Tracey väidet toetab ka üks hiljuti 233 värskelt abiellunud paari seas läbi viidud uuring, mis kestis üle kolme ja poole aasta. Uuringu käigus selgus, et nii naised kui mehed, kes on oma sekseludega väga rahul, petsid oma kaaslaseid isegi suurema tõenäosusega võrreldes nendega, kelle sekselu polnud ehk nii aktiivne.

Aga miks petta, kui saad ka kodust head seksi?

Kõlab hullumeelselt, eks? Mitte päriselt. Afäärid ei keerle ainult seksi ümber ja samas ka mitte armastuse ümber. Inimesed petavad väga erinevatel põhjustel: nad tahavad tunda end taas noorena, väldivad intiimsust või neile ei meeldi, kelleks nad on muutunud (afäär võimaldab end uuesti leida).

Samuti paistab, et seksuaalselt rahuldatud inimesed, kes on õnnelikus suhtes, petavad, sest nad huvituvad üleüldiselt seksimisest rohkem. Kui sulle seks ikka väga-väga meeldib, on ka väga tõenäoline, et otsid seda ka mujalt.

Veel üks põhjus võib peituda selles, et mida rohkem inimesed seksivad, seda rohkem nad seda teha tahavad. Paljusid inimesi erutab afäär nii väga, et nad tahavad ka kodus oma partneritega rohkem seksida.