Ootusärevus: loo eelolevale kannatamatusest tulvil ootus. Efekti saavutamiseks polegi alati palju vaja olla: kuum, summutatud häälega kõne töö juurest, salajane sosin õhtusöögil üle laua, riivav puudutus kuklale. Juba väike märguanne võib täita igapäevasuse atmosfääri erootilise energiaga ja anda asjaosalistele positiivse laengu.

Millest hoiduda: eelmängu kestel väldi otsest kontakti naise suguelunditega vähemalt 10–15 minuti jooksul. Stimuleeri tema teisi kehaosi, lastes oksütotsiinil aegamisi valguda üle kogu imelise keha. Esimene suudlus tema häbemele võiks olla lävejoon eelmängu ja põhimängu vahel. Suguelundite suudlus jäta viimaseks.

Teadlikkus: ole vahekorra nüansside suhtes eelnevalt korralikult häälestunud, ära kaota fookust ning ära lase protsessil käest libiseda. Iga olemasolev hetk ehitab üles seda, mis juhtub järgmiseks — tegemist on sujuvalt tekkiva kogemusega. Meenuta, mida ütles Aristoteles: „Kõige tähtsam on sündmuse struktuur. Kui mõni neist on asendatud või eemaldatud, laguneb kogu tervik koost.“

Kümblemine: puhtus on mistahes seksuaalse tegevuse ülioluline osa, kuid eelkõige näitab see austust keeleseksi vastu. Sageli on genitaalne hügieen põhjuseks, miks mees keeleseksi ei tee. See omakorda tekitab muretsevates naistes ärevust. Ühendage vannis või duši all käimine eelmänguga — käige seal koos ja võtke seda kui üht eelmängu loomulikku osa. Muundage võimalik ärevus hoopiski romantiliseks sündmuseks.

Habe: kui sinu habe ei ole just pikk ja pehme, tasub kaaluda selle mahaajamist. Habemetüükad võivad häbet, selle sisemisi osi ja teisi tundlikke piirkondi ebameeldivalt torkida.

Naise keha: pea meeles, et meie suurim seksuaalne organ on nahk — üleüldse on kogu keha peast varvasteni üks suur erogeenne tsoon. Eelkõige peab see paika just naiste osas, kuna viimase keha on tavaliselt väiksem kui mehel. Kuna sama hulk närve peab naise kehal olema jaotatud väiksema ala peale, on tundlike retseptorite arv tema kehal proportsionaalselt suurem. Teiseks on naise nahk tavaliselt õhem ja sellel on vähem karvu kui mehe kehal ning seega on ka aistingud naisel selgemini tajutavad. Seksiuurijad väidavad, et mõned naised on võimelised jõudma orgasmini ka ainuüksi sellest, kui pintsliga üle nende kulmude tõmmata või kui kõrvanibusid suudelda. Nagu kirjutas Voltaire: „Armastus on otsekui looduse poolt antud lõuend, mida maalib kujutlusvõime.“

Rinnad: kahtlemata on naudingurohkel ühendusel rindade ja häbeme vahel bioloogiline seos. Oksütotsiin on kemikaal, mis muudab meid puudutustele tundlikumaks ja see vabaneb suguelundite piirkonnas, kui rindu stimuleerida. Nii mõneski uuringus täheldatakse, et kontakt naise rindadega võib mehi naistest endist rohkemgi erutada. Kinsey raportis väitsid kaheksast tuhandest küsitletud naisest kõigest 11 protsenti, et nad masturbeerides samal ajal ka oma rindu silitasid, samas kui oma kliitorit või väikseid häbememokki silitas neist 84 protsenti. Seega, rääkides rindadest, mõjutab naise naudingutunnet suures osas ka meespoole rahulolu. Rindade tundlikkus on igal naisel väga erinev. Seega oleks tundlikkuse teemas tulus säilitada paindlikkus ning otsustada lähtuvalt naise tagasisidest. Nagu üks autor sellele oma intervjuus viitas: „Maitse, ära ime“.

