Enamiku naiste jaoks võib nn üleminekuseks põhjustada sama suurt stressi nagu süütuse kaotamine. Pinge on kõrgele kruvitud, tunded segased ja kogu üritus võib jäädagi kohmakaks kabistamiseks, mille käigus noormees isegi ei vaevu su kliitorit üles otsima, rääkimata sinu rahuldamisest.

Reegel nr 1: Pane paika eesmärk

Paraku ei ole meile paigaldatud andurit, mis annaks märku, et just nüüd oleme emotsionaalselt küpsed uue sekspartneri vastuvõtuks. Kui lahkuminek oli brutaalne, võib toibumine võtta aastaid ehk sa ei pruugigi aru saada, millal sa selleks päriselt valmis oled.

Loe Cosmo juuninumbrist:
• Cosmo kaanestaar: tõusuteel Hollywoodi staar Zoe Saldana

• Mehed vestlevad naiste ranna-look’ist

• Bikiinitrendid

• Uus & põnev armastus

• Mõned arvud vallalistele

• Ohtlik seks

• Kuidas sinu kehapilt teda mõjutab

• Nagu ikka, palju ilu ja moodi

Kõige olulisem on veenduda, et sul on seksi suhtes realistlikud ootused. “Sa pead olema enda vastu aus, vastates küsimusele, mida sa tegelikult vajad, et oma suhtest üle saada,” ütleb seksiterapeut Megan Fleming. Kui püüad kasutada üleminekuseksi oma armuvalu leevendamiseks, eksi tagasivõitmiseks, kaotsi läinud enesekindluse turgutamiseks või kaotusvalu leevendamiseks, pead ilmselt pettuma. “Seks ei täida suhtest tekkinud tühimikku,” hoiatab Fleming. “Ja sa ei tea kunagi ette, kuidas see teist osapoolt mõjutab.” Ainus eesmärk, mille saad püstitada, on nautida hetke ja lahkuda olukorrast kahetsust tundmata. Kui sa oled selle enda jaoks selgeks teinud, siis oled valmis lohutusseksi reegliks number kaks.

Üleminekupoos, mida proovida

Kui sa pole veel “korgitseri” proovinud, siis nüüd on õige aeg seda teha. See poos muudab naise orgasmi saamise iseäranis kergeks. Eriti ideaalne on see just siis, kui ihaldad mängu naasta suure pauguga. “Korgitser” stimuleerib nii kliitorit kui ka G-punkti, ütleb raamatu “What Women Really Want in Bed” autor Cynthia Gentry. Kui eelmäng on su korralikult üles kütnud, lükka ta enesekindlalt voodisse pikali ja istu talle kaksiratsi otsa. Lasku aeglaselt peenist mööda alla, samal ajal kalluta keha ettepoole ning tee puusadega ringe. Kui ta on täiesti sinu sees (su vaagnaluu on surutud vastu tema oma), libista ennast jätkuvalt ette ja taha – nii tagad kliitori korraliku stimuleerimise. Siis tõuse aeglaselt üles ning korda sama tegevust kuni orgasmini.

Reegel nr 2: Vali endale seksikas ja viisakas partner

Pole kahtlustki, et esimesed, kes sulle võimalike kandidaatidena pähe tulevad, on mõni hea sõber ja eks. Miks? Sest teie vahel on lähedus juba olemas. Kuid me hoiatame sind: kui teil pole just väga unikaalne suhe, siis ei pruugi te osata vältida seksiga kaasnevat kohmetust, märgib Fleming.
Ent on ka erandeid. Näiteks siis, kui olete varemgi proovinud n-ö hüvedega sõprust või olete teineteisega väga avameelsed ning suudate pärast seksi üheskoos juhtunu üle naerda. Kui aga olukord on eelpool kirjeldatust keerulisem, siis jäta seekord vahele – vastasel juhul hakkad kahetsema. Siin on sulle parem plaan. Lase end tuttavaks teha eriti kompude meestega, aktiveeri oma konto mõnes suhtlusportaalis, kutsu see seksikas suhtefoob, kelle sa kunagi välistasid, teisele kohtingule või meili endisele nunnule kolleegile, et tahaksid temaga dringile minna. “Sa otsid suure seksuaalenergiaga meest,” ütleb Madsen. Tee kindlaks, kas potentsiaalne kandidaat on aktsiooniks sobiv. “Kas ta tunneb end oma nahas hästi? Kui flirdite, siis kas ta otsib varjatud füüsilist kontakti? Kas ta muudab oma istumisasendit, kui sina seda teed? Need kõik on märgid sellest, et teie kehad on ühel lainel,” sõnab Madsen. Loomulikult on nende hulgas, kes vastavad su kriteeriumitele, ka väga palju sobimatuid. Sina aga sea oma pilk selle mehe suunas, kes tunnetab, mida sa vajad, ja püüab sulle seda ka pakkuda. Need võivad olla üsna väikesed žestid, näiteks oma istekoha loovutamine, ukse avamine, sinu maha kukkunud jaki üleskorjamine… Eelpool mainitud käitumine demonstreerib tema valmidust sulle meelehead valmistada.

Reegel nr 3: Nauding on sinu ülim prioriteet

Sel ööl ei pea sa tema vajaduste pärast muretsema. Keskendu eelkõige sellele, et just sinul oleks lõbus. Unusta kogu see vaimne jama, mille sa tavaliselt oma eksiga magamistuppa kaasa haarasid. “Suhtes olles on tihti üsna raske lõdvestuda ja jätta negatiivsed emotsioonid ning muud ebaseksikad elemendid magamistoa ukse taha. Sa lihtsalt ei suuda end vahel seksuaalselt vabaks lasta,” ütleb Fleming. “Üleminekuseksi ajal oled aga luhtunud suhte pingetest prii. Sul on täielik õigus ennast avastada ja proovida uusi enneolematuid seksivõtteid.”
Võib-olla oled fantaseerinud range domina rollist või pöörasest seksist köögipõrandal? Millest iganes sa ka ei unistaks – ära häbene ennast. Nüüd, mil sa ei ole enam suhtes, võid tunda end täiesti vabalt, ilma et peaksid muretsema, et see mehe ego ohustab. Kui teil on veel riided seljas, flirdi julgesti – las mees saab teada, millised kavatsused sul temaga on. “Kui ta nõustub sinu mängureeglitega, kutsu ta enda juurde – tunned end oma isiklikul territooriumil palju enesekindlamalt,” usub Madsen.