Kui just mitte kõige ideaalsem, siis kindlasti kõige kuulsam armastaja oli loomulikult Giacomo Casanova. Sajad naised ihkasid temaga voodit jagada ning otsisid temaga kohtumisi. Mis pani neid sellest mehest ikka ja jälle unistama? Tuleb välja, et saladus oli väga lihtne. Casanova oli romantik ning tõeline seksigurmaan.

Ta soovis siiralt oma partneritele tõelist naudingut valmistada ning iga kohtumine naisega oli talle ehtne pidupäev. Ta oli meisterlik hellustes, ümbritses daamid romantikaga ning laskis neil tunda tõelist ekstaasi.

Arvukad küsitlused kinnitavad, et tõeline armastus ja huvi naise vastu mõjub ka tänapäeva naistele magnetina.

Millised omadused peaksid veel olema ideaalsel armastajal?

1. Ta oskab välja lülitada loogika ning keskendub täielikult kehalistele tajudele — nii enda kui ka partneri omadele.

2. Ta saab aru, mida naine tahab ning suhtub tähelepanelikult tema soovidesse.

3. Ta tegutseb vastavalt olukorrale ega juhindu varem välja mõeldud täpsest stsenaariumist.

4. Tal puuduvad kinnisideed, nagu näiteks „Minu ülesanne on naisele rahuldust pakkuda” või „Kõigepealt pean rahuldust tundma mina”. Ta oskab nii anda kui ka vastu võtta.

5. Ta armastab suudelda.

6. Ta räägib vabalt oma tunnetest ega püüa end „viisakusest” tagasi hoida.

7. Ta kallistab ja hellitab naist mitte ainult seksides.

Puhas, õrn ja hea katsuda

Naiste nõudmiste nimekirjas osutus esikohal olevaks partneri puhtusearmastus. Naise jaoks on tähtis, et mehel oleks juuksed korras, et ta oleks raseeritud ning katsudes meeldiv.

Teisel kohal on mehe õrnus ja tähelepanelikkus. Me tahame, et partneril oleks piisavalt aega eelmänguks ning et ta ei suhtuks sellesse kui tüütusse kohustusse, vaid kui erutavasse erootilisse mängu — suurepärasesse ja maitsvasse „eelrooga”, mille järel pakutakse põhirooga.

Küsitlused on ka näidanud, et 85% naistest sooviks vaheldusrikkamat eelmängu. Seejuures tahaksime, et meid hellitataks sujuvalt, kiirustamata ja leidlikult, et partner pühenduks täielikult meile ega kaotaks hetkekski tähelepanu, ei jääks pidama ühele ja samale, olgu või kõige meeldivamale ning hästi kätteõpitud poosile.

Tal peab olema hea fantaasia ning ta ei tohi olla laisk, ta peab meid kõikide võimalike võtetega orgasmini juhtima.

Paljud naised väidavad, et mehed ei ole suutelised neid lõpuni mõistma. Ideaalne armastaja peab suurepäraselt tunnetama meie reaktsioone, aru saama, millal on vaja jätkata, millal peatuda ning taktikat muuta. Veel peab ideaalne partner oskama teha komplimente ja rääkida seksi ajal õrnusi, seejuures ei tohi ta aga ka liiga lobisemishimuline olla.

Ta peab olema kirglik, kuid mitte liiga pealetükkiv, ta ei tohi pärast kohe magama jääda ega sundida naist seksima, kui on näha, et naisel pole selleks tuju.

Enamik naisi eelistab mittesuitsetavat kallimat suitsetavale. Soosingus on ka mehed, kes on viisakad nii sõnades kui ka tegudes, mitte aga need, kes endale voodis jämedusi lubavad.

Ning veel üks ühine soov on naistel, kui juttu tuleb ideaalsest armastajast. See on hooliv suhtumine naise rindadesse. Partner, keda võiks parimaks nimetada, ei hakka iialgi toorelt muljuma ega tirima naise kõige õrnemaid kohti, vaid eelistab helli, samas aga ka kirglikke suudlusi.

Targad silmad ja suur nina

Statistika väidab, et naised eelistavad mehi, kellel on kirglikkusele ja otsustavusele viitav kõrge laup, targad silmad (mitte miski ei eruta meid siiski enam kui mõistus) ning selgete piirjoontega lõug, mis annab tunnistust usaldusväärsusest ja mehisusest.

Paljud naised on veendunud, et ideaalsel armukesel peavad olema ilusad, saledate sõrmedega käed ning korralikud lihased. Viimane nõudmine on enam kui loogiline — liigne kehakaal annab tunnistust vähenenud seksuaalsest võimekusest.

Veel räägitakse, et ideaalsel kallimal peaks olema suur nina ning märgatav peaks olema ka paljas pealagi. Selles nõudmises on omajagu tõttki. Sageli on palja pealae põhjuseks kõrge testosterooni tase. Samas võib see väljenduda ka tumedat värvi juustes ning liigses karvasuses — temperamentsete meeste käed, jalad ja rind on sageli kaetud üsna tiheda karvkattega, näol on aga karm habemetüügas.

Teisalt ei garanteeri selliste tunnuste olemasolu veel seda, et mehest saab hea armastaja — seksuaalsed oskused ei sõltu hormoonide tasemest.

Kuidas see ka ei oleks, kuid hiljutised brittide uuringud näitasid, et tumedajuukselised mehed erutavad küsitletud naistest 52%-l kujutlusvõimet rohkem kui blondid. 18% naistest armastab palja pealaega mehi, 13% eelistab hallijuukselisi machosid, heledate või punaste juuste poolt hääletas aga kõigest 7%.

Taoline valik on seletatav sellega, et naistel seostub kangelase kuju lapsepõlvest alates muinasjuttude ja filmide tegelastega, kes on tavaliselt tõmmud ja tumedajuukselised iludused.