Halb hingeõhk: ära unusta oma hügieeni, eriti just suuhügieeni, sest suus on rohkem baktereid kui näiteks tupes. Hammaste pesu asemel on soovitav loputada oma suud pigem leebetoimelise suuloputusvedelikuga. Hammaste pesemine võib tekitada igemesse mikroskoopilisi sisselõikeid, mis võivad suurendada nakatumise tõenäosust sugulisel teel levivatesse haigustesse. Samal põhjusel võiks seksuaalse vahekorra eel hoiduda ka hambaniidist.

Naise hingamine: enamik mehi arvavad, et märg tupp näitab naise erutatuse taset. Ehkki siin on seos kahtlemata olemas, võib naine olla märg (või siis mitte) erinevatel põhjustel, millel ei ole mingit pistmist tema seksuaalse erutusega. Enam-vähem kindel indikaator, mida tihtipeale eiratakse, on hoopis naise hingamine. Kuula, kuidas hingab erutatud naine! Pane tähele, kuidas erutudes toimuvad muutused tema hingamises ning kuidas tema kõhupiirkonnas asuvad musklid pingulduvad.

Küünlad: kui tekib küsimus, kas nautida intiimsust valges, siis näikse siin meeste ja naiste suhtumine olema erinev. Kirjanik Hemingway on väitnud, et mehed soovivad tihti „puhast, hästi valgustatud kohta,“ kus oma oskusi praktiseerida, samas kui naised eelistavad tihti olla kaetud ja pimedas. Sellisel juhul tuleks leida kompromiss näiteks küünlavalguse näol.

Suhtlemine: hoia kogu protsessi vältel kõik oma kanalid avatud — nii verbaalsed kui ka füüsilised; hoia püsivat stimulatsiooni ja korda oma liigutusi, kui on aru saada, et need naisele meeldivad. Raamatus „Juhised meestele“ on viidatud ajakirja Redbook uuringule, kus osales 100 000 abielunaist. Uuritavaid küsitledes selgus, et kõige rohkem olid oma abieluga ja ka seksuaaleluga rahul need paarid, kes oskasid väljendada abikaasale oma seksiga seotud tundeid ja soove. Mida rohkem sellest räägiti, seda paremaks hinnati suguelu, abielu ja paari üldist heaolu. Las igaüks avastab ise, mis nipid töötavad ja mis mitte. Ole vaid positiivne ja konstruktiivne ning pea aususe kõrval meeles sedagi, et kalk kritiseerimine on seksi surm.

Fantaasiad: kujutlusvõime jõud on sedavõrd suur, et osa naistest suudab end fantaseerida orgasmini ilma mistahes füüsilist stimulatsiooni üldse vajamata. Uuringud näitavad, et naised ja mehed fantaseerivad erinevalt. Üldjuhul meeldib naistele luua rohkem situatsioonipõhiseid ja erinevatele lugudele tuginevaid kujutluspilte. Mehed seevastu keskenduvad oma unelmates pigem mingitele seksuaalse vahekorra akti ajal toimuvatele kindlatele füüsilistele ja piltlikele elementidele.
Sotsiaalsete suhetega seotud fantaasiates nagu erinevad partnerid, orjastavad võtted, anaalsed mängud, petmine, teiste seksuaalvahekordade pealtvaatamine, reisiseiklus, seksimine avalikes kohtades teiste inimeste seas jne esineb mõlema sugupoole fantaasiates rohkem kattuvusi.

