Stress on tihedalt seotud sellega, kui sageli sa seksid või ei seksi. Kui sul on olnud stressirohke ja kiire töönädal, siis parim viis alustada nädalavahetust on lubada endale oma partneriga mõnusalt pikk ja lõõgastav seks.

Kuna stress võib mõjuda sinu libiidole, siis on tähtis mõista, et seks on parim loomulik stressileevendaja. Siiski, oluline on just füüsiline lähedus partneriga — orgasm partnerita ei ole sama mõjuga. Seega mängud vibraatoriga ei vähenda stressi, olgu orgasm kui rahuldav tahes.

Seksimine kaks või rohkem korda nädalas hoiab sind tervemana. Inglismaal uuriti meeste seksisageduse ja moraalse tervise seost. Leiti, et sagedamini kui kaks korda nädalas seksivad mehed elavad kauem.

Miks siis täna seksida?

Hea enesetunne ja hea seks

Ameerika Ühendriikides küsiti keskealistelt naistelt seksi ja stressi kohta ning uurimusest selgus, et väiksemgi füüsiline kontakt partneriga vähendab märkimisväärselt halba meeleolu ja stressi ning süstib järgnevatesse päevadesse positiivsust. Seega toimib seksi-stressi taltsutamine päris hästi: seks võib vähendada stressi ning olles vähem stressis, võib see sind viia sagedama seksini.

Seks ja vererõhk

Teine uurimus näitas, et vererõhu tõus on vastus stressile. Näiteks avalik esinemine või keeruka ülesande lahendamine kutsub esile stressi. Neil, kel oli enne stressirikast sündmust seksuaalvahekord, oli vererõhk etteaste ajal madalam või tõusis vererõhk vähem. Seks enne pingelist päeva on boonuseks.

Seksi vastus stressile

Uuriti ka naiste südamelöögi sagedust. Suurt rolli mängib stressile vastupanemiseks füüsiline kontakt oma partneriga ning muuseas selgus, et emotsionaalsest toest naisele üksi ei piisa — seks viib stressi minema!

Allikad: CBS News, about.com ja Femalefirst