Enne, kui selgitame lahti, miks see nii on, toome ka välja, kui sageli ekspartnerid omavahel seksivad. Nimelt tunnistas lausa 1/4 hiljutises uuringus osalenutest, et nad on seksinud oma eksabikaasadega. Mõned teised uuringud on näidanud, et nende paaride arv on veelgi suurem ja seda just noorte täiskasvanute seas, kes pole olnud abielus.

Ka 2012. aastal avaldatud uuring, kus osales 137 lahku läinud partnerit, leidis, et seks eksiga ei mõjunud kuidagi psühholoogiliselt halvasti. Tegelikult, olenemata sellest, see, kas kumbki osapool oli lahkuminekuga leppinud, ei mõjunud vaimses mõttes ka kuidagi halvasti. Usud või mitte, aga tegelikult tegi see asjad hoopis paremaks ja hiljuti läbi viidud uuring näitas, et see on jätkuvalt nii. Inimesed tundsid end peale seksi hoopis rõõmsamana!

Aga jah, nii nagu arvata võis, näitas initsiatiivi seksida üles just paari see pool, kes polnud veel suhtest üle saanud. Sellele vaatamata ei mõjutanud väike vallatlemine teda kuidagi negatiivselt.

Ja see info on oluline mitmel põhjusel: esiteks, see tõestab, et lahkuminek ei pruugi alati olla inetu ning paar võib mingil määral seksuaalset suhet jätkata. Aga mis veelgi olulisem, see lükkab ümber populaarse väite, et eksiga ei tohiks kindlasti vahekorda astuda, sest nüüd on selge, et halba sellest pole. Tundub, et tegelikult on see hoopis hea. Kuigi eks kõik sõltub siiski inimesest…

Allikas: Vice.com