Koos fantaseerimine: avage raamatust Tuhat ja üks ööd mõni lehekülg, lugege seda ning ühendage sealne sisu oma eelmänguga. Kui te just lugude jutustajaks ei ole sündinud, võite vabalt laenata kirjanike loomingut, mida kahekesi olemise hetkel valju häälega koos lugeda. Mõned kirjandussoovitused: James Salteri erootiline meistriteos A Spot and a Pastime, Anaïs Nini lühijuttude kogu „Venuse delta“ (Delta of Venus) ja Little Birds, erootilised novellid nagu näiteks „Emmanuelle“, mille on kirjutanud Emmanuelle Arsan ning „Neiu O lugu“ (Story of O), mille autoriks on Pauline Réage. Samuti sobib suurepäraselt Harold Brodkey seksuaalsaaga Innocence, mis on ilmselt üks parimaid kirjeldusi keeleseksist; lisaks Jerzy Kosiński novellid Passion Play ja Cockpit; Henry Milleri Under the Roofs of Paris ja Quiet Days in Clichy; lisaks ka anonüümse autori teos My Secret Life ning Colette’i teos The Pure and The Impure; Nancy Friday fantaasiateemaline valikkogu või tema Secret Garden (mis sisaldab reaalsete inimeste kujutelmi kirjeldavaid kirjavahetusi); The Mammoth Book of Erotica lood või siis erootiliste jutustuste valikkogusid toimetanud Susie Brighti looming. Need, kellele meeldib poeesia, võiksid katsetada Charles Baudelaire’i teost „Kurja lilled“ (Les Fleurs du Mal) või Guillaume Apollinaire’i luulekogu Flesh Unlimited. Need, kes armastavad koomilisi raamatuid (pisut perversseid või veidraid), võiksid tutvuda illustraator Eric Stantoni bestselleritega. Oma piltidega väljendab Stanton fantaasiaid naiste domineerimisest meeste üle.

Üksinda fantaseerimine: meist igaühel on olemas fantaasiad, mida me avalikult väljendame ning nende kõrval on ka selliseid kujutelmi, mida eelistaksime enda teada hoida. Austa igaühe privaatsust ning ära püüa iga hinna eest tungida naise kujutlusvõimesse. Tuginedes teose „Seksi teejuht meestele“ autorite uuringutele, selgus, et 85% juhtudest valdavad nii mehi kui ka naisi vahekorra ajal seksuaalfantaasiad. Sellele lisaks on PhD Harold Leitenbergi teostatud uuringu põhjal selgunud, et inimesed, kes seksi ajal fantaseerivad, tunnevad palju suuremat seksuaalset rahuldust ja neil on ka suhetes vähem seksiga seonduvaid probleeme ning seda kõike isegi juhul, kui nende poolt kujutletud isik erineb sellest inimesest, kellega neil parajasti suhe on.

„Kohati on oma fantaasiatest rääkida isegi raskem kui päris seksuaalkogemustest. See, mida ma päriselt teen, on lihtsalt hulga mõjutegurite tulemus ja mitte sugugi nad kõik pole seotud seksuaalse motivatsiooniga. Aga see, mida ma kujutan ette ennast tegemas, on puhas ja rikkumata, sest kujutlus kasvab täielikult välja minu sisemise alateadvuse pinnasest. Minu fantaasiariik on paik, kus on tegevused, mida pole kunagi tehtud, kuid millest unistatakse.“ (Tisdale)

Fantaasia versus reaalsus: pane tähele erinevust oma fantaasia jagamise ja selle pärisellu rakendamise vahel. Esimene variant on kindlasti ohutu, järgnev aga võib viia sageli ootamatute tagajärgedeni, kui just eelnevalt pole teemat arutatud ja teineteist täielikult mõistetud. Oma fantaasiate magamistuppa kaasa võtmisega tasub olla ettevaatlik. Päris seks, mida oma elus kogeme, on üldiselt väga erinev sellest, mida hoiame oma fantaasiates — mis nii mõnigi kord on liialdatud ning tabu — ja võib-olla siin ongi kogu saladus. Mõtle kaks korda järele, enne kui oma fantaasiad magamistoast välja viid ja tea, et rikkalik sisemaailm annab olulise panuse selleks, et me oleksime tervemad ja õnnelikumad. Nagu üks intervjueeritav kommenteeris: „Isegi, kui mul oleks suur soov elada välja oma sisemisi fantaasiaid, on see võimatu. Ma vajaksin selleks ajamasinat ning kosmoselaeva.“

Suuseks: naise suurim naudinguallikas on see, kui mees teda rahuldab ja selleks ei ole olemas mitte ühtki paremat viisi kui helde oraalne tähelepanu. Lihtsalt ära lase end sellest päriselt minema kanda. Arvukad uurimused väidavad, et mehed naudivad suuseksi samapalju (kui mitte isegi rohkem) kui tavalist genitaalset vahekorda ning naise jaoks on see üks lihtsamaid viise, kuidas meest orgasmini stimuleerida. Seda saades ei pea sa aga ilmtingimata ejakuleerima. Nagu dr Comfort on väljaandes „Uus rõõm seksist“ (The New Joy of Sex) kirjutanud: „On vähe mehi, kes ei suuda vastu panna kas või väiksele suguelundite suudlusele enne ejakuleerimist.“ Seega, kui armastad suuseksi, siis haara enne eelmängu pigem mõni „lahja snäkk“ ja suuna oma tähelepanu sellele põhimängu ajaks.

