@SexWithDrJess podcasti autor Jessica O'Reilly väidab, et naised, kes erutuvad kergemini, võivad suurema tõenäosusega kogeda ka "kogemata" orgasmi. Ja vedamise asemel on Jessica sõnul sel vähem tegemist sellega, mis peitub su kahe jala vahel ja rohkem sellega, mis on su kahe kõrva vahel. "Kui sa oled oma kehas kohal ja võimaldad sel tajuda stimulatsiooni ilma piiranguteta, võid suurema tõenäosusega saada ka spontaanse orgasmi," kinnitab ta.

Jessica avaldab, et ta on suhelnud inimestega, kes on saanud orgasmi sellest, et keegi nende selga kõdistab, lakub või masseerib ning ka nendega, kes on erutunud naba kaudu ja tajunud meeldivat tunnet kliitori piirkonnas. On ka neid, kes on saanud orgasmi tehes teisele inimesele suuseksi ja seostanud seda stimulatsiooniga kurgus või sellega, et partneri erutus on neid ennast nii väga erutanud. Ja mis veelgi huvitavam: osadel pole selleks olnud vaja mitte partnerit, vaid intensiivset trenni ehk ca 100-200 kõhulihaseharjutust, kätekõverdust, lõuatõmmet või koormust jalgadele. Vahel ka jalgrattasõitu, jooksmist ja ujumist. "Pole ka mingi ime, et rattasõit pakub meeldivaid ja vahel isegi orgasmilisi sensatsioone, sest hõõrumine, puusade hööritamine ja pigistamine võib stimuleerida ka väliseid ja sisemisi kliitori osi, mis viivad orgasmini," selgitab Jessica, lisades, et samasuguse mõnutunde võib saada ka mootorrattaga sõites, kui hõõrutakse tagumikku vastu istet ja kogetakse mootorist pärinevaid vibratsioone.

Inimesed on saanud orgasme ka aevastades, liiga kitsaid teksapükse kandes, kegeli harjutusi tehes ning kuigi esmalt võib see kõlada lõbusalt, siis dr O'Reilly sõnul tekitab see inimestele ka probleeme. Kui saad ootamatult orgasmi ilma, et miski sind sealt puudutaks, mõtleksid seksuaalseid mõtteid või miski muu sind erutada võiks, võib olla tegemist pideva genitaalide erutuse sündroomiga ning kuigi orgasmid aitavad selle all kannatajale hetkeks leevendust pakkuda, siis erutustunne tuleb üsna kiiresti tagasi ning on äärmiselt häiriv.

Lõpetuseks avaldab Jessica, et inimesed võivad saada orgasmi ka kujutlusvõime abil. "Meie mõistusel on nii suur võim meie seksuaalsuse üle, et mõned inimesed suudavad mõelda end tippu fantaasia ja hingamise abil," kirjutab ta oma raamatus "The New Sex Bible".

Allikas: Well+Good