1. See on palju suurem, kui sa arvad

Nähtava kliitori osa (mis on kõigest 1/4 kogu asjast) all peitub ülejäänud kliitor. Kui naine pole erutunud, on kliitori suurus 1.5 kuni 5.5 millimeetrit, aga kui naine erutub, muutub kliitor kaks korda sama suureks.

2. See töötab täpselt nagu peenis

Kui beebi hakkab kõhus kasvama, siis olenemata sellest, kas ta on mees- või naissoost, on alguses nad sealt täpselt samasugused. Nende suguelundid hakkavad välja kujunema alles 12. nädala ajal, mis tähendab, et seni on kliitor ja peenis täpselt sama asi.

3. Sellel on närvilõpmeid kokku ca kaheksa tuhat

Su tupp ise ei paku erilist sensatsiooni, aga sel on põhjus, miks just kliitor on nii tundlik ja selle põhjuseks on kaheksa tuhat tundlikku närviotsakest. See on kaks korda rohkem, kui peenisel.

4. See kasvab ega jää kunagi vanaks

Täpselt nagu su nina, kasvab ka kliitor pärast puberteediiga edasi. See pole aga kõik: kliitor ei vanane ehk 30aastase naise ja 70aastase naise kliitorid ei erine teineteisest.

5. See “avastati” (ametlikult) 1500ndatel

Itaalia professor, anatoom Mateo Renaldo Colombo avastas kliitori ja pani sellele nimeks amor Veneris, vel dulce-do ehk “Veenuse armastus või magusus”. Veider küll, aga naised teadsid selle olemasolust juba varem.

6. See muutub ovulatsiooni ajal suuremaks

Mõned algelised uuringud väidavad ka seda, et kliitori suurus muutub tsükli jooksul. Üks uuring leidis näiteks, et kliitor muutub viiendiku võrra suuremaks ovulatsiooni ajal ja tõmbub enne menstruatsiooni kokku. Selle kohta oleks vaja teha veel mõned uuringud, sest on ebaselge, kuidas see mõjutab su voodielu.

Allikas: Cosmopolitan