Sõrmedega stimuleerimine: kui naine on juba erutatud, on tema keha ärganud ja muutunud sinu tähelepanust tundlikuks — käsitsi häbeme stimuleerimine meelitab teda edasi eelmängule. Varu aega, et teha seda õiges kooskõlas — õige surve, rütmi ja liigutustega.

Ehkki naisel on olemas loomulik niisutusvõime, võib protsessis edasi liikudes tekkida siiski vajadus kasutada lubrikanti. Selleks tutvu spetsiaalselt vastavaks otstarbeks loodud toodetega ning vali nende seast endale kõige meelepärasem. Kontrolli üle, et sinu küüned oleksid lõigatud, sest muidu võivad need naise suguelundite piirkonda ärritada, halvemal juhul põhjustada isegi marrastusi.

Karvad häbemel: hooldatud karvakasvu peavad mehed oluliseks. Mõned armastavad pehmet küngast ega suuda ilma selleta — nende unistuseks on oma ninasid selle vastu hõõruda ja hingata sisse kogu seda aroomi, mida naisel pakkuda on. Mõned eelistavad puhtaks pügatud häbemepiirkonda ja teised jumaldavad jällegi nn brasiilia lõiget ehk peenikest karvariba, mis meenutab punkarisoengut. Mõnele mehele meeldib hoopis täielikult raseeritud häbe, mis näeks välja kui sile ja kiilaks klantsitud vagu ja mida hiinlased armastavad kutsuda „valgeks tiigriks“. Ent lõppkokkuvõttes on see teema ikkagi naise otsustada. Pea seda meeles ja aktsepteeri seda. Üldiselt naised ei soovi näägelda selle pärast, milline peaks tema häbe välja nägema. Pealegi võib nende veenuse kingu päris paljaks pügamine põhjustada ebamugavust, sügelust ja võimalik, et isegi valu.

Suudlemine: suudlus on otsekui kahe keemilise ühendi vaheline kontakt — selle käigus toimuv reaktsioon mõjutab mõlemat. Suudlus on hinge unikaalne eneseväljendusviis. Ehk nagu on kirjutanud Shelly: „Hing kohtub hingega armastaja huultel.“ Suudlus võib olla mänguline, kannatlik ja tagasihoidlik või hoopiski ablas, jõuline ja vägivaldne. Tantristlike õpetuste järgi on naise ülemised huuled tema keha kõige erogeensem osa, sest seal asub spetsiaalne närv, mis huult ja kliitorit ühendab ning nende vahel erootilist energiat tekitab. Ei leidu peaaegu ühtki emotsiooni, mida ei saaks huultega väljendada. Keeleseks on lihtsalt kõikjale ulatuv suudluskunst täiuslikuks armatsemiseks.

Verbaalsus: Robert Frost on kirjutanud: „Kogu lõbu seisneb selles, kuidas sa midagi ütled,“ ja see lause peab viimseni paika ka seksimängudes. Ajakirjas Men’s Fitness avaldatud uuringu põhjal olid üle 90% meestest vaimustuses, kui nende partner intiimsel hetkel verbaalselt ropendab. Seega, kui sul oli kalduvus olla voodis see vaikne tüüp, siis nüüdsest seo oma keel lahti ja sõnasta end vallanud metsikud erootilised tunded.

Vali oma sõnu arukalt ja meenuta, mida ütles Mark Twain: „Erinevus õige sõna ja õigele sõnale lähedase sõna vahel on sama, mis välgusähvatusel ja õrnalt helendaval putukal.“ Sama tõde kehtib ka „väljalülitamise“ ja „sisselülitamise“ vahel. Seega ole kindel, et sinu sõnad pääsevad mõjule viimasena, mitte niivõrd esimesena.

