Tuleb uuesti kohaneda

Esmalt tuleb end oma “uues kehas” jälle mugavalt tunda. Algul võib sind saata hirm valu ees. Selleks saad sa ise üksinda olles n-ö eksperimenteerida ja mõista, millal sa jälle seksiks valmis oled.

Kui tunned end pidevalt väsinuna, siis püüa veidi varem voodisse minna, et endale ja partnerile pühenduda. Laps on veel liiga väike, et teile peale sattuda ja toimuvat mõista, nii et olge julgelt koos, kui teil vähegi selleks tahtmine tuleb.

Tea, et alati ei pea kohe vahekorda astuma — on ka muid võtteid teineteise rahuldamiseks, millest te kindlasti teadlikud olete.

Naisele võib tekitada raskusi ka oma uue kaaluga kohanemine — kui beebikilod pole veel jõudnud kaduda, võib ta end mehe ees ebakindlalt tunda. Püüa sellest mitte välja teha — mees peaks mõistma, et see kõik on loomulik ja kuulub emaks saamise juurde. Tea, et ta armastab eelkõige sind ja hindab neid “ohvreid”, mida teie lapse heaks oled toonud.

Ära unusta meest

Enamus naisi pühendub pärast sünnitust sajaprotsendiliselt lapsele — see võib abielule hukutavalt mõjuda. On loomulik, et värske ema tahab kogu oma tähelepanu pisikesele pöörata, kuid ei tohiks unustada suurt pilti — oma suhet partneriga, suhet, millest see laps sündis.

Loomulikult on mees valmis igal ajal uuesti seksima — sellega tuleks arvestada. Püüdke jõuda kompromissini — see, kui naine pole veel valmis uuestu vahekorda astuma ei tähenda, et ta ei saaks seni meest muul moel rahuldada.

Kuhu kaob naise seksiisu?

Suurim põhjus, miks naist pärast sünnitust kohe jälle voodi poole ei tõmba on väsimus — tähendab, naine oleks meelsasti voodis, kuid mitte mehega. Rolli mängib ka alateadvus — kui sünnitus oli pikk ja valulik, siis võib naine karta kohe uuesti rasedaks jääda.

Tavaliselt tuleb naisele seksiisu tagasi umbes paar kuud pärast sünnitust.

Millal uuesti linade vahele?

Tavaliselt ei tohiks naine uuesti vahekorda astuda umbes 4-6 nädalad pärast sünnitust. Ka pärast seda võib ta veel pisut tundlik olla, eriti kui talle on tehtud õmblusi. Kindlasti tuleks nõu pidada oma arstiga ja arvestada sellega, et kui uuesti seksiks läheb, siis esialgu on libesti teie parim sõber.

Pidage meeles, et uuesti alustada tuleb tasa ja targu — valige asend, kus naine saab valida tempo ja surve. Ärge unustage ka rasestumisvastaseid vahendeid — on väga kerge kohe uuesti rasedaks jääda.

Loe ka naiste kogemusi artiklist "Seks raseduse ajal ja pärast sünnitust"

Kallis lugeja, jaga meiega oma kogemust — kui kaua läks sinul pärast sünnitust aega, et seksielu taas rööbastesse tagasi saada?


Allikad: sheknows.com, netdoctor.com