Küsitluse järgi eelistavad seda 41 protsenti 18-24-aastastest naistest, aga reaalne number võib olla veelgi kõrgem. Võimalik, et see uudis šokeerib sind, aga kui mõtled vestlustele, mis oled sel teemal sõbrannadega maha pidanud, meenub sulle tõenäoliselt vähemalt üks inimene, kes seda eelistab. Võib-olla oled see isegi sina ise?

Me kõik ootame seda päeva, mil saame vältida rasedust ilma oma keha kahjustamata, aga kuni teadus meie soovidele järgi jõuab, oleme silmitsi nende valikutega, mis täna on olemas. Miks? Siin on sulle mõned põhjused, miks viimasel hetkel “välja tõmbamine” mõistlik ei ole.

1. See meetod on ainult 78% efektiivne

See võib ju nüüd isegi päris hea tunduda, aga mõtle sellele: kõigist rasedusvastastest vahenditest on see tagant kolmas. Näiteks hormonaalsed rasedusvastased vahendid on üle 90 protsendi efektiivsed.

2. See nõuab teatud oskusi

Selle meetodi madal efektiivsus tuleneb sellest, et võimalus eksida on liiga suur. Paljud mehed lihtsalt ei suudagi sinust piisavalt kiiresti väljuda ja esimesed spermatilgad võivad ikkagi tee sinu emakasse leida. Pea meeles, et munaraku viljastamiseks piisab ju vaid ühest spermatosoidist.

3. See ei aita vältida suguhaigusi

Mõtled sageli ainult raseduse vältimise peale, aga ilma kaitsevahendita seksimise riskiks on ka võimalikud suguhaigused. Mõned suguhaigused, nagu herpes, levivad kõigest nahaga kokkupuutel.

4. Meeste arv, kes seda eelistavad, on tõusuteel

Värske küsitluse järgi on aina rohkem mehi viimasel kümnendil hakanud “välja tõmbamise” meetodit kasutama. Näiteks kasutavad seda viisi 23% meestest, kes pole abielus.

5. See on tasuta

See, et “välja tõmbamise” meetod ei maksa sentigi, on ainus pluss, mis sellel tegelikult on. Tõepoolest, kondoomid ja beebipillid maksavad, aga päris palju kulub ka raseduse, lapse kasvatamise või suguhaiguste ravimise peale. Põhimõtteliselt pead ise otsustama, mille peale oled valmis oma raha kulutama.

6. Mõned inimesed teevad seda kahekordseks kaitseks

Paljud naised eelistavad “välja tõmbamise” meetodit lisaks rasestumisvastastele vahenditele (beebipillid, kondoomid jms). Keeruline on öelda, kas see on ka tõhus, sest tõenäoliselt kaitseb sind rohkem ikka esmane rasestumisvastane vahend.

7. Õnnetusi võib juhtuda

Selleks, et see meetod oleks tõhus, peab su partner seda iga kord õigesti tegema. Kui oled juba pikalt selle meetodi juurde jäänud, on parem, kui sul leidub kodus ka igaks juhuks SOS pille.

Allikas: Women’s Health