“Meie abielus on paremaid ja halvemaid aegu nagu kõigil teistelgi, aga nüüd on naise seksiisu täiesti kadunud. Ma tean, et see võibki kõikuda, aga praegu ei ilmuta ta mingit märki sellest, et ta probleemiga tegeleda tahaks. Ma olen pakkunud oma abi, aga teda ei huvita. Naine tunnistab, et tal on probleeme ärevusega ja on vastumeelselt nõus arsti juurde nõu küsima minema. Juba praegu võtab ta ärevusevastaseid ravimeid, aga ta ei oska täpselt öelda, mis seda ärevust põhjustab. Kui me kohtamas käisime, ei olnud tal kunagi selliseid probleeme, ta nautis elu. Ma püüan talle toeks olla ja teda õnnelikuks teha, aga see on nii raske, sest ta tujud kõiguvad meeletult.”

Ärevushäiretel ei olegi tihtipeale kindlaid põhjuseid, neid ei põhjusta mingi konkreetne situatsioon või intsident, vastab Guardianile kirjutanud kurvale mehele seksiterapeut Pamela Connely Mõnikord on tegu geneetilise probleemiga. Ärevus on keeruline probleem, mis tõsiselt kahjustab inimese libiidot ning sellega tuleks kindlasti tegeleda. Kujuta ise ette, kas suudaksid keskenduda naudingule, kui tunned end väga halvasti?

Ärevushäire puhul on kallima tugi väga oluline. Te peate töötama tiimina, et välja selgitada, mis tüüpi ärevusega on tegu, mis põhjustab tujukõikumisi ning kas tema praegune ravim töötab või mitte (ja kas seksiisu puudumine võib olla ravimi kõrvalmõju). Kindlasti peab ta saama õiget ja korralikku ravi.

Jooga ja meditatsioon võivad aidata ärevust leevendada, aga tujukõikumiste põhjus tuleb välja selgitada, need võivad teie suhtele tõelise põntsu panna. Madal enesehinnang kahtlemata mõjutab ka seksiisu ja erutust, nii et selleks, et end vabalt tunda, peab ta olema täiesti lõõgastunud, tundma end turvaliselt ja andma endale loa seksi nautida.