Kahjuks tekitavad paljud masturbeerimisega seotud tabud inimestes häbitunnet, aga tea, et kui sa ei tee sellega endale ega kellelegi teisele liiga, siis on tegemist täiesti ohutu ja normaalse tegevusega.

Mensturatsiooni ajal võivad naistel ihad kasvada, aga ka see on tabu. Uskumus, et päevade ajal peaks seksuaalseid tegevusi vältima, on laialt levinud, aga tegelikult pole menstruatsiooni veri midagi räpast ega ohtlikku. Tegelikult võivad orgasmid isegi menstruatsiooniga seotud kõhuvalusid ja stressi leevendada.

Siin on mõned nipid, mis võivad päevade ajal end rahuldades kasuks tulla:

Libesti aitab

Genitaalide puudutamine, surumine ja masseerimine sõrmeotste või mõne mänguasjaga, võib tekitada seksuaalse rahulolutunde ja lõppeda orgasmiga. Erutusest tekkinud niiskus, poest ostetud libesti või menstruaalveri võib muuta masturbeerimise veelgi meeldivamaks kogemuseks. Siiski, enne, kui alustad, pese oma käed ja/või mänguasjad ära, et vältida pisikute levimist.

Tampoonid või menstruaalanum?

Võid end vabalt rahuldada ka juhul, kui kasutad tampooni või menstruaalanumat. Libesti kasutamine võib ka siin kasuks tulla, kui nahk on kuiv või ärritunud, sest tampoonid või menstruaalanum on kõik niiskuse endasse imenud. Proovi kliitori, rinnanibude või häbeme stimuleerimist. Ka anaalne stimulatsioon võib meeldivalt mõjuda, aga tea, et sealsed bakterid võivad soodustada vaginaalsete või kuseteede põletike teket. Seega, kui tahad kasutada vagiina piirkonnas midagi, mis on käinud su tagumikus, pese see enne puhtaks ja kata kondoomiga.

Ilma tampooni või menstruaalanumata?

Kui sa ei kasuta tampoone ega menstruaalanumat, võid proovida ka vagiina stimuleerimist. Avasta, mis sulle meeldib, aga kui otsustad näppudega siseneda, hoia salvrätid käeulatuses, et pärast näpud verest mugavalt puhtaks saaksid pühkida.

Plekkide vältimiseks: kui veritsus on väga intensiivne ja muretsed plekkide pärast, aseta enda alla rätik või masturbeeri duši all.

Millised on riskid?

Kui teed seda koos partneriga ja puudutate kordamööda teineteist, on siiski olemas risk rasestuda (kui tema sperma satub juhuslikult sinu vagiinasse ja aeg on ka sinu jaoks õige) või nakatuda suguhaigustesse. Küll aga, kui tegutsed õigesti, võid masturbeerida siis, kui ise tahad.

Allikas: Clue