1. Kliitor omab universaalset keelt

Sõna kliitor tuleb vanast kreeka keelest (’clitoris’) ja algselt tähendas see tegelikult võtit. Samuti on seda seostatud verbi “kleitoriazein”, mis tähendab naudingu otsimist. Rääkides aga praeguse aja Euroopast, on siiamaani tegemist üsnagi universaalse sõnaga.

2. See on sama suur kui peenis

Kas sa teadsid, et kliitor tervikuna koos kõikide närvilõpmete ja kapillaaridega on sama suur kui meheau? Kõlab, küll uskumatult, aga nii see on. Väljapoole paistab ainult jäämäe tipp!

3. See ei vanane kunagi

Head uudised! Kui su kliitor saavutab oma küpsuse, siis sinna ta ka jääb. See tähendab seda, et vahet ei ole — oled sa kas 25 või 95, sinu orgasmid võivad teoreetiliselt olla samasugused. Loomulikult oleneb see ka partnerist, aga vähemalt sinu poolt toimib kõik samamoodi.

4. Sellel on rohkem närvilõpmeid, kui arvata oskaks

Jah, kliitor on küll väga tundlik, aga kas sa teadsid, et selles lõppeb lausa 8000 närvi? See on lausa kaks korda rohkem kui peenisepeas ning rohkem kui sõrmeotstes, keeles või huultes.

5. Trenn stimuleerib kliitorit

Eelmäng on vajalik — üllatusena tuleb aga see, et parimaks eelmänguks on… jalutamine! 20 minutit keskmisel kiirusel jalutamist või muud treeningut tõstab naise genitaalset tundlikust lausa 169 protsenti ning see mõju jätkub tundideks. Minge oma partneriga koos jalutama!

6. Su aju ja su kliitor

Naise orgasmi mõjutavad närvid, mis asuvad kuues erinevas koes. Nii nagu iga närviimpulsi puhul, on kõik alati ajuga seotud. Erinevatel naistel on erinevad närviteed ja need muutuvad ka raseduse või menopausi tõttu. Orgasmi tekkimine hõlmab ajust mitut erinevat osa — see on keerulisem kui arvata võiks!

Allikas: Your Tango