Kindlasti paljud noored neiud arvavad, et emakakaelavähk on vanemate naiste haigus. Ka mina arvasin nii, kuni sain teada, et mul on klamüüdia, mis põhjustas emakakaela vähi.

Läksin tavapärasele günekoloogivastuvõtule. Olin kindel, et mul pole mingit haigust ja võin minna rahuliku südamega ka arsti kabinetist välja. Aga kui arst ütles mulle, et mul on klamüüdia, varises elu justkui kokku. Arst muidugi selgitas mulle kohe, et võin saada lapsi ja elada täisväärtuslikku elu kui ravin seda. Tegin 10-päevase ravikuuri ja mind kutsuti günekoloogi juurde tagasi, mulle tehti mitmeid uuringuid ja sain teada, et klamüüdia on põhjustanud emakakaelavähi.

Ma nutsin ja ei suutnud ennast enam varitseda. Tahtsin lihtsalt ära joosta. Kahetsen hetkel kõike ja tahaks muuta ja keerata aega tagasi.

Noored tüdrukud, ärge rikkuge oma elu ära, nii nagu tegin mina. Kasutage seksuaalvahekorras alati kondoomi kui te ei tunne ega tea inimest hästi. Käige uuringutel ja laske end vaktsineerida varakult. Haiguseravi läheb Eestis väga kalliks ja rohtude väljaostmine on vägagi kulukas. Hoidke ennast ja oma kaaslasi.