Naistekondoom femidom, mille omadused on sarnased, tuli esimest korda turule 1992. aastal. Viimastel aastatel on registreeritud järjest sagedamini allergiat lateksi vastu tervishoiutöötajate hulgas, kes tarvitavad oma töös palju lateksist valmistatud esemeid.

See on ühtlasi viinud mõttele, et ka kondoomid võivad põhjustada allergilist reaktsiooni. Kommertseesmärgil kasvatatud kummipuudelt saadud proteiin — lateks — võib tegelikult allergiat põhjustada. Allergia sümptomid kõiguvad kergest ärritusest eluohtlike allergiliste reaktsioonideni. Ei ole kahtlust, et mida sagedasem on kokkupuude lateksiga, seda rängemad on need sümptomid.

Lateksiallergia sümptomid on lööve, pööritus, oksendamine, nõrkus ja hingamisraskused. Kõige rängemal juhul võib inimene langeda šokiseisundisse. See on väga tõsine seisund, mis eeldab kiirabi kutsumist ja võib olla eluohtlik. Oluline on meeles pidada seda, et need sümptomid ei pruugi esineda mitte ainult kondoomi kasutajal, vaid ka ta partneril.

Lateksi suhtes allergilised inimesed on tavaliselt allergilised ka sama proteiini sisaldava puuvilja, näiteks kiivi, banaani, tomati, õuna, viigimarja ja avokaado suhtes. Mõned inimesed on ülitundlikud kartuli suhtes. Lateksi suhtes ülitundlikud inimesed peaksid vältima kõiki lateksit sisaldavaid tooteid ning pöörduma sümptomite ravimiseks arsti poole.

Kondoomide valdkonnas on viimane saavutus plastikkondoom, mis on valmistatud õhukesest tugevast polüuretaanist. Paraku ei ole sellest materjalist valmistatud kondoomid veel vabalt saadaval.