Rääkides õigete sõnade leidmisest, tasub kiigata teost „Stiilijuhised.“ Seal meenutatakse meile seika, et kõik kirjanikud kasutavad oma töös keelt, paljastades selle kaudu midagi oma hingest, oma harjumustest, oma võimekusest ja eelarvamustest.

Naiste aluspesu: hinda seda ja mõtle järele enne, kui hakkad pitse rebima, käristama ja jõuga haarama. Erinevalt meestest, kelle loomingulisus oma aluspesu valikul ulatub harva kaugemale bokseritest ja lühikestest pükstest, on naiste arsenal selles „osakonnas“ märkimisväärselt rikas ja seda nii füüsiliselt, loominguliselt kui ka finantsiliselt. Nagu üks intervjueeritav kommenteeris: „Kelleks kuradi päralt ta küll end peab, kas mingiks barbar Conaniks* või? Ta rebis mul hammastega püksikud jalast. Vabandage, aga need olid 50 dollarit maksvad La Perla püksikud!“

Kunstlikud libestid: Madagaskaril kõneldavas malagassi keeles on üks vana ütelus, mis kõlab järgnevalt: „Olgu sinu armastus nagu uduvihm, mis pisitasa tuleb, aga jõe võimsalt üle ujutab.“ Kui sinu partner juhtumisi ei märgu piisavalt kergelt või siis üldse mitte, ära kindlasti võta seda kuidagimoodi isiklikult. 1994. aastal ilmunud „Uuringus seksist Ameerikas“ kurtsid 20% naistest tupekuivuse üle seksuaalvahekorra ajal.

Ka keeleseksi kontekstis ei tasu kunstliku libesti osatähtsust alahinnata. Kuigi dr Comfort on teoses „Rõõm uuest seksist“ märkinud: „Parim libesti on sülg,“ ning seda on keeleseksi ajal tavaliselt üpris rikkalikult saadaval, võib ka suu vahel kuivaks muutuda. Seetõttu ei tee halba hoida käepärast üht vee baasil toodetud lubrikanti.

Kunstlikku libestit valides loe hoolega selle koostist. Väldi selliseid, mis on valmistatud õli baasil ja sisaldavad kemikaale nonoxynol-9 või spermitsiidi, mis maitseb kohutavalt, võib põletada ja põhjustada isegi infektsioone. Ei ole soovitav kasutada ka K-Y Jelly libestit, mis on liiga rasvane ja tihke struktuuriga. Kõige parem on valida vee baasil valmistatud libesti, milles oleks koostisaineid minimaalselt. Küsitluses osalenute üks lemmikuid on Astroglide lubrikant, mille vastajad on märkinud enda jaoks meeldivaks kui „loodusliku libesti järel parima lahenduse.“ Valik on kirju, seega jääb üle vaid leida endale sobivaim.

Massaaž jalgadele: üks alahinnatud ja vähekasutatud erooti- line stimulatsioon on mõnus jalamassaaž, mis täidab vereringe endorfiinidega ning ergutab sel moel kogu keha. Pole vaja tunda muret, et sa ei ole professionaalne massöör. Oluline on eelkõige säilitada pidev kontakt oma käte ja naise jalgadega, masseerides ühte jalga samal ajal korraga kahe käega. Tööta jalaga terves ulatuses: sisetallaga, päkaosaga, pahkluuga ja varbaluudega, ning pärast seda võid liikuda edasi teise jala juurde. Tunne ennast vabalt ning suudle ka tema varbaid. Tõsi küll, mõni naine viimast ei kannata, ent teisele jällegi meeldib see väga.

Masturbatsioon: seksiuurijad Masters ja Johnson on kogunud hulgaliselt teavet sellest, kuidas naised seksile reageerivad. Nad uurisid, kuidas naised ise ennast rahuldavad. Teadlased märkasid, et naised keskenduvad käega stimuleerides kliitori peale sama palju kui selle teljelegi, ühtlasi ei jäta nad tähelepanuta häbemekinku ja nii sisemisi kui ka väliseid häbememokki. Kliitori pea erilise tundlikkuse tõttu stimuleerisid enamus naisi seda kuni rahulduse haripunktini, ent orgasmi jõudmise hetkel otsene stimulatsioon katkestati. Dr Kinsey täheldas, et 95% uuringus osalenud naistest jõudsid haripunkti märksa sagedamini masturbeerimise abil kui genitaalses vahekorras olles. Sama kinnitasid ka Masters ja Johnson, kes leidsid, et üle 90% naistest on võimelised kogema orgasmi nimelt masturbatsiooni kaudu.

