1. Müüt: seks põletab palju kaloreid

Tegelikkus: 30minutiline aktiivne seks võib tõesti põletada kokku 80-300 kalorit. Kuid tavaliselt kestab aktiivne seksitegevus ainult 6 minutit, mille jooksul põletab inimene kokku ainult umbes 24 kalorit. Selline seks ei aita kaasa kaalulangusele, aga aitab elada õnnelikumalt.

2. Müüt: austrid ja šokolaad on seksiisu tekitajad

Tegelikkus: nüüdseks on läbi viidud mitmeid uuringuid, mis näitavad, et tegelikult ei ole sellel müüdil tegelikkusega ühtegi seost. Kuid kui keegi päriselt usub, et šokolaadi või austrite söömine tekitab temas seksiisu, siis platseeboefektina võib see küll toimida.

3. Müüt: naiste ja meeste seksuaalsuse tipphetki lahutab 10 aastat

Tegelikkus: inimesed usuvad siiamaani, et mehed saavad kõige rohkem orgasme 18aastaselt ja naised 30dates eluaastates. See ei ole aga tõsi. See on igal inimesel individuaalne ja oleneb sellest, millises vanuses ta saab endale ihaldusväärse partneri, kes oskaks teda suurepäraselt rahuldada. Noored poisid masturbeerivad aga kahekümnendates eluaastates väga palju, mistõttu usuti pikalt, et see number peab paika.

4. Müüt: seks võib põhjustada südamerabandust

Tegelikkus: see ei ole tõsi. Vanemad inimesed arvavad seda, sest nad ei tee enam trenni ja seks on ainus tegevus, mille ajal nende südamerütm kiireneb nii palju, et nad tunnevad seda ja arvavad ekslikult, et midagi on nende tervisega korrast ära.

5. Müüt: seksi ajal sokkide kandmine rikub tuju ära

Tegelikkus: kui sa pole veel proovinud seksi ajal sokkidega olla, siis nüüd on õige aeg seda järgi katsetada. Mitmetest uuringutest on selgunud, et inimesed, kes kannavad seksi ajal sokke, saavad palju suurema tõenäosusega orgasmi kui need, kes ei kanna. Ära lase sokkidel oma tuju rikkuda, naudi jalgade soojust ja suuremaid orgasme.

6. Müüt: mehed mõtlevad iga 7 sekundi järel seksist

Tegelikkus: tegelikult mõtleb enamik mehi seksist umbes 19 korda päevas ja naised mõtlevad seksist 10 korda päevas. Kui mees mõtleks iga seitsme sekundi järel seksist, teeks see kokku 8000 mõtet. See pole väga võimalik.

7. Müüt: kõik naised saavad iga seksuaalakti ajal orgasmi

Tegelikkus: me kõik teame nüüdseks juba ammu, et see ei ole tõsi. Kui aga seksi ajal tegeleda naise kliitoriga, on orgasmi võimalus juba palju suurem.

8. Müüt: seks mõjutab sportlikke tulemusi

Tegelikkus: kunagi soovitati meestel enne spordivõistlusi hoiduda seksuaalsetest tegevustest, sest arvati, et kiimas olek põhjustab frustratsiooni, mis tuleks tähtsa võistluse ajal kasuks. Kuid nüüd on see müüt ümber lükatud.

9. Seks võib põhjustada raseda naise sünnitegevuse algust

Tegelikkus: see müüt on niivõrd levinud, et arstid soovitavad seda siiamaani rasedatele naistele, kes tahaksid juba kiiresti sünnitama hakata. Hiljutised uuringud näitavad aga, et kui viimase vindi peal rase naine seksib, võib sellest tema sünnitegevus hoopis edasi lükkuda.

10. Müüt: naistel võtab erutumine palju kauem aega kui meestel

Tegelikkus: samuti väga levinud müüt. Sulle võib tunduda nii, sest mehed ja naised on seksuaalselt erutunud tihti väga erinevatel aegadel päevast. Naine, oota õhtuni enne magamaminekut, sest siis on naised tavaliselt kõige rohkem erutunud.

Allikas: Reader’s digest