Kuni 20. Tunnete koidik

Neiu. Psühholoogid kinnitavad, et tütarlaps suhtub varases nooruses seksi kui veel ühte armastuse tõendisse (kõrvuti kurameerimise, lillede ja kingitustega). Seksuaalne rahuldatus huvitab teda vähemal määral — selles eas on hormonaalne taust veel ebakindel, isiklik keha aga lõpuni läbi uurimata.

Noormees. Noormehed on aga, vastupidi, sugulise aktiivsuse tipus: nende organism toodab uskumatul hulgal testosterooni ning kõik nende mõtted on suunatud seksuaalpartneri otsingutele, kelleks mitte alati ei sobi nende eakaaslased.

Kuni 75% alla 18-aastastest noormeestest püüavad seksida endast vanemate naistega.

Noorukeid huvitab seksiteema väga, nad räägivad sellest omakeskis ning otsivad sellekohast informatsiooni. Kusjuures esimese seksi kvaliteedil pole ei poiste ega tüdrukute jaoks olulist tähtsust.

Ometi võib ebaõnnestunud kogemus tekitada tulevikus probleeme. Paljudel naistel on esmane frigiidsus sageli seotud seksidebüüdil kogetud ebameeldivustundega. Mehed võivad aga pikka aega muretseda varase seemnepurske või erektsiooni puudumise tõttu olulisel hetkel.

Kui teid ikka veel teevad murelikuks lapselikud kompleksid, tuleks kõigepealt endale aru anda, et ebaõnne eest pole mitte keegi kaitstud. Peamine — ei tohi pabistada (te pole ju võistlustel) ning tuleks püüda oma keha tundma õppida.

20 — 30. Seksuaalne revolutsioon

Naine. Noorele naisele on see eluperiood õppeetapp. Nüüd ei piisa talle enam mehe võrgutamisest. Talle on tähtis ka rahulduse saamine.

Statistika järgi ilmutavad just selles eas kaunima soo esindajad voodis initsiatiivi, nad piiluvad sisse sekspoodidesse ning on altid eksperimentidele (anaal- ja grupiseks, lesbiline kogemus jms).

Mees. See on aeg, mil mees hakkab omandama tõelise läheduse teadust. Suguhormoonide tase on tal nüüd stabiliseerunud, ta on muutunud rahulikumaks ning seksuaalsed maratonid teda enam ei võlu. Selle eest püüab ta olla suurepärane armuke, ta üritab kuulatada oma partneri keha ning pakkuda talle rahuldust.

Reeglina — 30. eluaasta paiku, vahetanud selleks ajaks 10–12 partnerit, püüab mees teha oma valiku (kui just mitte kogu eluks, siis vähemalt lähemateks aastateks) ning eelistab nüüd juba ühteainsat tütarlast — reeglina eakaaslast.

20-30, see on iga, mil saabub tõeline seksuaalne küpsus. Arusaamad muutuvad — rahulduse saamine seksist hakkab tähendama rohkem kui protsess iseenesest. Vaatamata sellele, et suguühete hulk väheneb, kasvab nende kvaliteet.

30 — 40. Apogee või kriis?

Naine. Abikaasade magamistuppa saabuvad nüüd kõige kuumemad aastad, sest naine on oma seksuaalsuse tipus. Lõputu hormoonide vool toob endaga kaasa suure vajaduse regulaarse ja kvaliteetse seksi järele. See on iga, kus 23% õrnema soo esindajatest elavad läbi oma esimese tõelise orgasmi.

Põhiline kontingent, kes kasutab psühholoogiaalaseid nõustamisi, on 35-40-aastased naised. See on keskeakriisi aeg. Parimaks lahenduseks on ühised huvialad või sagedased reisid. Avastades enda jaoks midagi uut, saavad partnerid taas vaadata teineteist värske pilguga.

40 — 50. Hormonaalne ümberhäälestus

Naine. Sellel ajal valmistub organism kliimaksi saabumiseks. Kuid just enne seda on naisel ees veel üks seksuaalsuse tõus, mille kutsub esile suguhormoonide intensiivne tootmine. Võrdluseks: 10% kolmekümnendates aastates naistest kogeb hulgaliselt orgasme, samas jõuab orgasmini 30% kümme aastat vanemaist naistest!

Mees. 45-aastaselt tekivad mehel esimesed tagasilöögid voodis. Kui abikaasad on eakaaslased, hakkab mees hirmu tundma, et ei suuda oma hüperseksuaalset abikaasat rahuldada. Naisepoolse mõistmiseta võib see viia kurbade tagajärgedeni.

See on iga, mil abikaasad on võimelised täiesti ootamatult käituma: nad võivad endale lausa avalikult armukesi soetada ning isegi uuesti abielluda. Nendel partneritel aga, kes on õppinud hindama hingelist lähedust ning on valmis ka eksperimentideks voodis, ei tohiks taolisi probleeme tekkida.

Pärast 50. Rahulik sügis

Paljud seksuoloogiaalased raamatud lõpevad kliimaksi kirjeldamisega. Tänapäeval on aga arstid üha enam veendunud selles, et 50, 60 ja isegi 70 pole kaugeltki mitte intiimelu lõpp. Kaasaegse meditsiini abil võib seks pakkuda rahuldust igas eas mõlemale partnerile.

Viimase 15 aastaga on meeste protsent, kes on vanemad kui 60 ning elavad aktiivset seksuaalelu, peaaegu kahekordistunud (28%-lt kuni 54%-ni). Pensioniealised naised aga, nagu kinnitab statistika, tegelevad seksiga kolm korda harvemini.

Küsitlused on näidanud, et 14% nendest tunnetab aeg-ajalt tugevat seksuaalset iha, ometi segavad seda realiseerimast eelarvamused: osa väärikas eas daame on veendunud, et nende eas on seksimine ebanormaalne.

Looduse vemp

Seksuaalne tõmme, mida inimene tunnetab, on peamiselt seotud testosterooni tasemega. See on hormoon, mis ei esine, vastupidi levinud arvamusele, mitte ainult meestel, vaid ka naistel.

Selle hulk veres sõltub suuresti inimese vanusest. Nii on naise bioloogiline vanus tihedalt seotud seksuaalsega. Üks kurvavõitu looduse temp peitub aga selles, et meeste ja naiste „seksuaalne iga” ei lange kokku.

Teatavasti saabub meeste seksuaalsuse tipp 16-20-aastaselt, samal ajal kui naine saavutab selle 35. eluaastaks. Kui kujutleda libiido vanuselisi muutusi graafikuna, siis naise tõusev ja mehe langev joon kohtuvad eluaastatel 28-32. Seda lühikest aega nimetatakse täieliku seksuaalse harmoonia perioodiks.

Ometi ei tähenda see, et ülejäänud ajal on suurepärane seks mehe ja naise vahel võimatu. Kõik sõltub partneritest: mida harmoonilisemad suhted on paaril, seda vähem sõltuvad nad hormoonidest.

See aga tähendab seda, et olenemata aastatest võib teie armsam teha nii, et seks rahuldaks teid mõlemaid.