Kuigi Masters ja Johnson keskendusid pigem järjekindlusele eneserahuldamisel, rõhutasid nad sedagi tõika, et ei leidunud isegi mitte kahte naist, kes oleksid masturbeerinud samal viisil.

Jagatud masturbatsioon: võimalus jälgida naise ainulaadset viisi end haripunktini viia on ilmselgelt väärt kogemus, millest õppida. Samas pea meeles — isegi, kui masturbatsioon on ühine ja sageli jagatud kogemus, on see siiski mingil määral veel tabuteema, nagu oled oma elu jooksul ilmselt juba aru saanud. Oma raamatus „Seks üksinda: eneserahuldamise kultuuri ajalugu“ (Solitary Sex: A Cultural History of Masturbation) on Californias asuva Berkeley ülikooli ajalooprofessor Thomas Laqueur kirjutanud: „Tänapäeval on masturbatsioon vestlusteemana suhteliselt mahavaikitud asi — midagi head jääb rääkimata ja niivõrd kim- batusseajava teema üle saab arutleda vaid selle üle nalja visates.“

Kui naine ei ole end varem mitte kunagi sinu ees rahuldanud, siis püüa luua selline keskkond, kus oleks intiimsust ja usaldust. Veelgi olulisem — anna talle teada, et see kütab sind üles, sa tahad, et ta seda teeks ning et sa soovid ka rohkem õppida, kuidas teda paremini rahuldada.

Kui te masturbatsiooniakti teineteisega jagades endid mugavalt tunnete, siis edendab see sinu seksuaalelu. See ei ole mitte ainult erootiline stimulatsioon, vaid on ühtlasi abiks nendel juhtudel, kus ühel või teisel põhjusel ei vii seksuaalne vahekord naist orgasmini, mistõttu on vaja võtta kasutusele oma käed.

Muusika: kasuta helitausta meeleolu võimendamiseks, mitte selle tapmiseks. Vali muusika, mis kannaks teid mõlemaid sügavamale lõõgastuse lainetesse ning mille rütm ja tempo soodustaksid partnerite meelte sünkroniseerumist. Kui õige muusika mõjub meelierutavalt, siis vale valik seevastu võib meeled pigem sulgeda. Üks intervjueeritavatest naistest mainis, et talle meeldib seksi ajal kuulata Maurice Raveli lugu „Boléro“, sest just see muusikapala. aitab tal liikuda erutumise protsessis edasi õiges rütmis: tajuda kordusi ja seda, kuidas pinge aegamisi tempot kruvib, meelitades meespoolt alateadlikult vajadusel tempot aeglustama ja siis taas pinget looma, kuni see kõik kulmineerub ülivõimsa crescendo’ga. Teine naine kommenteeris: „See võib tunduda imelikuna, kuid ma armastan kuulata vaalade muusikat samal ajal, kui mees minu alumisel poolel toimetab. Mul on mingisugused imelikud veealused fantaasiad. Mõnikord kujutlen isegi, et olen emane vaal, keda võrgutab viieteistmeetrise peenisega isane vaal.“

Multiorgasmid: tihti kogeb naine orgasmi juba eelmängu ajal, eriti kui teda korralikult stimuleerida. Ehkki kõikide naiste puhul eksisteerib bioloogiline võimekus mitmeks järjestikuseks orgasmiks, ei ole sugugi mitte kõik neid ka päriselt kogenud. Paljud ei pruugi olla oma säherdusest sisemisest potentsiaalist teadlikudki. Kui naine kogeb üht orgasmi eelmängu ajal, siis oleks tark enne põhimängu juurde edasiliikumist mõne minuti vältel minna üle pehmemale stimulatsioonivormile, nagu näiteks suudlemine ja kallistamine. Selline nihe tegevuses on tavaliselt hädavajalik, kui naise orgasm oli kliitori käega erutamise tulemus, sest kui kliitorit vahetult peale orgasmini jõudmist puudutada, on selle pea eriti tundlik. Lase tal pisut maha jahtuda, samas hoia teda endiselt valmis, keskendudes tema teistele osadele. Pärast sellist väikest puhkust võid naasta häbeme otsese stimuleerimise juurde ja naine on valmis juba järgmiseks orgasmiks.

