Me teame küll, et kõige coolimad kutid armastavadki naisi, kes pakuvad neile väljakutset ja on enesekindlad, kuid Streepi väljaütlemine näitab, kui oluliseks need omadused meeste jaoks muutunud on.

Pole kahtlustki, et Miranda tüüpi naine suudab mängleva kergusega võtta maha ka kõige matšolikuma mehe munad, aga just see karmi naise attitude ongi põhjus, mis muudab ta meeste jaoks nõnda ihaldusväärseks. “Tänapäeval leidub üha enam mehi, keda Miranda-taolised naised pigem erutavad kui pelutavad,” ütleb raamatu “The Secret Lives of Men” autor psühholoog Chris Blazina. “Need mehed on kasvanud üles, nähes võimukatel ametipostidel naisi – arstide, kohtunikena ja ministritena. Nii et nende jaoks ei mõju ambitsioonikad naised hirmutavalt, pigem vastupidi.” Olgu öeldud, et me ei väida, et sinu kutt fantaseerib nüüd Mirandast või sa peaksid üks-ühele selle naise käitumist kopeerima hakkama – olgem ausad, ta oli ikka tõeline jääkuninganna. Kuid mõne tema positiivsema omaduse ülevõtmine võib teie suhtele üllatavalt hästi mõjuda. Loe edasi.

Anna talle mõtlemisainet

Me teame, et oled naine, kellel on selgroogu, nii et ära loobu sellest. “Mehed armastavad iseloomuga naisi, sest nendega ei hakka kunagi igav,” ütleb psühholoog David Weckler. “Oma arvamusega naised hoiavad mehi ärksana,” lisab ta. Vaidlused selle üle, kas tema uus lemmikbänd on ikka nii geniaalne, või lahkarvamused mõne ühiselt loetud päevauudise kohta säilitavad mehe vaimse huvi sinu vastu. “Nipp on selles, et te peate hoidma oma vaidlused kahepoolsetena, sest kui sa ei lase tal rääkida, võib talle tunduda, et tahad teda kontrollida, mitte aga talle intellektuaalset väljakutset esitada.”

Eputa oma ambitsioonidega

“Meeste jaoks on naine, kes teab, mida tahab, töötades selle saavutamise nimel, tõeliselt seksikas,” ütleb Blazina. Jaga temaga oma plaane saada ametikõrgendust või võtta osa näiteks jooksumaratonist. Ühelt poolt naudib ta seda, et tema kõrval on naine, kes rokib täiega, aga sellest olulisem on teadmine, et tema tšikk on selline, kes teeb kõik, et oma unistuste elu elada. Ja mees tahab ka ise olla osake sellest suurepärasest elust. 

Loe Cosmo novembrinumbrist:
• Intervjuu: Mida Jessica tahab, seda Jessica ka saab.

• Ekstra 36 lk ilu&stiil: moelavade meik, šopingugiid, soengud, kehaideaalid.

• Võrguta ta lõhna abil.

• Mida mehed arvavad… naiste kehadest.

• Pidu, mis võib lõppeda haiglas…

• Stringid on surnud!

Ole otsekohene

Kui Miranda Priestlyle midagi ei meeldinud (või ka nendel harvadel juhtudel, kui midagi meeldis), siis teadis sellest terve kontor. Ta polnud naine, kes oleks oma arvamust enda teada hoidnud. “Meeste suhtlusstiil on väga otsekohene ja nad hindavad naisi, kes räägivad samamoodi,” ütleb Blazina. “Meeste jaoks on väga tüütu, kui nad peavad pidevalt n-ö ridade vahelt su mõtteid lugema.” Lühidalt öeldes, kui su kutt teeb midagi, mis sulle ei istu, siis ütle talle seda, selle asemel et kasutada vana ja mugavat “kõik on okei”-fraasi. Oleme üsna kindlad, et see viimane väljend küll ei kuulunud Miranda sõnavarasse, nii et võta temast eeskuju.