Rasestumist ei soodusta alljärgnevad positsioonid:

  • Istumine
  • Seismine
  • Naine peal
  • Kummargil

    Kuigi nendes positsioonides ei ole rasestumine välistatud, ei soodusta nad sperma voolu emakasse.

    Iga seksuaalvahekord lähendab partnereid ja annab neile võimaluse teineteisele mõnu tekitada. Hetkel keskendume aga nendele vahekordadele, kus naudingu kõrval on sooviks ka järglaste hankimine. Rasestumise võimaluste suurendamiseks võiks vaadata üle oma seksuaaltehnika arsenali. Järgnevaid seksuaaltehnikaid tasuks sellel perioodil piirata või üldse vältida:

    Suuseks

    Suuseks ei avada rasestumisele iseenesest negatiivset mõju, aga samas võivad inimese suus leiduvad bakterid vähendada sperma kvaliteeti.

    Anaalseks

    Anaalseksi järel peab mees pesema peenise hoolikalt seebi ja veega. Seda tuleb teha enne peenise viimist tuppe, et mitte viia naise suguorganisse kahjulikke baktereid. Erilist hoolt tuleb kanda lapse hankimise perioodil, kuna mistahes bakterid võivad kahjustada viljastunud munarakku.

    Õlid

    Õlide ja muude libestamisvahendite suhtes on arstid eriarvamustel. Osa arste on siiski seisukohal, et need võivad viia alla sperma kvaliteedi.

    Seks jooksva vee all ja kuumas vannis

    Seks jooksva vee all võib olla mõlemale poolele väga nauditav, aga lapse hankimise ajal tuleks sellest loobuda, sest vesi tupes pärsib rasestumist. Ka võib vees sisalduv kloor pärssida rasestumist.

    Kuuma vanni ei soovitata rasestumise ajal üldse, sest see võib kahjustada munarakku. Kõrge temperatuur võib kahjustada ka mehe spermat.

    Mänguasjad

    Vibraatoril võivad pesitseda kahjulikud bakterid. Kui neid kasutada, ei tohiks neid mingil juhul teiste paaridega vahetada ning need tuleks enne tarvitamist kuuma vee ja seebiga pesta ning puhta käterätiga kuivatada. Peeniserõngaid ei tasu kasutada, sest see võib teha viga meeste genitaalidele.

    Tagasi