Mulle tundub, et mõned naised ei oska end mehe asemele panna, kui küsivad foorumitest, kuidas mehele mõista anda, et vahekord jääb liiga lühikeseks või nad tegelikult ei saa orgasmi, vaid on seda aastaid teeselnud lootusega, et ühel hetkel hakkavad saama …

Sõbrannagi kurtis mulle hiljuti, et ta ei taha enam oma mehega seksida, sest eelmängu praktiliselt ei olegi ja mees on hakanud tõmblema nagu nugis, mistõttu tema enam orgasmini ei jõua, kuid mehe enesekindlus on samal ajal kui seksijumalal. Muidugi tunneb mees end seksijumalana, kui naine teeskleb varakult orgasmi, et turboseks ruttu läbi saaks.

Kelle jaoks selline vaikimine ja teesklemine kasulik on? Naine ei naudi enam seksi, samal ajal arvab mees, et ta on leidnud võtte, mis viib partneri kiiremini tippu, ega teagi, et tegelikult mõjub ta koomiliselt. Võib-olla ta ise tunneb end ka koomiliselt ja nugistab vaid seetõttu, et naine seda silmnähtavalt naudib. Nii kaugele lastud olukorras on tõesti ebamugav seksist rääkida, aga kuni kumbki teemat üles ei võta, seni ei muutu magamistoas midagi paremaks.

Ma kasutasin kord abikaasa peal paari lingam-massaaži võtet, mis teoorias oleksid pidanud ta hulluks ajama, aga praktikas palus mees mul vanaviisi jätkata, sest teda need võtted väga ei erutanud. Jumal tänatud, et ta ei hakanud ülimat naudingut teesklema ega lasknud end järjepidevalt masseerida, et siis sõbrale kurta, kuidas ma olen tilliväänamisega voodielu koomiliseks muutnud. Ka mina ei ole hoidnud enda teada, kui miski mulle peale ei lähe või läheb hoopis nii väga, et tahaksin seda rohkem kogeda.

Meil ei ole ebamugav teineteisega sellistel teemadel avameelne olla ja seetõttu on raske mõista, kuidas saab kellegi jaoks seksist rääkimine nii ebamugav olla, et ta pigem teeskleb kehva seksi ajal suurt naudingut. Mulle tundub selline varjamine ja teesklemine palju ebamugavam, eelkõige on see aga partneri suhtes ebaaus. Ärge tehke sedasi.

Lugesin mõned päevad tagasi artiklit, kus soovitati seksist rääkida hommikul pärast ärkamist, mitte õhtul pärast seksi, kuid ma ütleksin, et lihtsam on seksist rääkida just nimelt kohe pärast seksi. Miski vägameeldis? Õhka sellest. Jäi väheks? Soovi meela häälega järelmängu. Fantaseerid millestki? Uuri partnerilt, kas tal on fantaasiaid ja jaga vastutasuks enda omasid. Proovisid midagi uut ja tahad teada, kas partnerile meeldis? Silita tema keha ja küsi seda. Variante on lõputult.

Artiklid stiilis „5 asja, mida mehed naistelt voodis ootavad” või „10 viisi, kuidas magamistuppa põnevust tuua” annavad samuti võimaluse seksist juttu teha. Loe partnerile mõni punkt ette, avalda arvamust ja küsi tema oma ning sealt edasi laske mõtetel lennata. Lihtsalt rääkige. Kõige kergem on seda teha näiteks pikema autosõidu ajal, kui ei pea teineteisele otsa vaatama. Kui partner on roolis, siis haara nutitelefon ja satu juhuslikult mõne blogipostituse peale ja loe see kaaslasele ette. Sealt edasi läheb kõik juba omasoodu.

On olemas ka erinevaid suhtekaarte, mis annavad võimaluse rääkida teemadel, millest muidu ei räägi ja aitavad seeläbi teineteisele lähemale jõuda. Kui on soov otse seksiteemadeni jõuda, siis mäng “Tõde või tegu” paneb vastama intiimsetele küsimustele või tegema erootilisi tegusid. Selline mäng aitab kaotada seksist rääkimist takistava valehäbi või vürtsitab suhet, kus seda valehäbi enam ei ole või pole kunagi olnudki.

Ajaga muutub seksist rääkimine aina kergemaks ja põnevamaks ning põnevamaks muutub seeläbi ka seks ise. Igaks juhuks lisan, et ka rääkides tuleks jääda ausaks, mitte teeselda vaimustust mõne partneri fantaasia peale, mis tegelikult mõjub hoopis eemaletõukavana. Võtke magamistuppa või kuhu iganes mujale kaasa ainult see osa, mille puhul teate, et see meeldib teile mõlemale. Seda saate teada teineteisega avameelselt rääkides.

Mis muud kui jätkugu teil juttu ja seksi kauaks!