“Sul pole vaja pesta oma vagiinat, sest see puhastab end ise,” kinnitas sekspert dr Jess O’Reilly. “Sa ei tohiks seda seespidiselt kohe kindlasti pesta, sest see võib häid baktereid häirida ja rikkuda ära vagiina loomuliku pH taseme, mis aitab hoida eemal põletikke.

Seega, kuidas siis käituda? “Selle asemel, et “pesta oma vagiinat” mine hoopis peale seksi pissile. See puhastab ära kusiti ja aitab vältida ka põiepõletiku teket. Seejärel mine duši alla ja kasuta looduslikke tooteid, et üleliigsetest kehavedelikest või higist vabaneda,” soovitab O’Reilly.

Lisaks soovitab günekoloog dr Maria Sophocles pesta hellalt häbememokad vee ja õrnatoimelise beebidele mõeldud seebiga. “Sa ei peaks sealt alt poolt end dušitama ega pesema vagiinat seespidiselt seebi või mõne muu vahendiga,” kinnitab ta.

Pikk jutt lühidalt: sa ei pea nägema pesemisega liiga palju vaeva, vaid kasutama õrnatoimelist seepi ja vett, et end sealt alt poolt lihtsalt kiiresti puhtaks loputada. Las su vagiina teeb ülejäänud ise.

Ja pea meeles, üks asi, mida eksperdid ei väsi kordamast: kui soovid peale seksi suguhaigusi vältida, käi kindlasti potil ära!

Allikas: Elite Daily