetorkamine rohkem kui liikumine või vibratsioon, võiksidkasutada spetsiaalselt selleks otstarbeks välja töötatud pärakukorki. See istub kindlalt sees ning seda ei kasutata tavaliselt edasi-tagasi-liigutamiseks.

Niisutaja, kondoom ja terve mõistus

Anaalseks võib olla täiesti turvaline, kui te rakendate vajalikke ettevaatusabinõusid. Te peate meeles pidama, et pärakul puudub loomulik niisutus ja suud ning tuppe iseloomustav elastsus. Just seepärast peab anaalseks olema iseäranis ettevaatlik.

On kolm asja, mida tuleks anaalse sissetungimise korral alati rakendada: niisutavat vahendit, kondoomi ja tervet mõistust.

Niisutavat vahendit on vaja kasutada suures koguses, sest pärak võib olla kaunis kuiv ja kergesti rebeneda. Ka on pärak kitsas, mistõttu sissetungimine peab kulgema sujuvalt.

Kondoomid on alati hädavajalikud. Kuidas te pärakut ka ei peseks, kõiki baktereid te ikkagi ära ei saa. Anaalseks ei levita mitte ainult suguhaigusi paremini kui mis tahes eine seksivorm, see võib põhjustada ka kuseteede põletikku ja muid bakteriaalseidnakkusi. Kumm pakub kaitset ja teeb pinna ka libedamaks.

Ja ärge unustage tervet mõistust. Päraku seinad on õhukesed ja õrnad ning kõvad esemed võivad seda rebestada. Eemaldage sõrmused ning lõigake küüned ära, kui te kavatsete kellegi päraku kallale minna. Ja austage oma keha. Ärge sundige seda äärmustesse, minge vaid nii kaugele, kui teile tõesti meeldib.

Asendid

Anaalseksi asendid sõltuvad suuresti sellest, millises etapis te selle kogemuse katsetamisega olete. Sisenemine tagantpoolt ehk koeraasend on see, mida enamik inimesi anaalseksiga seostab. Samas võimaldab see asend peenisel kõige sügavamale tungida, mistõttu algaja jaoks ei pruugi see olla kõige parem valik.

Hea asend alustamiseks on “lusikas”, kui üks partner lebab külili teise taga. See ei võimalda liiga kiiret sissetungimist ja laseb suguakti kontrollida. See viib teid partnerile lähemale, võimaldades teil kontrollida tema reaktsiooni.

Teine anaalseksiks sobiv asend on misjonäriasendi variatsioon. Ükspartneritest lebab selili ja teine kõrgub tema kohal ning tõstab üles ta jalad,paljastades päraku. See on väga intiimne asend, sest partnerid onteineteise poole näoga. Pealpoolne partner võib teist käega stimuleerida, kajätab see asend võimaluse kallistada.

Sisenemine tagantpoolt võimaldab peenisel kõige sügavamale sisse tungida,samas ei võimalda ta aga eelmiste asenditega võrreldavat intiimsust ja sobibkogenenumatele partneritele.

Asendeid ja tehnikaid on palju. Paljud inimesed avastavad uusi erutavaidasendeid eksperimenteerimise käigus ning teevad kindlaks neile kõigeparemini sobivama. Hea suhtlemine on õnnestumise võti; käsiraamatust võivideost on samuti kasu.