Mida teha, et saada oma kompleksist jagu?

Piret (21)

Vastab psühholoog Tiiu Meres: Raske on uskuda, et rahulolematus iseendaga tekib ainult voodis eelmängu ajal. Arvata on, et soov olla veatu ja täiuslik kipub ilmnema ka teistes olukordades. Lisaks kirjutab Piret oma kirjas, et ta tunneb, et tema poisil jääb midagi puudu. Kuna tunda saab ainult oma tundeid (teise inimese tunnete kohta võime aimata või arvata), siis võib oletada, et midagi tähtsat tunneb Piret ise puudu olevat. Rahulolematuse tunne on kindlasti olemas ja seda tuleb võtta tõsiselt.

  • Kirg & veetlus: vestlusringis mehed
  • Essee: armastus teeb haiget
  • Milles seisneb läbilöögivõime?

    Telli ajakiri!

  • Kui vahekorra käigus enda ja partneri nautimise asemel hulk enesekriitilisi mõtteid pähe tuleb, pole ju voodisolek enam rõõm, vaid ränk pingutus tulemuse saavutamiseks. Pildilehed võivad jätta mulje mõne naise veatust täiuslikust ilust, aga isegi päikesel on plekid ja pisivigu leiab ka kõige kaunimate juures. Kui oodata kõhukese kadumist ja keha muutumist täiuslikuks lootusega selle järel pingutusi õndsa seksiga kroonida, siis võibki lootma jääda. Halvemal juhul võib anorektikuks muutuda – keha ei ole kunagi piisavalt sale – ja nii üldse igasugused seksuaalsed ihad kaotada.

    Paremal juhul viib pikk vapper ponnistamine tülpimusega käegalöömiseni. Ongi hea! Ülipüüdlikkuse kadumine võib sel juhul ootamatu kaastoimena nautimisvõime kaasa tuua.

    Tihti jäävad enesekriitilised mõtted mõistuse kontrolli alt välja. Oleme nendega nii harjunud, et ei oska enam tähelegi panna. Lahenduseks võib siinkohal küll psühholoogi konsultatsiooni soovitada. Selle käigus leitakse koos lammutavad mõtted üles ja katsutakse asendada niisugustega, mis elus abiks oleksid. Samuti saab individuaalse nõustamise käigus õppida oma tundeid ja partneri tundeid üksteisest eristama.

    Lii Unt, suhetetoimetaja:
    Kallis Piret, avaldan sulle kolm saladust, mis võivad su elu muuta.

    1. Kas tead, miks on modellidel lamedad kõhud? Ei, mitte sellepärast, et voodis oleks parem hullata, vaid seepärast, et riided langevad lamedal pinnal paremini. Voodi ei ole Pariisi moelava, seal on kõik risti vastupidi – mida pehmemad kumerused, seda mõnusam. Muidugi, tänapäeval leidub hulk rumalavõitu mehi, kes on asjast samuti valesti aru saanud ja usuvad pimesi, et just lame kõht on armuõnne garantii. Kuid ole õnnelik, et sinu poiss nende hulka ei kuulu, sest tema ju armus sinusse.

    2. On vana tõde, et kirg võtab silmist pimedaks. Ka teadlased kinnitavad, et kire mõjul inimese silmanägemine muutub. Nägemisteravus kaob ja jooned ähmastuvad. Pole haruldased isegi juhtumid, kui seksides kaob nägemine mõneks sekundiks täielikult (ära karda, see taastub!). Seega – kui oled mehe juba nii ära võlunud, et ta sind lahti riietada tahab, siis pole enam põhjust põdeda ei tselluliidi ega rasvavoltide pärast. Mees lihtsalt ei näe neid enam. Tema silmis oled sa õrn ja helendav kui beebi. See on teaduslik fakt.

    3. Kust sa võtad, et eelmängu on vaja selleks, et mehel oleks hea? Ei, eel- ja järelsoojendus on märksa olulisem just naissoole, kes võtab aeglasemalt tuld ja jahtub kauem. Meestele üldiselt meeldivad kiired lahendused. Ma täitsa usun, et sinu poiss räägib tõtt – tal ongi sinuga hea ja mõnus. Usalda tema maitset ja ära jonni oma kehaga nagu väike pirtsakas tüdruk.