Seksuaalenergia vahetamisel tuleb arvestada tagajärgedega. Armatsedes oma armastatuga, on seks väga võimas, energeetiline ja tervendav, mis tõstab su "taevasse". Kui aga partnerite vahel puuduvad positiivsed tunded või nad ei austa teineteist, siis on seks neile hävitava toimega.

Kui naine on maganud paljude meestega, on tema aurasse ümber "lindistatud" palju erinevaid energiaid. Ja naine kannab seda informatsiooni edasi koos oma järgneva partneriga. Selline salvestamine endasse ei lase naisel leida ühendust oma identiteediga. Kui mehe aurasse jääb pärast suguühet naise jälg vaid üheks kuuks, siis naise aurasse jääb mehe jälg 7 aastaks või isegi kogu eluks. Laias laastus võib öelda, et mees põhimõtteliselt unustab kellega ta kuu aega tagasi magas, kuid naine hoiab igat sekundit ja hetke oma seksuaal partneritest pikki aastaid oma energias, mäletades iga viimsematki detaili. Et naise aura ei näeks välja auklik nagu sveitsi juust, ei ole naistel soovitav lakkamatult seksuaalpartnereid vahetada. Kui naise aura on nõrk ja auklik, siis ka mees tunneb end peale vahekorda tühja ja kurnatuna, võides ruineerida mehe elu ja karjääri. Kui naise aura on puhas ja terve, siis tunneb ka mees end peale vahekorda õnneliku, terviklikuna ja toetatuna. Kui mees magab paljude naistega, siis annab ta ära oma jõu.

Seks ei alga magamistoas, see algab igapäevatoimingutes. Kuna kõige suurem seksuaalorgan on meel, siis on oluline kuidas teineteist vaadatakse, kuidas suheldakse ja teineteise jaoks aega leitakse. Kuna naise loomus on väga paljutahuline, võib talle osutuda raskeks või keeruliseks seksuaalvahekorra ajal lõdvestuda. Naine peab suutma end enne „ hoolitseja- hellitaja emme” rollist välja lülitada, kuni ta suudab avada peened intiimtunded. Kundalini joogid ütlevad, et naine vajab 72 tundi, et häälestuda seksuaallainele. Teadlik mees hoolitseb selle eest, et naine saaks puhata ja lõdvestuda, kuna ta teab, et siis on naine loomingulisem, õnnelikum ja mehega rohkem arvestav.