Värske uuringu käigus küsiti 10 463 seksuaalselt aktiivselt heteronaiselt vanuses 15-44aastat, kas nad on vähemalt kord elus anaalseksi proovinud. Teadlased leidsid, et 36,3 protsenti naisi tunnistas, et nad on seda teinud. Küll aga ei tundu see olevat nende lemmik asend, sest ainult 13,2 protsenti naistest tunnistas, et on seda viimase 12 kuu jooksul teinud.

Küll aga oli enamikel naistel, kes olid anaalseksi proovinud, üks ühine omadus: tegemist oli 20. eluaastates naistega, kes ei järginud ühtegi kindlat religiooni, kel oli kõrgem sissetulek ja haridus.

Ka abielus naised või naised, kel oli olemas kindel elukaaslane, olid suurema tõenäosusega valmis anaalseksi proovima. Miks see nii võiks olla? Tuleb välja, et nad soovisid oma voodielule vürtsi lisada.

Pikaajaline suhe polnud aga ainus muster, mida teadlased tähele panid. Naised, kes olid valmis anaalseksi proovima, võisid olla ka eelnevalt seksinud teiste naistega, neil võis olla plaanimata rasedus, nad võisid olla kaotanud süütuse enne 16. eluaastat või neil võis olla hiljuti mõni suguhaigus.

Lisaks selgus uuringust, et anaalseksi ajal kondoomi kasutamine tundus naistele ebaolulisem kui vaginaalse suguühte puhul, mis aga suurendab mõnda suguhaigusesse haigestumise riski.

Allikas: YourTango