Suguühe: kui pidada keeleseksi põhimänguks, siis võiks suguühe olla üks eelmängu osa. Tavalises misjonäripoosis — kus sina oled naise peal ja naine lamab sinu all — kasuta oma peenise otsa ja lase sel vaevu tupeavaga kokku puutuda. Las sinu peenis lihtsalt puhkab tema häbemel. Kui tunned ennast misjonäripoosis ebamugavalt, siis põlvita või istu tema häbeme ette. Liigu pikaldaselt viivitledes ja aegamisi loogeldes, aga püsi tema sissepääsu lähedal. Suru oma pöial vastu kliitori pead ning anna mõlemale poole õrnalt nipsu või suru oma peenise vars tema kliitori vastu ja põtki peenist õrnalt vastu häbememokkade volte ilma, et temasse siseneksid. Naine võib samal ajal, mil sina temasse sisened, teha Kegeli harjutusi (s.o pigistada oma vaagnalihaseid). Tunneta naise vaagnalihaseid, mis end mansetina sinu peenise ümber suruvad sellal, mil aeglaselt tagasi tõmbud.

Stiil: ära ole poosetaja! Nagu on kirjutatud teoses „Stiilijuhised“: „Algaja peaks stiili suhtuma ettevaatlikult, andes endale aru, et tegemist on eneseväljendusega. Algaja peaks otsustavalt hoiduma kõikidest neist abinõudest, mida peetakse odavaks populaarsuseks — selleks on kõik kunstlikud võtted, igasugu trikid ja enese ehtimine. Lähenemine stiilile peab olema puhas, lihtne, korrapärane ning siiras.“ Need soovitused on leidnud kinnitust ka teiste ekspertide poolt.

Kinnisidumised: seda tüüpi kinnisidumised, mis erutavad ja hoiavad armastajaid seksuaalse tegevuse ajal vaos, kuuluvad populaarsete fantaasiate kilda. Päriselus on mõeldud pigem selliseid, mida on lihtne teostada ning mis pakuvad ka erootilist rahuldust. Kui kinni seotakse turvaliselt, avatud meelega ja mänguliselt, on see lõbus. See on vabameelne viis tegutseda ilma domineerivate rollideta ja väljendada elutervet seksuaalsust. See erutab naise keha, ühtlasi lubab kinnisidumine lihaseid suurema intensiivsusega lõdvestada, kui ta seda kammitsemata olekus teeks. See sütitab naise meeli, lastes tal end ümbritseda naudingust ja tegutseda viisil, mis muul juhul võiks panna teda tundma end piinlikult või häbelikult. Sind kui meest innustab see leidma veelgi enam aega, et naist oma tähelepanuga üle külvata — muidugi vastavalt sellele, kuidas ta kinnisidumismängus sinu pisut kiusavat tähelepanu tajub. Piirangutest sünnib loovus. Kui oled selles teemas alles algaja, tee nüüd ettevaatuse mõttes hüpe edasi ja tutvu enne uue mängu kasutuselevõtmist raamatu lõpus olevates lisades toodud soovitustega.

Aeg: võta seda, ja kohe kamaluga. Nagu kirjutas Vana-Rooma luuletaja Ovidius: „Armastuse haripunkt, ma ütlen, ei tohiks kunagi olla saavutatud kiirustades: sinna peab jõudma aegamisi, viivitades pikaldaselt kogu teekonna vältel.“

Katkend dr Ian Kerneri raamatust "Kõigepealt naine", mis on on mahukas käsiraamat naise naudingutest, mis kirjeldab detailselt läbi proovitud ja tõestatud tehnikaid nii naise rahuldamiseks kui ka mõlema osapoole täiuslikuks seksuaalseks rahuloluks.