Provokatiivse armuloo fenomenaalne menu on toonud autor E. L. James’ile lisaks 65 miljonile lugejale üle kogu maailma ka hulganisti preemiaid, millest mainekaimad ilmselt jõudmine ajakirja Time 2012. aasta maailma 100 mõjukaima inimese hulka ja Briti kirjandusauhindade National Book Awards mullused aasta raamatu ja populaarseima ilukirjandusteose tiitlid.

“Ma kirjutasin kirgliku armastusloo, mis on meelelahutuslik ja kus karakterid on hästi välja arendatud. See on suurepärane võimalus elada koos nendega läbi emotsionaalne teekond ja testida oma fantaasiate piire,” seletab autor E. L. James oma triloogia menu ning lisab, et kirjutas sellest, mis teda ennast erutab.

Tabusid murdev teos jõuab peagi ka kinolinale ja arvestades, et tõenäoliselt saab ka sellest ülemaailmne kassahitt, murrab meelelahutuspress pead küsimustega: kes hakkab mängima noori, ilusaid ja ihaldusväärseid peategelasi Christian Grey’d ja Anastsia Steele’i? Filmi tootjafirmaks on Universal Pictures ja Focus Features, peaprodutsentideks Dana Brunetti (“The Social Network”, “21”) ja Michael De Luca (“The Social Network”, “Moneyball”, “Austin Powers“ ), koos autor E. L. Jamesiga kirjutab stsenaariumit inglise kirjanik ja teleprodutsent, popi telesarja Terra Nova autor Kelly Marcel. Plaadifilma EMI Classics andis välja ka triloogia autori poolt valitud paladega kogumikplaadi “Fifty Shades of Grey: The Classical Album”, mis teenis ära kriitikute heameele klassikalise muusika pärlite maitseka valiku osas.

See romantiline ja haarav romaan mõjub vabastavalt, tekitab tõelist sõltuvust ning jääb alatiseks meelde. Triloogia teises osas lõpetab Ana Steele, kes on heitunud noore ärimehe Christian Grey süngetest saladustest, nende suhte ja alustab karjääri ühes USA kirjastuses. Ent iha Grey järele valitseb ikka veel kõiki ta mõtteid ja kui Grey tahab suhet jätkata, ei suuda ta sellele vastu panna. Varsti saab ta oma rikutud, kompleksidega ja nõudliku Viiekümne Varjundi piinavast minevikust teada rohkem, kui oleks eales lootnud. Samal ajal kui Grey võitleb sisemiste deemonitega, peab Ana tegema elu tähtsaima otsuse. Ja seda saab teha vaid tema üksi…

  

Triloogia kolmas osa “Viiskümmend vabastatud varjundit” ilmub kevadel.