See ei tähenda, et need paarid, kes rohkem seksivad, oleksid kuidagi eriti õnnetud, aga nad pole lihtsalt rohkem õnnelikud, kui eelmainitud. Vähemalt nii väidavad Kanada teadlased, kes tunnistavad, et paarid ei pea võimalikult palju seksima, vaid säilima peab inimeste omavaheline side.

Need väited põhinevad kolmel uuringul, milles osales üle 30 tuhande inimese.

Pole mingi üllatus, et uuringud tõestasid, et seks on suhtele hea ja rohkem seksi võiks ju olla veel paremgi. Regulaarselt seksimine olevat suhtele isegi palju olulisem, kui paigas rahateemad. Küll aga tuleb välja, et teadlased pole kunagi suutnud ära tõestada, et rohkem seksi tähendaks tõepoolest ka rohkem õnnetunnet, väitis uuringu autor Amy Muise.

Selleks, et olla kindlad, süvenesid Muise ja tema kolleegid USAs aastetel 1989-2012 läbi viidud uuringusse, milles osales üle 25 tuhande inimese vanusevahemikus 18-89 eluaastat. Neil paluti vastata küsimustele, mis puudutasid nii seksimise sagedust kui ka nende isiklikku õnnetunnet.

Teise uuringu käigus küsitlesid teadlased 335 peamiselt heteroseksuaalset inimest läbi veebi ja kolmas uuring viidi 14 aasta jooksul läbi abiellunud heteroseksuaalsete paaride vahel USAs.

Sealt selgus, et need, kes seksisid suhtes rohkem, olid õnnelikud teatud piirini. Tuli välja, et täpselt sama õnnelikud on ka need paarid, kel õnnestus leida aega või jaksu seksimiseks vaid kord nädalas ehk tõepoolest, midagi ei muutunud, kui seksiti rohkem.

Teadlased ei leidnud, et tulemused erineksid kuidagi vastavalt soole, vanusele või suhte pikkusele. Selgus hoopis, et õnnetunde puhul ei mängi rolli ainult seksi sagedus, vaid ka kvaliteet. Mida parem oli seks, seda õnnelikumad suhted ka olid.

Kui see kõik nüüd tõsi on, siis miks rohkem seksi meid õnnelikumaks ei muuda?

"See on nagu jäätisega," kommenteerib professor Russell Smyth. "Sa naudid oma esimest jäätist. Sa naudid ka järgmist, aga mitte nii palju kui eelmist. Sa võid saada ka kolmandast naudingu, aga see on juba veelgi väiksem, sest su kõht on juba täis ja hakkad muretsema kalorite ning muu üle."