Sinu keha kuulub sulle!

Ainult sina ise otsustad, mis su kehaga juhtub või kes sellele läheneda saab.

Kui tema ei naudi sinu tegevust, siis pead sa selle lõpetama. Kui sina ei naudi tema tegevust, peab tema selle lõpetama.

See idee ei pea ilmtingimata seksiga seotud olema. Tegemist on nii hea nõuandega edasiseks eluks, kui ka sõnumiga, mille alusel austust õppida ja sellest aru saada.

Peenis. Tupp. Rinnad. Munandid.

Kui sina räägid oma lapsele asjadest õigete nimedega, siis õpib ka tema seda häbenemata tegema. Igasugused pupud-nupud-lilleõied võiks ära unustada, sest need teevad pigem kahju kui kasu. Jah, loomulikult — lapsele tuleb õpetada, et tema suguelundid on privaatsed, kuid need ei ole midagi, mille üle häbi tundma peaks.

Armastus on armastus

Lapsed mõistavad mitte heteroseksuaalseid suhteid sageli paremini kui täiskasvanud inimesed. Kuid ometi on oluline oma lapsele rääkida, et armastus on armastus ning see ei pea ilmtingimata ainult mehe ja naise vaheline olema.

Igale oma

Kunagi ei ole liiga vara oma lapsele rääkida, et erinevaid inimesi teevad õnnelikuks erinevad asjad. Mõni asi võib sulle veider tunduda, kuid tulevikus ehk peab su järglane seda täiesti normaalseks. Nii nagu ei ole õiget viisi mängimiseks, ei ole ka õiget viisi elamiseks.

Iga keha väärib austust

Laste kehad, naiste kehad, meeste kehad, peenikesed kehad, suured kehad, haavatud kehad — me ei saa defineerida, milline on see õige ja kõige parem keha. Hea keha on see, milles inimene on õnnelik.

Sa oled austatud ja armastatud

Aita oma lapsel enesekindlust leida. Julgusta teda!

Ma olen siin, mil iganes mind vajad

Sina kui lapsevanem ei tohiks olla oma lapsele see, kes ainult loengut peab ja noomib. Sa oled oma lapse kalju, mille najale ta toetuda saab ja kellelt ta alati tuge leiab. Mida vanemaks laps saab, seda rohkem tal eluliste teemade kohta küsimusi tekib. Ja on tore, kui ta nende küsimustega sinu juurde tulla julgeb.