Peamised põhjused, mis viivad libiido alla

Tervis

Süda ja vereringe peavad korras olema. Eriti meestel. Kui veri tihti lihtsalt ei jõua sinna kuhu vaja, siis võib lõpuks kaduda ka tahtmine ja julgus.

Stress

On ilmselge, et pingelised perioodid ei puudu kellegi elust ja see on teinekord arusaadav. Kui sa aga ei pane enam tähele, et mure või töökoormus mõjub sinu tervisele halvasti, siis on asi hull. Kui miski võtab kogu sinu aja ja energia, siis oled ilmselt nii väsinud, et keha ei vaja peale une enam midagi muud.

Beebipillid/hormoonplaastrid/hormoonspiraal

Hormoonidega mängimine ei ole naljaasi ja kahjuks beebipillid just seda teevad. See, nii mugav viis vältida soovimatut rasestumist, teeb suurt kahju naise libiidole. Ja kui arvad, et päeval, mil lõpetad nende võtmise, tuleb nagu imeväel tagasi ka normaalne seksiisu, siis seda ei pruugi juhtuda. Lollitades oma keha aastaid, ei hakka see kohe ideaalselt tööle.

Hormoonide kõikumine

Kui puberteediikka jõudnud noorukite kohta öeldakse nende tujude ja veidra käitumise pärast, et nende hormoonid möllavad, siis naistel on nagu lõputu puberteet. Hormoonid kõiguvad seoses kuupuhastusega pidevalt ning tujud ja muudatused libiidos on lahutamatuks osaks sellest.

Väikesed lapsed peres

Kui pere kasvab, siis unustame ära, et lisaks emaks ja isaks olemisele, oleme endiselt ka mees ja naine. Palju uusi kohustusi ning väike inimene, kes võtab nüüd kogu teenitud tähelepanu endale.

Kuidas saaks libiidot veidi upitada?

Igaüks peab katsetuse teel jõudma selleni, mis just temale kõige paremini sobib/toimib.

Võta laste kõrvalt aega

Lapsed on kõige olulisemad. Kuid ka SINA oled endisel väga oluline. Nüüd pead panema kalendrisse kirja aja, millal on TEIE aeg. Võimalusi kuidas seda veeta on palju. Esimene samm on leida hoidja oma kõige kallimatele. Ja siis tehke seda, mida tegite ennem laste saamist, lihtsalt nüüd need asjad enam ei juhtu iseenesest vaid neid tuleb planeerida. Minge õhtusöögile, teatrisse, hotelli, sõitke nädalavahetuseks ära. Või tehke kodus koos süüa ja nautige üksteist veini kõrvale. Laske oma meeled vabaks ja keskenduge üksteisele - kus iganes. Oluline oleks veel ära panna arvuti, telefonid ja muud segajad.

Tee trenni

Trenn parandab vereringet ja enesetunnet. Lisaks tõstab jõutrenn (mitte jooksmine) testosterooni taset kehas, mida on vaja ka naistel. Kui tunned, et oled liigselt emotsionaalne, siis see on märk, et testosterooni tase on madal ja emotsioonid võtavad võimust.

Lõhnad

Lõhnadel on võime meid ergutada ja uinutada.

Feromoonid

Me eritame feromoone, mis kutsuvad vastassugupoolt ligi ja tõstavad libiidot. Miks tunned end suvel palju seksikamana ja kütkestavamana? Sest eritad soojaga rohkem feromoone. Talvel on kõik kinni külmunud:) Aga on olemas ka tooted, mis sisaldavad feromoone mida endale peale kanda.

Üks parimaid leide on aga Libido kreem, mis viib naise kehas hormoonid tasakaalu ja testimise tulemusena võime öelda, et 3-4ndal päeval tuleb tõesti seksi isu tagasi.

Vitamiinid ja mineraalid

D-vitamiin, magneesium ja tsink mõjutavad samuti libiidot. Seega, kui sinu kehas on mineraalidest puudus, siis võta lisaks.

Miks öeldakse, et austrite söömine tõstab seksiisu? Sest austrid sisaldavad palju tsinki, mis on nii meestele kui naistele vajalik. Kontrolli tsingi taset ja kui see on madal, siis võid austrite asemel võtta toidukordadel tsinki lisaks.

Toidud

On ju palju räägitud, et šokolaadi söömine mõjub libiidole ergutavalt. Tõde on see, et lihtsalt piimašokolaadi söömine siiski seksiisule kaasa ei aita. Küll aga toorkakao pulber on see, mis ergutab vereringet. Kui tahad seda šokolaadist kätte saada, siis peaks see olema vähemalt 75% tumešokolaad. Parem veelgi, sega iga päev kulbike toorkakao pulbrit mõne joogi sisse. Ime ei juhti ühekordsest tarbimisest, pead tegema kuuri minimaalselt nädala, et tulemused ilmneksid.

Maca pulber on üks müstiline libiido tõstja. Seda peab aga tarbima järjest ja regulaarselt vähemalt 6-8 nädalat, kuid siis tõstab see lausa kolm korda libiido taset. Seda soovitatakse palju ka menopausis naistele.

Niisiis kiirlahendusi eriti looduses ei ole ja ka ravimid on paljude negatiivsete kõrvalmõjudega ning nende tarvitamisel tuleb olla äärmiselt ettevaatlik.

Kõik algab ikka teie peast. Naised võtke üks päev iseendale, tehke iluprotseduure, käige ilusalongis, lõhnastage, meikige, kreemitage ning hea muusika, seksikas pesu ja klaasike veini selle juurde, teeb teist jumalannad.

Uskuge mind, libiido on ka kohal!