New Jersey ülikooli teadlased skaneerisid naise aju orgasmi ajal ja nägid, et see, millised ajuosad aktiveeruvad sõltub sellest, kust ja kuidas naise keha parasjagu puudutatakse ja erutatakse. Nad nägid, et tervelt 30 erinevat osa ajust aktiveeruvad, kaasa arvatud need, mis vastutavad emotsioonide, puudutuste, õnne, rahulolu ja mälu eest.

Umbes kaks minutit enne orgasmi aktiveerusid n-ö preemiakeskused — samad, mis hakkavad tööle, kui me sööme või joome. Hetk enne orgasmi aktiveerus aistingukeskus, mis võtab vastu puudutuse signaale. Orgasmi ajal tegi enam tööd kontrollkeskus, mis vastutab temperatuuri ning nälja-, janu- ja väsimustunde signaalide edastamise eest.

Teadlased avastasid ka, et seksuaalne erutus mõjub naisele valu vaigistavalt — ta pole sel hetkel võimeline erilist valu tundma ja tajub vaid naudingut.

Miks armastus haiget teeb?

Ajus toimub linade vahele pugedes veel palju. Üks põhihormoone, mis seksi ajal vallandub on oksütotsiin, tuntud ka kui “kaisutamishormoon.” See paneb meid end rohkem avama ja inimest usaldama. See ajendab meid ka end inimesega siduma. Naised toodavad seda hormooni paraku rohkem kui mehed, mis tähendab, et nad on tõenäolisemad pärast seksi mehesse armuma.

Meie keha ei saa paraku aru, kas inimene, kellega koos oleme on lihtsalt üheöösuhe või ka abielumaterjal — oksütotsiin vallandub mõlemal juhul. Nii et ehkki see võib sind siduda su eluarmastusega, võib see ka haiget teha, kui lühiajaline suhe lõpu leiab.

Mida mehed sel ajal tunnevad? Puhast naudingut. Kui mees saab orgasmi, on põhiline vallanduv hormoon dopamiin — naudinguhormoon. Seetõttu ongi mehed seksist niivõrd vaimustuses ja sõltuvuses.

Musitamine viib parema seksini

Huuled on närvilõpmeid täis ja seda sada korda enam kui näiteks sõrmeotsad. Seetõttu algatab suudlemine ajus protsessi, mille käigus eralduvad stressi alandavad ja tuju tõstvad hormoonid. Niisiis on seks pärast suudlemist hoopis mõnusam — kui alustad suudlemisest, oled hiljem teistele puudutustele palju vastuvõtlikum. Seetõttu ongi armastav seks palju rahuldustandvam kui kiire kähkukas ja seda eriti naistele.

Mõttejõu tähtsus

Palju räägitakse seksi füüsilisest poolest, kuid emotsionaalne osa on naistele sama tähtis. Kui mehe aju keskendub füüsilisele stimulatsioonile, siis naine vajab orgasmi saamiseks ka lõõgastumist ja ärevuse seljataha jätmist.

Skaneering näitab, et hirmu, ärevuse ja emotsioonide eest vastutavad ajuosad muutuvad seksi ajal üha lõdvestunumaks ja see võimaldabki naisel tippu jõuda.

Parem uni

Kas teadsid, et kui sul on raskusi magama jäämisega, siis tasub pigem pisut kallimaga vallatleda kui unetableti järele haarata? Seetõttu on ka õhtune seks pisut etem kui hommikune — inimese keha tahaks pärast seksi lõõgastuda ja puhata, mitte voodist püsti karata ja päevategemistega algust teha.

Muide, see on ka põhjus, miks nii paljud mehed pärast seksi kohe magama jäävad. Solvumiseks pole põhjust, tagamaad on bioloogilised.

Allikas: Daily Mail