Regulaarse seksi kasulikkusest on sama raske rääkida kui regulaarsest söömisest või hingamisest. Lugu tundub ju iseenesestmõistetavana. Ometi püüavad paljud naised lähedusest mööda hiilida või siis kasutavad seksi vaid oma partneri premeerimiseks — kui käitud hästi, võid mind magustoiduks saada…

Seksuoloogid aga kinnitavad, et lähedus on hädavajalik mõlemale osapoolele. Huvitav, miks?

Probleem

Sa oled alati arvanud, et erinevalt meestest saab iga naine hakkama ka ilma läheduseta. Töö-õppimine-lapsed-potid-pannid… Ja selle kõige järel ei taha hellituste peale mõeldagi. Mees on see, kes vajab iga päev tormilist lõdvestust. Naisel pole aga igapäevast orgasmi just eriti vaja.

Tead ju isegi, et te pole koos olnud juba mitu nädalat, samas ei tunne sa end ei õnnetu ega millestki ilma jäetuna…

Vaatame siiski, mis sinuga juhtub, kui seksist keeldumine saab sulle harjumuseks.

Keha

Naise organism peab töötama nagu kellavärk. „Pahad“ päevad õigel ajal, hormoonid vajalikul tasemel. Mida aga teeb naine endale, kui lükkab seksi kaugesse tulevikku väsimuse, ajapuuduse või ebamäärase „ei taha millegipärast” tõttu? Ta ütleb oma kehale „ei”. See aga reageerib äraütlemisele üsnagi valuliselt.

  • Arstid on kindlaks teinud, et naisel, kes on kaua aega hoidunud seksist, tõuseb hormoonidest sõltuvate kasvajate tekke risk (näiteks rinnas). See on tingitud naissuguhormooni östrogeeni üleküllusest. Mida rohkem östrogeene — seda kõrgem on risk. Aga just seda hormooni põletatakse orgasmi ajal. Regulaarne ja rahuldustpakkuv suguelu on vajalik hormonaalse ülekülluse „utiliseerimiseks”.

  • Äärmiselt oluline on hoida ka oma partneri tervist — kui sinu kaaslase „aparaati” ei treenita, on tõrked garanteeritud. Mehe potents on treenitav. Mida rohkem praktiseerid, seda paremini töötab. Naine, kes oma kallimale keelab pidevalt lähedust, võib põhjustada mehe impotentsust.

  • Spetsialistid on täheldanud, et harv seks vähendab organismi vastupanuvõimet stressile koos kõikide selle tagajärgedega — meeleolu- ja terviseprobleemidega. Ning vastupidi, regulaarne suguelu kindlustab emotsionaalse laengu ning võib olla omalaadne stressi profülaktika.

    Hing

    Erinevalt meestest ei asu naistel sooviallikas mitte kehas, vaid peas. See on seotud eelkõige sinu isiksuse sisemise feminaga, mis vastutab loomingulise potentsiaali, emotsionaalsuse, meelelisuse ja elurõõmu eest.

    Iha puudumine räägib sellest, et sinu femina on ebasoosingus — ta nutab seal kusagil sügaval sisemuses, kuni sina jooksed mööda marsruuti töö-kodu-töö. Pole võimalik olla õnnelik, eirates samal ajal oma naiselikkust.

    Mida siis teha, kui sul on saanud harjumuseks lükata lähedust edasi — kusagile hämarasse kaugusesse? Vaata kalendrisse! Millal sa viimati puhkusel olid? Kas sa üldse kunagi puhkad? Kas sa pole kaugele edasi lükanud ka iseenda eest hoolitsemist?

    Kui sa oma viimaseid puhkepäevi enam ei mäletagi, tuleb sul astuda tähtis samm. Maga välja, rõõmusta end maitsva hommikusöögiga, mine aroomivanni. Mida rohkem tähelepanu enda vastu ilmutad, seda kiiremini ärkab sinu sees uinuv naiselikkus.

    Armastus teise inimese vastu (sealhulgas ka lihalik) algab armastusest enda vastu.

    Allikas: Liza