Paljudel lubjastunud arteritega inimestel võib vereringega teadagi probleeme olla. Neile ja teistelegi soovitab raamatu “The Better Sex Diet” autor Lynn Fischer madala rasvasisaldusega dieeti. Uuringud näitavad, et südamehaiguste paranemisele aitab tublisti kaasa madala rasvasisaldusega dieet, mõõdukas trenn ja stressiga toimetulemine.

Fischeri dieet parema seksi dieet tähendab külluslikult puu- ja köögivilja, teraviljatooteid, kaunvilju ja tingimata ka veidi liha. 10 protsenti kalorikogusest peaks moodustama rasv, viis protsenti küllastunud rasv ja 75 protsenti süsivesikud.

Väidetavalt suudab juba kuus nädalat sellist režiimi parandada seksuaalset võimekust ja tervist muidugi ka. Liiga hea, et olla tõsi? Tegelikult on kõik asjatundjad ühel nõul selles, et südamele kasulik toit soodustab ka seksi ning et tervislik toitumine parandab seksuaalelu kvaliteeti.

Inimesed on läbi aegade tarvitanud mitmesuguseid armurohtusid, olles veendunud, et teatud toitained muudavad vooditoimingud nauditavamaks. Austrid ja alkohol on tänapäeval kõige populaarsemad armuroad. Ent väidetakse ka, et armurõõme suurendavad munad, vaniljejäätis ja seller, samuti viinamarjad, teravili ja mustikad.

Paljud sellistest väidetest põhinevad veendumusel, et teatud vitamiinid ja toitained stimuleerivad seksielu. Näiteks arvatakse, et munas sisalduvad vitamiinid leevendavad ängistust, mida inimesed võivad tunda oma seksuaalse võimekuse suhtes, ning aidata vältida enneaegset seemnepurset. Usutakse, et jäätises sisalduv kaltsium muudab orgasmi võimsamaks ning et teraviljas sisalduv foolhape aitab hoida arterid puhtana ja stimuleerida vereringet vajalikes kohtades.

Toitumisspetsialiste ajavad need teooriad mõnikord naerma. On loomulikult tõsi, et teatud vitamiinid on üheks või teiseks asjaks kasulikud, aga samapalju tõsi on seegi, liiga palju mingit ainet võib avaldada kehale negatiivset mõju. Näiteks aitavad mustikad tõepoolest stimuleerida vereringet genitaalide piirkonnas, aga liiga palju mustikaid võib põhjustada kõhukinnisust.

Loomulikult on tervislikust toidust, regulaarsest kehalisest treeningust ja positiivsest hoiakust seksuaalelulegi kasu. Ent seksuaalsuhte õnnestumine sõltub suuresti ka inimese psühholoogilisest seisundist , tegelikult — eelkõige sellest. Kui inimene usub armuroogadesse, siis võivad need aidata mõnel inimesel end seksuaalselt paremini tunda. Õige toitumine ja trenn aitab sellele kaasa, aga ei ole võluvahend.