Tundub uskumatuna fakt, et vaid umbes pooled naistest enamasti kogevad vahekorras olles orgasmi. See jätab pooled seksivatest naistest tihti ilma sellest meelierutavast ja keha vappuma panevast mõnutundest, kurvalt peavad nad lugema ja kuulama vahekorras saavutatud orgasmi joovastavatest kogemustest. Ise pole paljud naised sageli kas üldse orgasmi kogenud või on neil orgasmikogemus saadud vaid masturbeerides. Eesti suurima jooga-ning tantrakooli Bhairava Yoga tegevjuht ja õpetaja Liisa Vask teab, et orgasmi saamine vahekorras olles pole nii loomulik kui võiks arvata. „Oleme teinud oma shaktiõhtutel anonüümseid küsitlusi, kus teiste seas oleme uurinud ka orgasmi saamise kohta. Tuleb välja, et umbes 15-20 protsenti küsitlusele vastanutest ei saa vahekorra ajal üldse orgasmi. Nii et probleem on suur,” räägib Vask.

Orgasmi on kõige lihtsam seletada kui seksuaalse naudingu haripuntki, millega kaasneb intensiivne rahuldustunne. Suuremas osas on orgasm seksuaalakti lõpptulemus, millega seostatakse lihaste spasme, häälitsemist ning eufooriat. Orgasmi kogevad nii mehed kui naised, kuid just väga suurel osal naistest on probleeme vahekorras olles orgasmi saamisega. Vask seletab, et praegune seksuaalmaailm on väga kiirustamise- ja eesmärgikeskne, mis enamasti sobib meestele, kuid mitte niivõrd naistele. Meeste ja naiste seksuaalenergiad on erinevad. „Hiina taoismis seletatakse seksuaalenergiat nii — mees on kui tuli ning naine kui vesi. Tuli lahvatab ruttu leekidesse, kuid hääbub samuti ruttu. Veel on aga vaja aega keema minemiseks, kuid kuum olles püsib ta pikalt tulisena,” räägib Vask.

Orgasmile keskendumine ei lase lõdvestuda

Meestekeskne seksuaalelu ning meeste kirjeldamine tulena väljendubki voodis kiire seksina, mille jooksul mees saab orgasmi, kuid naine pole tihtipeale veel piisavalt erutunudki ning seetõttu jääb nauding saamata. Vask lisab, et tantrakoolitustel osalejatega vesteldes nähtub, liiga palju on meie praegustes seksuaalharjumustes sees põhimõtet, mille kohaselt on seksi eesmärk saada orgasm. „Ja nii ongi eriti naistel peas vasardamas kinnisidee, et ma pean võimalikult ruttu naudingu saama, sest vastasel juhul jään rongist maha. See aga ei lase lõdvestuda, pingetel kaduda ning momenti nautida ja nauding võib tihti mitte saabuda.”

Tihtipeale arvatakse, et orgasmi saamine või selle mittesaamine on seotud keha füüsiliste omadustega, kuid tegelikult on orgasmi mittesaamise põhjusel tihtipeale peamiselt psühholoogilised. Jah, füüsiliselt saab orgasmi iseloomustada kui naudingut, mida juhib autonoomne ehk vegetatiivne närvisüsteem (ANS) ning millele lisanduvad tsüklitena reflektoorsed lihaste kokkutõmbed suguelundite piirkonnas, ümber seksuaalorganite ja aanuse. Kui seksuaalne erutus ületab orgasmi saavutamise taseme, kogeb inimese keha kõige nauditavamat refleksi — orgasmi.

Rääkimine ja lähedus on orgasmi võtmesõnadeks

Kuid psühholoogiliselt on orgasm seotud erutuse, läheduse, usalduse ja positiivse emotsiooniga partnerite vahel. Selleks, et mõlemad partnerid naudiksid seksuaalvahekorda ning saavutaksid orgasmi, on vaja omavahel suhelda, rääkida partnerile oma vajadustest, fantaasiatest, jagada temaga oma tundeid — mis mind erutab, mis pigem mitte, kuidas mulle meeldib, et ta mind puudutab jne. Kokku on vaja viia see tuli-vesi lõhe ja tühimik, mistõttu mehe-naise seksuaalenergiad sageli põrkuvad ega täienda teineteist. Tõsi, seksuaalsusest avameelselt rääkimine võib olla keeruline ja paljudes häbelikkust või piinlikkust tekitav, eriti kui suhe on alles värske, kuid omavaheliste seksuaalsete tunnete ja vajaduste jagamine annab seksuaalelule palju sügavust ja lähedust juurde, tuues ka naistele orgasmikogemuse palju reaalsemaks.

Tantra kui pääs seksuaalkuningriiki

Siinkohal tulebki mängu tantra, sest just tantra õpetab mõistma mehe ja naise seksuaalenergiaid. Tantra pole mingi müstika, vaid hoopis teadus, mis tegeleb erinevate energiatega, nende avastamise ja uurimisega. Tantristid on avastanud, et seksuaalenergia ehk vastastikune kokkutõmbeenergia on universumis kõige tugevam, toimides peaaegu kõikjal, kus on kaks vastastikust poolust. Tantra ei võrdu labase seksiõpetusega, see on vägagi mitmetahuline teadus, millest vaid 5-10 protsenti on seksuaalenergiatega tegelemine. „Läbi tantra on võimalik õppida, kuidas olla teadlik oma seksuaalenergiast, kuidas seda juhtida ning kontrollida ja kuidas mehe ja naise seksuaalsus harmooniliselt kokku sobitada viisil, et mõlemad pooled kogevad ülivõrdes naudingut,” jutustab Liisa ning lisab, et tantristlikke õpetusi on nii paaridele kui ka naistele-meestele eraldi.

Selleks, et kogeda tantristlikku ja tugevat orgasmi, on eelkõige vaja keskenduda enda asemel partnerile ja tema vajaduste rahuldamiseni. „Tantra õpetab, et seksides on oluline lähedus, andmine, momendis olemine, vabaks laskmine ning pingetest lõdvestumine. See kõlab ehk juba kliźeena, kuid nautida tuleb käesolevat hetke, mitte mõelda vaid orgasmile ja seks juba kümne minuti pärast lõpetada!”

Liisa Vask soovitab naistel võtta vastutus oma tavapärase või lausa kesise seksuaalelu eest ja sellega mitte leppida! Igaühel on võimalik kogeda imelist seksuaalsust ning vaid just parimaga peaksid inimesed rahulduma.

Kuidas oma seksuaalsetest energiatest teadlikuks saada, neid juhtida ja kontrollida ning veelgi väestada oma seksuaalkogemusi, on võimalik nii meestel kui ka naistel avastama tulla Tantrafestivalile. Festival toimub 5.-7.juulil Viljandimaal, Veneveres. Täpsem info www.tantrafestival.ee.