Vaagnapõhjalihaste treenimise kasutegurid:

  • Treeningkuulid aitavad vaagnapõhjalihaseid ette valmistada sünnituseks, treenitud lihased pakuvad suuremat tuge naise sees kasvavale lapsele, vähendavad raseduse viimases faasis võimalikke võimalike seljavalusid ja vaagnapõhjalihaste lõtvumist ning sellega kaasnevat uriinipidamatust. Rasedusaegset treeningut palume kooskõlastada oma ämmaemandaga!
  • Pärast sünnitust aitavad tupekuulid kiiremini taastada lihaste elastsuse ning vormi. Treening parandab tupe verevarustust ning muudab selle tundlikumaks. Treeningut alustada mitte varem kui 6 kuud peale sünnitust! Konsulteeri oma arstiga.
  • Ttugevamad vaagnapõhjalihased tagavad parema kuseteede kontrolli ja on abiks probleemide korral. Lisaks aitavad parandada tupe loomulikku libestust, mis võib muutuda eriti aktuaalseks probleemiks menopausi ajal.
  • Treenitud vaagnapõhjalihased muudavad Sinu seksuaalelu: tugevamad vaagnapõhjalihased tagavad võimsamad ning kiiremini saavutatavad orgasmid! Ka Sinu partner on Sulle tänulik — uued stimulatsioonid ning märgatavalt tugevamad lihaste kokkutõmbed aitavad temal jõuda uskumatute orgasmideni.
  • Kuna vaagnapõhjalihastele toetuvad kõik naise vaagnas asuvad organid, aitavad treenitud lihased oluliselt vähendada ka emaka väljalangemise riski.

Kuidas neid kasutada?

Vaagnapõhjalihaste treeningkuulide komplektid annavad võimaluse treenida vaagnapõhjalihaseid sulle sobivas tempos sõltumata vanusest ja füüsilisest seisundist.

Treeningkuule on lihtne ja mugav kasutada. Neid võib algselt kanda kodus igapäevaseid toimetusi tehes ning hiljem, kui lihased on treeninguga harjunud, võib nendega minna ka jalutama, ujuma, kohtingule või tantsima. Kuulid on valmistatud nii, et nende sees olevad raskused tekitavad liikudes õrna stimulatsiooni, mis ergutab lihaseid vaheldumisi kokku tõmbuma ja puhkama, ühtlasi võib pakkuda naisele ka mõnu.

Kasuta tupekuulidega alati kvaliteetset vee baasil libestit, mis ei sisalda glütseriini ega parabeene. Pärast iga kasutamist pese kuulid sooja vee (mitte tulukuuma) ja intiimpesugeeliga ning kasuta spetsiaalset puhastusvahendit bakterite hävitamiseks.

Ükskõik, milline komplekt sul on, alusta treeningut alati kõige kergemast ja/või kõige suurema läbimõõduga kuulist, mida on lihastel kõige kergem kinni hoida.

Esimesel nädalal kanna kuule kodustes tingimustes. Tee treeningkuul libestiga kokku ja aseta tuppe nii, et kuuli või silikoonkesta pael jääb välja. Õigesti asetatud kuul jääb kohe tupeava algusesse, seda ei lükata sama kaugele kui näiteks tampooni. Esimesel päeval kanna treeningkuuli 10-15 minutit, pikendades igal järgneval päeval kandmisaega 10-15 minuti kaupa. Iga järgneva taseme alustamisel alusta ajaliselt ka algusest, et lihast mitte koormata ja seeläbi end maksimaalselt treenida. Ületreenitud lihase puhul kaasneb ebamugavustunne tupes ning see segab nii intiimseid tegevusi kui urineerimist. Kui oled veendunud, et kuulid püsivad sees ja lihased on treeninguga harjunud, võid kuule kanda igal pool ja igal ajal, jättes need endale sisse tundideks (maksimaalselt 6-7h!). Tavaliselt läheb aega 8-12 nädalat, et lihased taas toonusesse saada saada ning ise seda hästi tajuda. Kuid on naisi, kes tunnevad märgatavat vahet juba paarinädalasel kasutusel. Mingit imenippi nende kasutamiseks ei ole, lihtsalt kanna ja naudi kas igapäevaselt või vähemalt 3-4 korda nädalas.

Selleks, et treeningut intensiivsemaks muuta, soovitame kuule kandes teha lisaks Kegeli harjutusi — kõndida treppidel, kasutada hula-rõngast või mõnes muus tegevuses puusi aktiivselt liigutada.

Kuule välja võttes soovitame lihaseid õrnalt kokku suruda ning seejärel paelast tõmmata. Sedasi pakud lihastele veelgi suuremat pingutust ja lõpetad mõnusa tundega, mis lausa nõuab järgmist treeningkorda!

Nauditavat treeningut!