Seksuaalterapeudid ärgitavad nii mehi kui naisi oma seksuaalfantaasiaid paremini tundma õppima.

“Mida rohkem te seksuaalfantaasiate kohta teate, seda rohkem on teil võimalusi välja selgitada, millist tüüpi fantaasiad teile rahuldust pakuvad,” ütleb Maltz. “Enesehinnangut tõstvad ja partneriga lähedust parandavad fantaasiad on tavaliselt kõige ihaldatavamad.”

“Private Thoughts” on esimene raamat, mis analüüsib sügavuti seksuaalfantaasiaid, nende teemasid ja tekkimist, nende funktsioneerimist ja tähendust ning ka seda, kas nad põhjustavad probleeme või mitte. Autorid selgitavad ka meeste ja naiste seksuaalfantaasiate erinevust.

Raamatu aluseks olev uurimus näitab, et naistel on hämmastavalt erinevas skaalas fantaasiaid, alates sensuaalsetest ratsasõitudest ja šokolaadikoogi sensuaalsest tarbimisest kuni kosmoselaeval saabuvate seksikate tulnukateni.

Ka kasutavad naised seksuaalfantaasiaid väga osavalt, et muuta end seksikamaks, saavutada orgasm, rahuldada turvaliselt oma uudishimu ning isegi lõõgastuda. “Fantaseerimine on kui lavendlivann, see on midagi erilist, mis lubab mul lõõgastuda,” kommenteeris üks keskealine naine.

Kui elu seab meile väljakutseid või veeretab meie teele raskusi, saame me ammutada abi seksuaalfantaasiatest. Raamatus on ära toodud lood naistest, kes kasutasid oma kujutlusvõimet, et tekitada seksuaalset iha või tõsta enesehinnangut pärast operatsiooni või füüsilist kaotust.

Inimeste jaoks, kes ei tea, kas seksuaalfantaasiad on nende jaoks head või halvad, on Maltz koostanud üheksast küsimusest koosneva küsimustiku, et aidata neil hinnata, kas ja millises mahus mingi fantaasia probleeme võib tekitada:

  • 1. Kas see fantaasia viib riskantse või ohtliku käitumiseni?

  • 2. Kas see fantaasia ähvardab väljuda kontrolli alt?

  • 3. Kas selle fantaasia sisu on häiriv või eemaletõukav?

  • 4. Kas see fantaasia takistab teie kui isiksuse arengut?

  • 5. Kas see fantaasia kahandab teie enesehinnangut või enese aktsepteerimist?

  • 6. Kas see fantaasia distantseerib teid partnerist?

  • 7. Kas see fantaasia kahjustab millegagi teie partnerit?

  • 8. Kas see fantaasia tekitab seksuaalprobleeme?

  • 9. Kas see on tegelikult kellegi teise fantaasia?

    Seksuaalfantaasiad moodustavad olulise osa meie seksuaalelust. Fantaasiateta inimene kas lihtsalt ei taha neist rääkida või ei ole tal iial tahtmist seksiks.

    Mõned fantaasiad võivad kujuneda probleemiks, kui sellest saab kinnisidee. Need on distantseerivad fantaasiad, mis blokeerivad tegeliku suguelu. Allpool on ära toodud neist mõned:

    Fetišism: seksuaalne keskendumine esemetele, kingadele, aluspesule, sukkadele või kehaosadele.

    Masohhism: seksuaalsed tungid või fantaasiad, mis hõlmavad alandamist, peksmist või muidu kannatusi.

    Sadism: lõbu tuntakse agressiivsete instinktide rahuldamisest ning see on seotud vägistamisega.

    Ekshibitsionism: soov näidata oma genitaale teistele, et ise sellest erutuda.

    Piilumine: huvi alasti või seksuaalvahekorras inimeste vaatamise vastu.

    Transvestiitne fetišism: heteroseksuaalsete meeste soov riietuda naiseriietesse, et sellest erutuda.

    Telefoni/ arvutiseks: seda iseloomustab huvi sündsusetute telefonikõnede või seksuaalselt paljastavate piltide ja sõnumite vastu, millega kaasneb tavaliselt masturbeerimine.

    Kas teil on perversseid seksuaalseid fantaasiaid?
    Järjest rohkem “normaalseid” inimesi räägib psühholoogidele neist ning uuringud näitavad, et isegi vägivaldsed fantaasiad on üllatavalt tavalised.

    Nüüd võiks rääkida probleemideta fantaasiatest. Mistahes fantaasia, mis suurendab iha partneri järele, isegi kui see ei ole temaga seotud, on kasulik. On kasulik mõelda seksuaalseid mõtteid, isegi kui see sisaldab tegusid, mida te iial praktikas järele proovida ei taha. Sellised mõtted lihtsalt ütlevad teile, mida teie erootiliseks peate.

    Striptiis partneri ees, siidilinad, küünlavalge õhtusöögid, seks metsas puu vastas, basseinis, massaazhi ajal, geiša või mõne muu tegelase mängimine on kõik igati head fantaasiad, kuna need:

  • 1. suurendavad tavaliselt erutust kas masturbeerimiseks või seksuaalvahekorraks partneriga;

  • 2. sellised teod on ohutud, välja arvatud muidugi, kui metsavaht teile peale satub;

  • 3. mõned neist fantaasiatest võivad aidata teil oma keha paremini tundma õppida ja hindama erinevaid füüsilisi tundeid.

    Kõik asjad on fantaasiad, kui neid ei ole füüsiliselt läbi proovitud.
    Kui teie fantaasia leiab väljundi rahuldustpakkuvas seksuaalelus partneriga, ei saa te talitada vääralt.

    Kas te tahate oma fantaasiaid teistega jagada või mitte, on teie oma asi.